THINK

Αυτές οι διάσημες γυναίκες έχουν περάσει κατάθλιψη

Η ύπουλη ψυχική ασθένεια δε λογαριάζει χρήματα και φήμη!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Αυτές οι διάσημες γυναίκες έχουν περάσει κατάθλιψη
Pink Collage

Είναι ταλαντούχες, ελκυστικές, πλούσιες και διεθνώς αναγνωρισμένες .... αλλά δε γλίτωσαν από το τέρας της κατάθλιψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά ούτε η φήμη ούτε η περιουσία μπορούν να "εμβολιάσουν" τις διασημότητες ενάντια στην καταστροφική κατάθλιψη.

Εκτός από τους διάσημους που δυστυχώς γνωρίζουμε ότι έδωσαν τέλος στη ζωή τους λόγω της βαριάς κατάθλιψής τους, υπάρχουν και μερικοί άλλοι που έχουν αποκαλύψει ότι πάλεψαν με αυτή και νίκησαν ή συνεχίζουν να παλεύουν.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές διάσημες γυναίκες που είχαν να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη στη ζωή τους και δε ντράπηκαν να μιλήσουν δημόσια γι' αυτό.

Kirsten Dunst

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 39χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι όταν ήταν στα 20 της, μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης για βοήθεια με την κατάθλιψη. Η Dunst λέει ότι πάλευε με την πάθηση για χρόνια και συνειδητοποίησε ότι συγκέντρωνε μέσα της πολύ θυμό. «Το μόνο που θα πω είναι ότι η φαρμακευτική αγωγή είναι σπουδαίο πράγμα και μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να ξεφύγεις από κάτι», λέει. "Εγώ φοβόμουν να πάρω και έτσι έχασα πολύ χρόνο σε αυτό".

Katy Perry

Η ποπ σταρ μοιράστηκε τους αγώνες της με την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής 96 ωρών στο YouTube. Σε μια συναισθηματική συνάντηση με τη Siri Sat Nam Singh, παρουσιάστρια του The Therapist του καναλιού Viceland, η Perry είπε ότι ανοίχτηκε γιατί ήθελε οι θαυμαστές της να δουν τον πραγματικό της εαυτό. «Αν οι άνθρωποι μπορούν να δουν ότι είμαι ακριβώς σαν αυτούς, μπορούν να ονειρεύονται εξίσου μεγάλα πράγματα».

Lady Gaga

Η ποπ σταρ, της οποίας οι επιτυχίες περιλαμβάνουν το "Paparazzi" και το "Poker Face", λέει ότι αντιμετώπιζε τόσο την κατάθλιψη όσο και το άγχος σε όλη της τη ζωή. Η Gaga δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι παίρνει φάρμακα για την κατάθλιψη. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Billboard, είπε πιστεύει ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να μιλούν για την ψυχική τους υγεία.

Kristen Bell

Η ηθοποιός, γνωστή για τη φωνή που χάρισε στο χαρακτήρα της Anna στην ταινία Frozen, λέει ότι είχε κατάθλιψη από τότε που ήταν στο κολέγιο. Σε μία έκθεση για τον ιστότοπο Motto, η Bell λέει, «Δεν υπάρχει τίποτα αδύναμο στο να παλεύεις με ψυχικές ασθένειες». Λέει ότι βγήκε δημόσια για να προσπαθήσει να ρίξει περισσότερο φως στη διαταραχή και να απαλύνει το στίγμα γύρω από αυτήν.

Gwyneth Paltrow

Αυτή η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έριξε φως στην επιλόχεια κατάθλιψη όταν μίλησε για την 5μηνη μάχη της μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, του Moses. «Ένιωθα σαν ζόμπι», είπε στο Good Housekeeping το 2011. «Δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στην καρδιά μου. Δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στα συναισθήματά μου. Δεν μπορούσα να συνδεθώ.”  Αντιμετώπισε επίσης κλινική κατάθλιψη, μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2002.

Cara Delevigne

Στην ηλικία των 15, η Delevingne ήταν πλούσιος και διάσημος, αλλά χτυπήθηκε επίσης από ένα «τεράστιο κύμα κατάθλιψης, άγχους και μίσους για τον εαυτό της». Μια αρχική προσπάθεια θεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής δεν ήταν χρήσιμα και η Delevingne στράφηκε σε επιβλαβή συμπεριφορά όπως πάρτι και ναρκωτικά. Σε μια συνέντευξη στη Vogue, η Delevingne είπε: "Ετοίμαζα τις βαλίτσες μου και ξαφνικά ήθελα απλώς να το τελειώσω. Είχα έναν τρόπο και ήταν ακριβώς μπροστά μου. Και ήθελα να αποφασίσω αν αγαπώ τον εαυτό μου όσο αγαπώ την ιδέα του θανάτου». Παραδόξως, η Delevingne δηλώνει πως το τραγούδι των Outkast "SpottieOttieDopaliscious" ήταν αυτό που την τράβηξε από το σκοτεινό σημείο της. Το τραγούδι είχε παίξει στην κηδεία ενός στενού φίλου που είχε πάρει υπερβολική δόση, και στο άκουσμα του «ένιωσα σαν προειδοποίηση από αυτόν». Η Delevingne είναι πλέον σε θέση να ελέγξει την κατάθλιψή της και συνέχισε μια επιτυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο και τον έντυπο τύπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
13 / position1: 116 / position2: 666
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb