WELLNESS

Η επιστήμη εξηγεί: Αυτά είναι τα μυστικά χαρτιά όσων είναι ακαταμάχητοι

Τα sexy χαρακτηριστικά που σε κάνουν ελκυστική, δεν έχουν καμία σχέση με την εμφάνιση
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Η επιστήμη εξηγεί: Αυτά είναι τα μυστικά χαρτιά όσων είναι ακαταμάχητοι
PINK ILLUSTRATION

Οι Γάλλοι έχουν μια φράση - «Je ne sais quoi» - που μεταφράζεται σε «δεν ξέρω τι». Γενικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που έχει αυτό το ιδιαίτερο «κάτι», το οποίο δεν μπορείς να προσδιορίσεις, αλλά είναι ακαταμάχητα ελκυστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς δε θα αμφισβητήσει ότι η σωματική έλξη συμβάλλει στη σεξουαλικότητα, οι ψυχολόγοι όμως έχουν αποκαλύψει άλλα χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμία σχέση με την εμφάνιση που οι άνθρωποι βρίσκουν ακαταμάχητα.

Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των ελκυστικών ανθρώπων για τα οποία ο κόσμος του μάρκετινγκ δε θα μιλήσει ποτέ ανοιχτά ...

Νιώθουν πραγματικά άνετα με το σώμα τους

Δεν έχει σημασία αν είναι αδύνατοι, γυμνασμένοι με λαμπερό δέρμα ή αν έχουν περιττά κιλά, χαλάρωση και σπυράκια. Νιώθουν οκ με αυτό που είναι και ξέρουν πως να το αναδείξουν. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι παύουν να φροντίσουν την υγεία και το σώμα τους, ενώ διατηρούν το προσωπικό τους στυλ και όχι αυτό που "προστάζει" η μόδα για το σωματότυπό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ψυχολόγοι γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι το να πιστεύεις απλώς ότι είσαι ελκυστικός αυξάνει την επιθυμία των άλλων ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη φυσική σου εμφάνιση. Ένας από τους λόγους που η αυτοπεποίθηση είναι τόσο σέξι είναι επειδή είναι δύσκολο για εμάς να κρίνουμε αμέσως την αξία ενός πιθανού συντρόφου.

Το να ξέρουν πώς να σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά

Το να μην έχεις την αίσθηση ότι ο άλλος σε κρίνει, αλλά σε κάνει να νιώθεις και καλά με τον εαυτό σου, ακόμα κι αν έχεις κάνει λάθος, είναι σίγουρα ανακουφιστικό. Οι θετικές αλληλεπιδράσεις που προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας και χαράς προάγουν την οικειότητα κάνοντας κάποιον να θέλει να μοιραστεί περισσότερο τον εαυτό του με το άλλο άτομο.

Γνωρίζουν την αξία τους

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν την αξία τους είναι επιλεκτικοί σχετικά με το ποιον δίνουν το χρόνο και την προσοχή τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι φυσικά λιγότερο διαθέσιμοι από κάποιον με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν δεν ξέρεις πότε θα έχεις την ευκαιρία να δεις αυτό το άτομο ή ακόμα και αν θα συνεχίσει να σε βλέπει, θα κάνεις περισσότερη προσπάθεια για να σε εκτιμήσει.

Περνάνε καλά

Μελέτες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είναι διασκεδαστικοί και έχουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ είναι πιο επιτυχημένοι στα ερωτικά επειδή δημιουργούν θετικά συναισθήματα στο αντίθετο φύλο. Εκτός από το ότι μας κάνει να νιώθουμε καλά, ένας άλλος λόγος που μας ελκύουν οι διασκεδαστικοί άνθρωποι είναι ότι μπορεί να τους αντιλαμβανόμαστε ότι είναι καλύτεροι στην επικοινωνία και την επίλυση συγκρούσεων.

Δε φοβούνται να δείξουν ότι είναι ευάλωτοι

Συχνά πιστεύουμε ότι η εμφάνιση οποιουδήποτε είδους αδυναμίας μας κάνει να φαινόμαστε ευάλωτοι και τρωτοί, αλλά ερευνητές που πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων σε εκατοντάδες συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι η ευπάθεια μπορεί να είναι πολύ δελεαστική. Ονόμασαν αυτό το εφέ «το όμορφο χάος». 

Στο βιβλίο της Daring Greatly, η Καθηγήτρια Brown εξηγεί ότι όταν οι άνθρωποι έχουν μια συναισθηματική πανοπλία, δυσκολεύει τους άλλους να μπορούν να σχετιστούν και να συνδεθούν ειλικρινά μαζί τους. Αντίθετα, μας αρέσει να βλέπουμε την ακατέργαστη αλήθεια και τη διαφάνεια στους άλλους ανθρώπους, επειδή η ευαλωτότητα είναι απίστευτα ανθρώπινη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Think Πριν 171 εβδομάδες
Οι άντρες απαντούν: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της τέλειας γυναίκας
Μαλλιά, ύψος, καμπύλες, έτσι την θέλουν τελικά
Δάφνη Τσάρτσαρου
Entertainment Πριν 124 εβδομάδες
Οι 10 πιο sexy ηθοποιοί του Hollywood έχουν αυτό το «κάτι» που θες
Τους λατρεύουμε όλους. Μοναδικοί ηθοποιοί, υπέροχοι άνθρωποι και πολύ γοητευτικοί άντρες
Δάφνη Τσάρτσαρου
Ψυχολογία Πριν 109 εβδομάδες
Φυσικά χαρακτηριστικά που γοητεύουν άντρες και γυναίκες
Για κάποιον λόγο, αρέσουν σε όλους
Δάφνη Τσάρτσαρου
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 214 / position2: 907
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb