WELLNESS

Οι γιατροί σου εξηγούν όλους τους λόγους που σε γερνάει η ζάχαρη

H ζάχαρη δεν φαίνεται να είναι και τόσο αθώα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Οι γιατροί σου εξηγούν όλους τους λόγους που σε γερνάει η ζάχαρη
@thecookiemess

Έχεις αντιληφθεί ότι η ποσότητα ζάχαρης που τρως είναι λίγο παραπάνω; Οι γιατροί δεν το βλέπουν με καλό μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παλιοί έλεγαν “είσαι ο,τι τρώς”. Αυτό υπονοεί ότι αν τρώς υγιεινό φαγητό θα είσαι πιο υγιής, ενώ αν τρώς πολύ junk food, ίσως προκαλεί προβλήματα. Ωστόσο, εκτός από τη γενικότερη υγεία, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε πιο γερασμένες. 

Η ηλικία μας, διαχωρίζεται σε χρονολογική και βιολογική. Η χρονολογική βασίζεται στο έτος που έχουμε γεννηθεί, ενώ η βιολογική έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως τα γονίδια, το lifestyle και την διατροφή μας. Έτσι, μπορεί να φαινόμαστε μεγαλύτερες ή μικρότερες από την ηλικία μας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Canberrafood (@canberrafood)

Ενώ δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα γονίδιά μας, υπάρχει η δυνατότητα να είμαστε πάντα ενεργές, να έχουμε την άσκηση στη ζωή μας και να τρώμε σωστά. Άλλωστε, ένα από τα πιο σημαντικά αντιγηραντικά είναι η γυμναστική, και η JLO το γνωρίζει. 

Πώς η ζάχαρη επισπεύδει τη γήρανση της επιδερμίδας

Σύμφωνα με τον Dr. Mark J. Tager, η ζάχαρη είναι από τις τροφές που μας γερνούν πιο γρήγορα. Συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη βιολογική γήρανση του δέρματος. Ενώ χρησιμοποιούμε αντιγηραντικά προϊόντα, αντιλιακό και ρετινόλη, για παράδειγμα, η περίσσεια ζάχαρη στον οργανισμό, δεν τα βοηθά να δράσουν στο μάξιμουμ. Φαίνεται, ότι η ζάχαρη δεν βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Ούτως ή άλλως, αυτό μειώνεται όσο μεγαλώνουμε και συνεπάγεται τη γήρανση του δέρματος. 

Επιπλέον, η ζάχαρη προκαλεί αρκετά προβλήματα στον οργανισμό μας, όπως και το junk food. Έτσι, μπορεί να φαινόμαστε ακόμα μεγαλύτερες. Γι’αυτό ξανασκέψου αυτό το παραπάνω γλυκό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 71 εβδομάδες
Να γιατί τα lip balms κάνουν τα ξηρά χείλη χειρότερα
Τι πιστεύεις ότι φταίει;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb