SANTA BABY WELLNESS

6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα

Για σένα που χρειάζεσαι ιδέες για το πού θα πας φέτος τις γιορτές!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα
@pertouliextremesports / instagram

Είμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και η ερώτηση «πού θα κάνεις φέτος Χριστούγεννα;» είναι αυτή που ακούς παντού. Κάποιοι προτιμούν χιονισμένους ορεινούς προορισμούς ενώ άλλοι κάνουν τη διαφορά και κλείνουν εισιτήρια για τα όμορφα νησιά της χώρας μας. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που διαλέγουν το εξωτερικό για τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο και αν αγαπάς τη θάλασσα και τα νησιά, ή τους δημοφιλείς προορισμούς στο εξωτερικό, πάντα στις γιορτές αυτό που αγαπάμε είναι να βλέπουμε χιονισμένες βουνοκορφές και να κάνουμε βόλτες στα όμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας. Είναι τόσα πολλά άλλωστε, και παρακάτω θα δεις μερικά από αυτά.

Αράχωβα

Ίσως αποτελεί τον πιο γνωστό και αγαπημένο προορισμό για Χριστούγεννα, ιδιαίτερα για τους Αθηναίους που έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στην Αράχωβα σε μόλις δύο ώρες. Είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός με ένα πολύ γνωστό χιονοδρομικό κέντρο για σκι και άλλες χειμερινές δραστηριότητες και εντυπωσιακά σαλέ. Ακόμη, αν αγαπάς το καλό φαγητό η Αράχωβα δε θα σε απογοητεύσει, αφού θα βρεις γραφικά ταβερνάκια για να απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τη διασκέδασή σου, αφού έχει έντονη νυχτερινή ζωή. Είναι εξίσου καλός προορισμός είτε πηγαίνεις για πρώτη φορά είτε όχι, δεν πρόκειται να τη βαρεθείς ποτέ!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Best City Shots (@best.city.shots)

Καστοριά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Καστοριά βρίσκεται λιγότερο από 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και πολλοί είναι εκείνοι που την επιλέγουν για ένα χειμερινό τριήμερο. Είναι από τις πόλεις με πλούσια φυσική ομορφιά και ιδιαίτερα η φημισμένη λίμνη της, είναι ιδανική για χριστουγεννιάτικες βόλτες. Τα γραφικά στενάκια στην παλαιότερη συνοικία του Ντολτσού έχουν επίσης ενδιαφέρον όπως και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και το Λαογραφικό Μουσείο, στην ίδια περιοχή. Ένα ακόμη σπάνιο μέρος που θα ήταν καλό να επισκεφθείς στην Καστοριά είναι το πρώτο υπαίθριο οικομουσείο της Ελλάδας που θα βρεις 4 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Βρίσκεται στον οικισμό του Δισπηλίου και εκεί θα δεις εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων, όπως ήταν 7.500 χρόνια πριν!

Το εντυπωσιακό στην Καστοριά είναι ότι οι κάτοικοι εκεί τηρούν κάποια δικά τους χριστουγεννιάτικα έθιμα. Ανάβουν μεγάλες φωτιές σε κάποια χωριά της πόλης στις 23 Δεκεμβρίου, που προορίζονται να ζεστάνουν το Χριστό. Επίσης, έχουν τα Ραγκουτσάρια, στις αρχές Ιανουαρίου που είναι τα καστοριανά καρναβάλια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Expression_Greece (@expression_greece)

Ζαγοροχώρια

Είναι τα 46 όμορφα πετρόκτιστα γραφικά χωριά που θα βρεις στα βόρεια των Ιωαννίνων. Ομολογουμένως είναι ένας must χριστουγεννιάτικος προορισμός και όλα τα χωριά φημίζονται για τη μοναδική φυσική τους ομορφιά. Η περιοχή χωρίζεται στο Ανατολικό, Δυτικό και Κεντρικό τμήμα και ένα χαρακτηριστικό σημείο που δεν πρέπει να χάσεις είναι το γνωστό φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο παγκοσμίως.

Τα Ζαγοροχώρια, εκτός από τη φυσική ομορφιά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι ιδανικά για Χριστούγεννα γιατί μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε χαλαρές διακοπές με βόλτες και φαγητό στα γραφικά χιονισμένα στενάκια, αλλά μπορείς να γεμίσεις τις μέρες σου με διάφορες δραστηριότητες. Κάποιες από αυτές είναι: ιππασία, πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, mountain bike και άλλα. Τέλος, αυτην την εκδρομή μπορείς να τη συνδυάσεις με μία βόλτα στα όμορφα Γιάννενα και στη γαλήνια λίμνη τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🌟🌟🌟Divineingreece 🌟🌟🌟 (@divineingreece)

Καϊμακτσαλάν - Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους χειμερινούς προορισμούς αν και πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να είσαι επίδοξος σκιέρ για να βρεθείς εκεί, λόγω του γνωστού χιονοδρομικού του κέντρου. Το Καϊμακτσαλάν, είναι η ψηλότερη κορυφή του Βόρα και σημαίνει «Γη Απαλή σαν Κρέμα». Η τοποθεσία διαθέτει πολλά αξιοθέατα και αν βρεθείς εκεί τα Χριστούγεννα εκτός από βόλτα στο χωριό και στο χιονοδρομικό κέντρο, θα θαυμάσεις τα γραφικά καλντερίμια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μακεδονίας.

Αν επισκεφθείς το χιονοδρομικό, θα εντυπωσιαστείς και θα καταλάβεις γιατί χαρακτηρίζουν το μέρος αυτό «Αυστρία της Βόρειας Ελλάδας». Ακόμη και αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις σκι αξίζει να πας μόνο και μόνο για να χαζέψεις τη θέα από τις μεγάλες του τζαμαρίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elisavet Triaridou 🎨 (@e_triaridou)

Ελάτη – Περτούλι

Σε αυτό το μέρος η φύση μεγαλούργησε! Αν επισκεφθείς τα χωριά αυτά θα δεις από κοντά ένα εντυπωσιακό σκηνικό Άλπεων το οποίο θα σε βάλει για τα καλά σε χριστουγεννιάτικο mood. Θα βρεις εκεί το χιονοδρομικό κέντρο που αν και μικρό, είναι ιδανικό για βόλτες με έλκηθρο και σκι. Θα βρεις μαγαζιά με τζάκι και ζεστές σάλες με τζάμια θαμπωμένα και ξύλινα σαλέ φτιαγμένα από κορμούς δέντρων. Όποια πρόταση και να δεις για αυτό το μέρος, η καλύτερη συμβουλή είναι να απολαύσεις απλά το χιόνι και να θαυμάσεις την ομορφιά των λευκών περτουλιώτικων λιβαδιών.

Plus: Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο πλέον θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα, που αξίζει μία επίσκεψη!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valantis M (@minogiannisvalantis)

Δημητσάνα Αρκαδίας

Ένας ιδιαίτερα γραφικός οικισμός της Αρκαδίας είναι η Δημητσάνα. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η Δημητσάνα γίνεται πολύ δημοφιλής και γεμίζει κόσμο – όχι άδικα – αφού βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της αρκαδικής ομορφιάς. Στη χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα θα αντικρίσεις ένα σκηνικό δημιουργημένο από ξύλο και πέτρα. Θα βρεις όμορφες χιονισμένες βουνοπλαγιές, πύργους και νερόμυλους σε ένα υπέροχο, εορταστικό φόντο.

Πολύ κοντά βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, στο οποίο θα γίνεις expert σε χειμερινά σπορ και δραστηριότητες, τόσο που δε θα θες να φύγεις από την «αρχόντισσα της Αρκαδίας»!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peloponnese Region, GR 🇬🇷 (@peloponnese_gr)

Τα Χριστούγεννα είναι οι πιο όμορφη γιορτή, βρες καλή παρέα, ένα ωραίο μέρος με χιόνια και ωραία ατμόσφαιρα και έφυγες!

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 372 / position2: 2933
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb