SANTA BABY

Πράγματα που αξίζει να κάνεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων στην Αθήνα

Ακόμη και τελευταία στιγμή μπορείς να κανονίσεις κάτι, να μπεις στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και να υποδεχτείς με νέα διάθεση το νέο έτος!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Πράγματα που αξίζει να κάνεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων στην Αθήνα
@alexandros._.art / instagram

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που ο κόσμος βγαίνει ασταμάτητα, έρχεται πιο κοντά, γιορτάζει και καλοπερνάει, κάνοντας για λίγο την απρόσωπη φύση της πρωτεύουσας να αποκτά άλλη αξία. Ακόμα και αν οι στολισμοί με τα αμέτρητα φωτάκια είναι υπερβολικοί για εσένα ή δεν είναι στο στιλ σου, θα απολαύσεις τις βόλτες στα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα μέρη και events που είναι αμέτρητα στην πόλη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές τις μέρες εξάλλου είναι η καλύτερη ευκαιρία να απολαύσεις την Αθήνα, αφού πολλοί φεύγουν για διακοπές σε άλλα μέρη και έτσι έχουν μείνει λίγοι και καλοί. Ακόμη και αν δεν κανόνισες κάτι για την εβδομάδα των Χριστουγέννων, θα βρεις παρακάτω πράγματα που αξίζει να κάνεις, για να περάσεις τέλεια με φίλους, παρέες, οικογένεια ή ακόμη και με την αφεντιά σου αν είσαι μοναχικός τύπος!

 

The Christmas Factory – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Δεν νοείται Αθηναίος που να μην έχει επισκεφθεί το Christmas Factory στην Τεχνόπολη έστω μία φορά. Φέτος ο Άγιος Βασίλης θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά που οδηγούν στη χαρά! Γι’αυτό υπάρχουν 7 + 1 νέα ξεχωριστά εργαστήρια: από ένα φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, Face Painting και ένα dancefloor για όλους, μεγαλύτερο παγοδρόμιο, την μπάντα των ξωτικών και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, θα βρεις φαγητό και ποτό για όλα τα γούστα: σουβλάκια, burger, ζυμαρικά, pizza, hot dog, σοκολάτες, λιχουδιές και ζεστό κρασί! Ανοιχτό από τις 26 Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝗔𝗧𝗛𝗘𝗡𝗦 𝗩𝗜𝗦𝗜𝗧 (@athens.visit)

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Από τη 1η Δεκεμβρίου, που φωταγωγήθηκε το ΚΠΙΣΝ, μέχρι και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων και το μεγάλο πάρτι στην Αγορά, οι επισκέπτες θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές εκπλήξεις. Όλη την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα υπάρχει ποικιλία εκδηλώσεων, συναυλιών και παραστάσεων στο ΚΠΙΣΝ, πατινάζ στο παγοδρόμιο και πυροτεχνήματα, με αποκορύφωμα τη 31η Δεκεμβρίου που φτάνει στο απόγειο της λάμψης του.

Θα υπάρχουν ακόμη, εργαστήρια για παιδιά και παιχνίδια για όλη την οικογένεια, χορός με led hula hoop, αυτοσχέδια ορχήστρα κρουστών, ευχές πάνω σε κρέπες με πραλίνα σοκολάτας, κυνήγι θησαυρού στο Ξέφωτο και  όπως κάθε χρόνο, φωτογραφίες παρέα με τον 'Αι Βασίλη!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη E L E N I (@eleni_vas85)

Omonoia Christmas Market

Από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι την Πρωτοχρονιά, η πλατεία Ομονοίας υποδέχεται το πνεύμα των εορτών. Ένας νέος εμπορικός και ψυχαγωγικός θεσμός της Αθήνας θα βρίσκεται στην Ομόνοια και θα γεμίσει με ζωντάνια αυτήν την ιστορική πλατεία, προσφέροντας παράλληλα χριστουγεννιάτικες αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και φυσικά χαρά σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από διάφορες ξεχωριστές εκδηλώσεις. Παράλληλα στις 29 Δεκεμβρίου, στη στοά Moxy, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο party με πολλή μουσική και χορό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanasis Kakavoulas (@t.kakavoulas)

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής καλωσορίζει τα Χριστούγεννα με το ροκ μιούζικαλ «Σκρουτζ», με πρωταγωνιστή τον Πάνο Μουζουράκη, και την παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο Παρίσι» από τον Θίασο του σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά. Δύο παραγωγές ιδανικές για οικογενειακή έξοδο. Το εορταστικό πρόγραμμα εκτός από τις παραστάσεις, διαθέτει και πολλή μουσική: δύο συναυλίες με την Παιδική Χορωδία Αγοριών Μότσαρτ της Βιέννης, το καθιερωμένο εορταστικό ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με την Ουρανία Γκάσιου, αλλά και το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που αυτή τη χρονιά θα παρουσιάσει τραγούδια και αποσπάσματα από τα ωραιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αθλητικός Παιδικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο «Το Πολύγωνο» (@topoligono)

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η ομάδα του Impact Hub Athens από τις 16 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2022 διοργανώνει ένα φεστιβάλ, για μία «Γιορτινή Κυψέλη» με καθημερινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις όπου θα υπάρχουν αγαπημένοι συνεργάτες και πετυχημένες διοργανώσεις του Impact Hub με μουσική, γεύσεις, πολύχρωμα δρώμενα και οικολογικές αγορές, σε μία βιωματική ανασκόπηση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη καθημερινά, από τις 10:00 εώς τις 19:00.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (@dimotiki_agora_kypselis)

Πάρκο του Άη-Βασίλη – Φλοίσβος

Το Πάρκο Φλοίσβου μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό και οι μικροί της παρέας θα απολαύσουν παιχνίδια στο τραμπολίνο, στο τρενάκι, στο χρωματιστό καρουζέλ, στα συγκρουόμενα και θα βρουν πολλές ακόμη εκπλήξεις. Το πάρκο θα είναι καθημερινά ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο, έως και τις 7 Ιανουαρίου από τις 10:00 εώς τις 21:00.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Πάρκο Φλοίσβος (@parkoflisvos)

 

Αυτά και άλλα πολλά, θα βρεις στην όμορφη και στολισμένη πρωτεύουσα, για να περάσεις όμορφα αυτές τις γιορτινές μέρες και να απολαύσεις τα Χριστούγεννα στην Αθήνα. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
12 / position1: 431 / position2: 950
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb