ENTERTAINMENT

Ταινίες εβδομάδας: Η νέα ταινία του Πάνου Κούτρα και ο νέος Black Panther

Dodo - Black Panther: Wakanda Forever - Απέραντη Αγάπη - Τα Ίχνη της Βίας - Όσα Φέρνει η Ζωή - Λεονόρα Αντίο - ΣαμΣαμ
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες εβδομάδας: Η νέα ταινία του Πάνου Κούτρα και ο νέος Black Panther

Τι θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στα σινεμά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Dodo

του Πάνου Κούτρα. Με τους Σμαράγδα Καρύδη, Ακη Σακελλαρίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκο Γκέλια, Αγγελο Παπαδημητρίου, Μαριέλλα Σαββίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Πολύδωρο Βογιατζή, Τζεφ Μοντάνα, Κρις Ραντάνοφ, Αννα Τζορτζίκια, Αχμάντ Κοντάρ, Τζώρτζη Παπαδόπουλο.

Δραματική 2022, Ελλάδα - Γαλλία – Βέλγιο 132’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα παράξενο πουλί που εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από χιλιάδες χρόνια, θα κάνει ανέλπιστα την εμφάνισή του στην Αθήνα, μέσα στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Η αντίστροφη μέτρηση για την χρεοκοπία έχει αρχίσει και μέσα στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τον γάμο της κόρης τους, τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.

Black Panther: Wakanda Forever

του Ράιαν Κούγκλερ. Με τους Λετίσια Ράιτ, Λουπίτα Νιόνγκ' ο, Ντανάι Γκουρίρα, Γουίνστον Ντιουκ, Αντζελα Μπάσετ.

Περιπέτεια 2022, ΗΠΑ 161’

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda, η Shuri, ο M’Baku, η Okoye και οι Dora Milaje, πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia και του Everett Ross, να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Απέραντη Αγάπη (L' Immensità)

του Εμανουέλε Κριαλέζε. Με τους Πενέλοπε Κρουζ, Λουάνα Τζουλιάνι, Βιντσέντζο Αμάτο, Πατρίτσιο Φραντιόνι, Μαρία Κιάρα Γκορέτι.

Δραματική 2022, Ιταλία – Γαλλία 120’

Ρώμη, δεκαετία του 1970: μια εποχή μεγάλων κοινωνικών και πολιτιστικών αλλαγών, γεμάτη θάρρος και γοητεία. Η νεαρή οικογένεια Μποργκέτι μόλις μετακόμισε σε μια από τις πολλές νεόκτιστες πολυκατοικίες της πόλης. Η μετακόμιση είναι μάλλον γλυκόπικρη. Παρά την όμορφη, μαγευτική θέα της Ρώμης από το διαμέρισμά τους στον τελευταίο όροφο, η οικογένεια δεν είναι το ίδιο δεμένη με παλιά. Η Κλάρα και ο Φελίτσε δεν είναι πια ερωτευμένοι, αλλά δεν μπορούν να αφήσουν ο ένας τον άλλον. Η Κλάρα προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μοναξιά της βρίσκει καταφύγιο στην ιδιαίτερη σχέση της με τα τρία της παιδιά. Η μεγαλύτερη, η 11χρονη Αντριάνα, ένα άγνωστο παιδί σε αυτή τη νέα γειτονιά, παρουσιάζεται επίτηδες ως αγόρι στα παιδιά της γειτονιάς, ωθώντας τις σχέσεις της οικογένειας στα άκρα.

Τα Ίχνη της Βίας (Leave no Traces)

του Γιαν Ματουζίνσκι. Με τους Τόμας Ζιέτεκ, Σάντρα Κορζένιακ, Γιάσεκ Μπράσιακ, Ανιέσκα Γκροτσόφσκα.

Δραματική 2021, Πολωνία – Τσεχία – Γαλλία 160’

Συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ με φόντο την αληθινή ιστορία που οδήγησε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της κομμουνιστικής περιόδου. Η πρόταση της Πολωνίας για τα Όσκαρ ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Βενετίας, διανύοντας την απόσταση ανάμεσα στην αστυνομική βία και την αντικειμενική αλήθεια.

Όσα Φέρνει η Ζωή (To Leslie)

του Μάικλ Μόρις. Με τους Αντρεα Ράιζμπορο, Αντρε Ρόγιο, Οουεν Τιγκ, Στίβεν Ρουτ, Τζέιμς Λάνρι Χέμπερτ.

Δραματική 2022, ΗΠΑ 119’

Η Λέσλι, μια Τεξανή μητέρα που παλεύει να προσφέρει στον γιο της τα απαραίτητα, κερδίζει το λαχείο και μια ευκαιρία για καλή ζωή κάνει τη εμφάνισή της. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, τα χρήματα έχουν τελειώσει και η Λέσλι έχει ξεμείνει να παλεύει με τον εθισμό της στο ποτό στην προσπάθεια της να αποφύγει τον πόνο που άφησε πίσω της. Με την γοητεία της να εξαντλείται και δίχως να έχει πού να πάει, η Λέσλι έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για εκείνη και τον γιο της.

Λεονόρα Αντίο (Leonora Addio)

του Πάολο Ταβιάνι. Με τους Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Ματέο Πιτιρούτι, Ντάνια Μαρίνο, Ντόρα Μπέκερ.

Δραματική 2021, Ιταλία 90’

Ο Πιραντέλλο πέθανε αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία, ούτε γιορτή. Τελικά έγιναν τρεις κηδείες. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο, ανάμεσα σε ατυχήματα, συναντήσεις και οράματα.

ΣαμΣαμ (SamSam)

του Τανγκί ντε Κερμέλ.

Animation 2020, Γαλλία – Βέλγιο 77’

Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται ένας κοσμικός ήρωας: ηρωικούς γονείς, κάμποσους υπερ-φίλους και τον δικό του ιπτάμενο δίσκο για να εξερευνήσει το διάστημα... Αλλά το μόνο που του απομένει είναι πραγματικές υπερδυνάμεις! Όταν η Μέγκα, η νέα κουλ συμμαθήτρια του, ισχυρισθεί ότι μπορεί να του μάθει υπερδυνάμεις, ο ΣαμΣαμ βλέπει στο μυστήριο κορίτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει επιτέλους τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Μαζί θα ξεκινήσουν μια κοσμική περιπέτεια όπου θα μάθουν πως η φιλία και το κουράγιο ίσως να είναι οι καλύτερες υπερδυνάμεις που θα μπορούσε να έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
34 / position1: 68 / position2: 405
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb