ΤΑΞΙΔΙΑ

7 cat cafe στην Ευρώπη και πως είναι μια βόλτα εκεί

Η ζεστασιά που προσφέρει η γάτα, το γουργούρισμα, ακόμη και το τρίχωμά της, είναι στοιχεία που βοηθούν σε περιόδους έντονου στρες
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 cat cafe στην Ευρώπη και πως είναι μια βόλτα εκεί
@ladydinahscats / instagram

Είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι η επαφή του ανθρώπου με τα ζώα και ιδιαίτερα με τις γάτες, βοηθάει στην ψυχική υγεία. Η ζεστασιά που προσφέρει η γάτα, το γουργούρισμα, ακόμη και το τρίχωμά της, είναι στοιχεία που βοηθούν σε περιόδους έντονου στρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι, ότι όσοι έχουν γάτες είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνα το 2008!

Από την άλλη, τα θεματικά καφέ είναι διαδεδομένα και πολύ της μόδας, πολλών ειδών και σε πολλά μέρη. Ένα αγαπημένο είδος concept café είναι τα cat café και νομίζω οι λόγοι είναι προφανείς. Σε αυτά τα μαγαζιά μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, ενώ παράλληλα παίζεις με τις γάτες, απολαμβάνεις την παρέα τους και το γουργουρητό τους. Αν δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ ένα τέτοιο μέρος συνέχισε να διαβάζεις γιατί έχω βρει 7 πανέμορφα cat café στην Ευρώπη και θα σου πω πως είναι μια βόλτα εκεί.

Cat Café Budapest

Το Cat Café Budapest βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Βουδαπέστης. Αυτή τη στιγμή έχει 15 γάτες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται καθαρόαιμα γατάκια και γατάκια που διασώθηκαν από καταφύγιο. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις μια πολύ όμορφη εμπειρία, καθώς μπορείς να πιεις τον αγαπημένο σου καφέ παρέα με γάτες, να διαβάσεις ή να δουλέψεις με τον υπολογιστή σου. Όμως είναι και μια εξαιρετική επιλογή για ένα βραδινό ραντεβού, για κοκτέιλ και κρασί. Είναι πολιτική της καφετέριας, να τηρούνται οι κανόνες του σπιτιού όσον αφορά τις γάτες, γι’ αυτό δεν πρέπει να ταϊζονται χωρίς πρόγραμμα, να φωτογραφίζονται με φλας ή να τις σηκώνουν την ώρα που ξεκουράζονται. Φυσικά τα χάδια και τα παιχνίδια είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Révay utca 3, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CatCafé Budapest (@cat_cafe_budapest)

Lady Dinah's Cat Emporium, London

Το Lady Dinah's Cat Emporium είναι το πρώτο Cat Cafe του Λονδίνου! Είναι ιδανικό για απόδραση από τις ανησυχίες της καθημερινότητας και για ένα διάλειμμα από την πραγματικότητα. Οι γάτες της Lady Dinah ενθουσιάζουν τους επισκέπτες στο Λονδίνο από το 2014. Η υπέροχη ομάδα του καταστήματος, που κέρδισε τα βραβεία του TripAdvisor για 4 συνεχόμενα χρόνια, είναι εκεί για να σου συστήσει το πιο χαδιάρικο κοπάδι αιλουροειδών. Πριν πας, είναι καλό να κάνεις μία κράτηση στο site τους για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις τραπέζι και να μην φύγεις απογοητευμένος. Και το καλύτερο με αυτό το καφέ είναι ότι σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις μιάμιση ώρα σε ένα δωμάτιο με γάτες, να παίξεις και να απολαύσεις την παρέα τους!

Bethnal Green Road 152-154, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη London Cat Cafe (@ladydinahscats)

La Gatoteca, Madrid

Το καφέ αυτό βρίσκεται στη Μαδρίτη της Ισπανίας και δίνει αυστηρά προτεραιότητα στην ευημερία των ζώων και στις ανάγκες τους. Στεγάζεται σε ένα διώροφο αρχηγείο ενός καταφυγίου ζώων, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προορίζεται για τη βοήθεια αδέσποτων γατιών. Αυτά τα γατάκια που θα βρεις εκεί, μπορούν να υιοθετηθούν από όποιον τα θέλει. Εκτός από τις γάτες όμως, θα απολαύσεις εξαιρετικό καφέ, νοστιμιές και σνακς αλλά και πολλές ψυχαγωγικές και θεραπευτικές δραστηριότητες. Περιλαμβάνονται μαθήματα φροντίδας ζώων, υπαίθρια markets και yoga με γατάκια.

C/Duque de Rivas 7, Μαδρίτη, Ισπανία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Gatoteca (@lagatoteca)

Café des Chats, Paris

Το Café des Chats, είναι ένα μοναδικό μέρος στη Γαλλία, που άνοιξε το 2013. Είναι μια «αίθουσα τσαγιού» στην οποία περιφέρονται ελεύθερες 12 γάτες. Όλες οι γάτες έχουν υιοθετηθεί από σωματεία προστασίας ζώων, επομένως εκεί είναι πλέον το σπίτι τους. Υπάρχουν γάτες λοιπόν, που είτε γεννήθηκαν στο δρόμο, είτε εγκαταλείφθηκαν, και το να βρίσκονται εκεί τις βοηθάει στην κοινωνικοποίηση με άλλες γάτες και φυσικά με τους ανθρώπους. Το καλό που έχει αυτό το καφέ επίσης, είναι ότι όλα τα πιάτα και τα σνακ του είναι χειροποίητα και ετοιμάζονται επιτόπου, κάτι που αποδεικνύεται και από την άριστη ποιότητά τους.

9 rue Sedaine, Παρίσι, Γαλλία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Cafe Des Chats (@lecafedeschats)

Kaciu Kavine (Cat café Vilnius)

Σε αυτό το καφέ στη Λιθουανία ζει μόνιμα μία 15μελής γατο-οικογένεια! Εκεί θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου και σε αυτό θα βοηθήσουν οι γατούλες, οι οποίες θα σε περιτριγυρίζουν από το πρώτο λεπτό που θα μπεις μέσα. Η κάθε γάτα που θα γνωρίσεις, έχει μια διαφορετική ιστορία ζωής, όλες όμως προέρχονται κυρίως από καταφύγια. Εκεί, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν υπό καλύτερες συνθήκες, να παίζουν, να είναι περιοποιημένες και να γνωρίζουν κόσμο. Κι εσύ θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις καφέ, πρωινό, σνακς και γλυκά. Στο μαγαζί οργανώνουν συχνά events, διαλέξεις και εκθέσεις για γάτες και είναι ιδανικό μέρος για να πας με μεγάλη παρέα.

Gedimino pr. 5, Βίλνιους, Λιθουανία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cat Cafe Gedimino pr.5 (@catcafevilnius)

Crazy Cat Café, Milan

Ένα από τα πιο γνωστά Cat Cafe στην Ευρώπη που δεν πρέπει να χάσεις, αν βρεθείς στο Μιλάνο. Θα απολαύσεις την παρέα των γατιών και μάθεις πληροφορίες για τις υιοθεσίες και τη φροντίδα τους. Οι ιδιοκτήτες οργανώνουν συχνά φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και συνέδρια για τις γάτες όλο το χρόνο. Θα γνωρίσεις γλυκές και φιλικές γάτες που φιλοξενούνται εκεί με κάθε είδους άνεση: τροφή, άμμο για γάτες, παιχνίδια και ούτω καθεξής. Και φυσικά ελέγχονται συνεχώς από τους καλύτερους κτηνίατρους που φροντίζουν να είναι πάντα υγιείς και καλά φροντισμένες. Το μενού του cafe-bistrot είναι πλούσιο είτε πας για πρωινό, brunch, μεσημεριανό είτε για σνακς, αρτοσκευάσματα και κέικ.

Via Napo Torriani 5, Μιλάνο, Ιταλία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crazy Cat Café 🐈🍰☕️ (@crazycatcafe)

Le New Chattouille, Brussels

Είναι ανοιχτό από το 2014 και προσελκύει πλήθος κόσμου ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Πριν μπεις μέσα, θα δεις απ’έξω τις γάτες να αράζουν στα παράθυρα και να χαλαρώνουν χαζεύοντας περαστικούς. Υπάρχουν περίπου 10 γάτες, οι οποίες προέρχονται από δύσκολες συνθήκες, και κάποιες ήταν άρρωστες, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία βγήκαν νικήτριες. Αν δεθείς με κάποιο γατάκι και δε σου πάει η καρδιά να το αποχωριστείς, μπορείς να το υιοθετήσεις! Επιπλέον, εκεί θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε χυμούς, που δεν κυκλοφορούν αλλού και φυσικά θα απολαύσεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου.

Rue Tasson-Snel 11, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le New Chattouille (@lenewchattouille)

Σε όλα τα Cat café στην Ευρώπη και αλλού, τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και είναι αυτονόητο πως οι γάτες δεν εισέρχονται σε χώρους που παρασκευάζονται φαγητά και ποτά. Επίσης, σεβόμενοι τις ανάγκες των ζώων, υπάρχει σε πολλά από αυτά τα café, ειδικός χώρος ξεκούρασης με ηχομόνωση και εξαερισμό. Οι γάτες που βρίσκονται σε τέτοιους χώρους δεν είναι είδος «εκθέματος», αλλά βρίσκονται εκεί για να ζουν σε καλύτερες συνθήκες απ’ότι στο δρόμο και να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που τις αγαπούν και συμβάλλουν στη φροντίδα τους. Εξάλλου, και οι ίδιοι επωφελούνται από τη συναναστροφή με αυτές. Και ίσως η αγάπη που παίρνουν οι άνθρωποι από τις γάτες είναι πιο σημαντική, ακόμη κι αν τις χαρακτηρίζουμε συνέχεια σνομπ!

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
18 / position1: 174 / position2: 1441
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb