9 λάθη στο καθάρισμα, που κάνουν το σπίτι σας πιο βρώμικο

Μήπως τα κάνετε και εσείς;

Δημοσίευση ΙΑΝ 26, 2023
9 λάθη στο καθάρισμα, που κάνουν το σπίτι σας πιο βρώμικο

Αναρωτιέσαι πώς γίνεται να καθαρίζεις, αλλά το σπίτι σου να παραμένει βρώμικο; Μήπως έχεις υποπέσει σε κάποιο από τα παρακάτω λάθη; Το southernliving.com, μίλησε με δύο ειδικούς και εξηγούν τα λάθη καθαρισμού που κάνουν το σπίτι σας πιο βρώμικο και πώς μπορείτε να αποφύγετε να τα κάνετε την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί σε όλο το σπίτι
Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε αρκετές νοικοκυρές κατά τον καθαρισμό. Παρόλο που το ψεκάζετε με διάλυμα καθαρισμού, όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί σε πολλά σημεία γύρω από το σπίτι, το πανί βρωμίζει από την προηγούμενη επιφάνεια και το απλώνει σε όποια επιφάνεια ακουμπήσει στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει ότι τα μικρόβια του μπάνιου σκουπίζονται στους πάγκους της κουζίνας, στο τραπεζάκι του σαλονιού και οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιείται αυτό το πανί, λέει η Vera Peterson, πρόεδρος της Molly Maid, μιας εταιρείας Neighborly.

Πώς να το διορθώσετε

Χρησιμοποιήστε ένα νέο πανί για κάθε επιφάνεια που καθαρίζετε ή βάλτε ένα πανί καθαρισμού από μικροΐνες για κάθε χώρο του σπιτιού σας. Τα πανιά καθαρισμού από μικροΐνες μπορούν να πεταχτούν στο πλυντήριο ή να πλυθούν καλά μετά από κάθε χρήση για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρήση φτερού στο ξεσκόνισμα
Όσο κι αν οι διαφημίσεις για αυτά τα ξεσκονόπανα λένε ότι τα φτερά «παγιδεύουν και κλειδώνουν τη σκόνη», δεν το κάνουν. Τα ξεσκονόπανα φτερών, απλώνουν σκόνη γύρω από μια επιφάνεια ή την σπρώχνουν να πέσει στο έδαφος, αντί να την αφαιρούν.

Πώς να το διορθώσετε

Χρησιμοποιήστε ένα πανί καθαρισμού από μικροΐνες ή μια πετσέτα μιας χρήσης με κατάλληλο διάλυμα καθαρισμού, ανάλογα με την επιφάνεια που ξεσκονίζετε.

Δεν καθαρίζετε την ηλεκτρική σκούπα
Όταν ένα φίλτρο δεν έχει αντικατασταθεί ή καθαριστεί, η ηλεκτρική σκούπα όχι μόνο δεν μπορεί να μαζέψει όση βρωμιά και σκόνη θα έπρεπε, λόγω της μειωμένης αναρρόφησης, αλλά και η βρωμιά διοχετεύεται ξανά στο αέρα από το σκονισμένο αεραγωγό.

Πώς να το διορθώσετε

Αλλάξτε ή αδειάστε τις σακούλες ή τα δοχεία αμέσως αφού γεμίσουν. Σκουπίστε τα εξαρτήματα αναρρόφησης, τον εύκαμπτο σωλήνα και τον αεραγωγό είτε με ένα υγρό πανί καθαρισμού από μικροΐνες είτε με μια υγρή χαρτοπετσέτα, ελέγχοντας ξανά ότι η ηλεκτρική σκούπα έχει αποσυνδεθεί πρώτα από την πρίζα.

Ψεκάζεις κατευθείαν στην επιφάνεια
Τα καθαριστικά που έρχονται σε άμεση επαφή με τις επιφάνειες τραβούν πάνω τους περισσότερη σκόνη, ενώ μπορεί να προκαλέσουν θαμπάδα στα τζάμια! Είναι προτιμότερο να ψεκάζεις το πανάκι ή το χαρτάκι σου με το απορρυπαντικό και έπειτα να καθαρίζεις.

Πώς να το διορθώσετε

Ψεκάστε το διάλυμα καθαρισμού σε ένα πανί καθαρισμού μικροϊνών ή πετσέτα μιας χρήσης και, στη συνέχεια, σκουπίστε τις επιφάνειες.

Παραλείπεις τον καθαρισμό των σημείων που «ακουμπάς» πιο πολύ
Τα πόμολα και οι διακόπτες είναι τα σημεία που ακουμπούν όλα τα μέλη του σπιτιού και βέβαια κανείς δεν σκέφτεται να καθαρίσει. Αποτέλεσμα; Τα μικρόβια να κάνουν πάρτι. Πώς μπορείς να τα καθαρίσεις; Με σπρέι καθαρισμού και καθαρό πανί.

Δεν αφαιρείς τη σκόνη και τη βρωμιάς από το ψυγείο
Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τη συσσώρευση σκόνης από το ψυγείο σας—αυτό μπορεί να γίνει ανθυγιεινό, καθώς η σκόνη μπορεί να κυκλοφορεί στον αέρα του σπιτιού σας. «Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας και μια βούρτσα με μακριά λαβή για να καθαρίσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από κάτω προς τα πάνω», προτείνει η Jessica Ruenz, αντιπρόεδρος της Maid Right.

Ψεκάζετε με καθαριστικό απευθείας σε μια επιφάνεια
Ο ψεκασμός ενός καθαριστικού απευθείας σε έπιπλα, πάγκους ή γυαλί μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση του διαλύματος, οδηγώντας σε λιπαρά έπιπλα και επιφάνειες και ραβδώσεις. Αυτό θα μπορούσε επίσης να κάνει τη βρωμιά και τη σκόνη να κολλήσουν πιο σταθερά πάνω τους.

Δεν καθαρίζετε το πλυντήριο ρούχων
Τα κύτταρα του δέρματος, τα ακάρεα σκόνης και οι λεκέδες από τα ρούχα μπορεί να παραμείνουν στον κάδο του πλυντηρίου ρούχων καθώς και στο καπάκι ή στην πόρτα και στη θήκη απορρυπαντικού. Αυτό οδηγεί στο πλύσιμο των ρούχων σε βρώμικο νερό και τελικά θα μυρίσουν.

Πώς να το διορθώσετε

Ξεκινήστε με τη μεγαλύτερη και πιο ζεστή ρύθμιση πλύσης. Όταν ο κάδος είναι σχεδόν γεμάτος, ρίξτε 1 λίτρο ξύδι και 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό και αφήνοντας το μείγμα να καθίσει στον κύκλο παύσης για τουλάχιστον μία ώρα. Ενώ ο κύκλος είναι σε παύση, καθαρίστε το καπάκι. Κλείστε το καπάκι, αφήνοντας τον κύκλο πλύσης να τρέξει. Επαναλάβετε το πλύσιμο με ξύδι και μαγειρική σόδα, εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια σκουπίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου και αφήστε το καπάκι ανοιχτό για να στεγνώσει τελείως το πλυντήριο.

Σωστή δόση καθαριστικού
Σύμφωνα με την Ruenz, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά στο σφουγγάρισμα: πάρα πολύ προϊόν, νερό που είναι πολύ κρύο και το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων, η χρήση βρώμικου νερού για το σφουγγάρισμα. Βάλε τη σωστή δόση καθαριστικού. Η παραπάνω ποσότητα δεν εξασφαλίζει μεγαλύτερη, εύκολη ή πιο άμεση καθαριότητα, γιατί δημιουργεί μεγαλύτερη σαπουνάδα και θαμπάδα στις επιφάνειες. Επιπλέον, εξοικονομείς χρήματα!

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
19 / position1: 608 / position2: 929
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb