ΥΓΕΙΑ

Τα φάρμακα που μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του στήθους σου

Οι αλλαγές στο μέγεθος του στήθους είναι μια γνωστή παρενέργεια
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 27, 2023
Τα φάρμακα που μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του στήθους σου
Φωτογραφία από Marcela Oliveira

Ορισμένες μορφές αντισύλληψης αλλάζουν το μέγεθος του στήθους σας και άλλες όχι. Τα φάρμακα έχουν συχνά παρενέργειες και το αντισυλληπτικό χάπι δεν αποτελεί εξαίρεση. Εάν ξεκινήσατε τώρα τα αντισυλληπτικά και έχετε πρόσφατα παρατηρήσει ότι τα σουτιέν σας δεν ταιριάζουν πια, είναι πιθανό αυτά τα δύο πράγματα να συνδέονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες αντισυλληπτικών χαπιών: τα χάπια συνδυασμού και τα χάπια μόνο με προγεστερόνη. Τα χάπια συνδυασμού περιέχουν τις ορμόνες οιστρογόνα και προγεστερόνη, οι οποίες συνδυάζονται για να αποτρέψουν την ωορρηξία (γνωστή και ως η διαδικασία της απελευθέρωσης ενός ωαρίου από τις ωοθήκες σας).

Εάν ξεκινήσατε τώρα τα αντισυλληπτικά και έχετε πρόσφατα παρατηρήσει ότι τα σουτιέν σας δεν ταιριάζουν πια, είναι πιθανό αυτά τα δύο πράγματα να συνδέονται. 

Τα χάπια μόνο με προγεστερόνη δεν περιέχουν οιστρογόνα και δεν εμποδίζουν την ωορρηξία. Αντίθετα, επιβραδύνουν τη διαδικασία της ωορρηξίας πυκνώνοντας την τραχηλική βλέννα, η οποία εμποδίζει το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο και λεπτύνοντας την επένδυση της μήτρας, γεγονός που εμποδίζει την προσκόλληση ενός γονιμοποιημένου ωαρίου.

Και με τα δύο χάπια, οι ορμόνες που βάζετε στο σώμα σας μπορεί να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα παρενεργειών, όπως φούσκωμα, εναλλαγές της διάθεσης, ναυτία, κηλίδες και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν ξεκινήσατε τώρα τα αντισυλληπτικά και έχετε πρόσφατα παρατηρήσει ότι τα σουτιέν σας δεν ταιριάζουν πια, είναι πιθανό αυτά τα δύο πράγματα να συνδέονται. 

Οι αλλαγές στο μέγεθος του στήθους, συγκεκριμένα η αύξηση του μεγέθους του στήθους, είναι μια γνωστή παρενέργεια των συνδυασμένων αντισυλληπτικών χαπιών, εξηγεί η Δρ Marjorie Dixon, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιατρικός διευθυντής της Anova Fertility and Reproductive Health στο Τορόντο.

«Οι ορμόνες σε ένα συνδυασμένο αντισυλληπτικό χάπι, τα οιστρογόνα και η προγεστίνη, δρουν στο σώμα με διάφορους τρόπους», λέει. Συγκεκριμένα, και οι δύο ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν την κατανομή λίπους στο σώμα σας, ειδικά στους γοφούς και το στήθος. «Τα οιστρογόνα αυξάνουν επίσης την κατακράτηση νερού, η οποία μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο σε όλο το σώμα από το αυξημένο υγρό», λέει η Dixon. «Και τα δύο αποτελέσματα μπορούν να συμβάλουν σε αύξηση του μεγέθους του στήθους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 511 / position2: 1030
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb