ΥΓΕΙΑ

Ισχυρότεροι οpγασμοί και καλύτερο σεξ: Γιατί πρέπει να κάνεις αυτές τις ασκήσεις

Οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους είναι ευεργετικές για σένα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 10, 2022

Όταν γυμνάζεστε, ακούτε πολλά για να σφίξετε τους γλουτούς, αλλά πότε ακούτε κάποιον να σας θυμίζει να σφίξετε την πύελο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένας από αυτά τα πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι δε θέλουν να μιλάνε ανοιχτά μέχρι να είναι πολύ αργά. Γίνεται συνήθως μετά από μια εγκυμοσύνη ή όταν υποφέρετε από πρόπτωση πυελικού οργάνου και προσπαθείτε να επιστρέψετε στην κανονικότητα. 

Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι ενισχύοντας τους μυς του πυελικού εδάφους όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε καλύτερους οργασμούς, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει με τα πάντα, από την ακράτεια ούρων μέχρι την αποφυγή της πρόπτωσης;

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, εάν γίνουν σωστά, θα ενισχύσουν τους μύες γύρω από τον κόλπο, την ουροδόχο κύστη και τον κόλπο σας. Μία από τις κύριες λειτουργίες των μυών του πυελικού εδάφους είναι η υποστήριξη των οργάνων μας, συμπεριλαμβανομένης της ουροδόχου κύστης, και η συγκράτηση των ούρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα βασικά για να ξεκινήσετε και να ξέρετε τι να αισθάνεστε, ξαπλώστε ανάσκελα με λυγισμένα γόνατα, χαλαρά χέρια και χαμηλότερη πλάτη στο πάτωμα. Αναπνεύστε κανονικά. Πιέστε τους γλουτούς σας και τραβήξτε τους μύες που εντοπίσατε πριν προς τα κάτω και προς τα πίσω, πιέστε και κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να νιώσετε ότι σας «τραβάει»», λέει στο Metro.co.uk η personal trainer Jasmine Foley. 

Έπειτα ξαπλώστε ανάσκελα και σφίξτε τους μύες για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώνετε τους μύες της λεκάνης για 5 δευτερόλεπτα. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να συσφίγγετε μόνο αυτούς τους μύες, χωρίς συσπάσεις των μυών στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς. Αποφύγετε επίσης να κρατάτε την αναπνοή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 252 / position2: 895
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb