ΕΞΟΔΟΣ

Τι παίζει στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη και γιατί βγαίνουν όλοι εκεί;

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερος κόσμος βγαίνει στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη και υπάρχει λόγος για αυτό!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Τι παίζει στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη και γιατί βγαίνουν όλοι εκεί;
@kypseli.guide instagram

Η Κυψέλη τα τελευταία χρόνια γνωρίζει και πάλι τη δόξα που της αξίζει και τα νέα στέκια στην οδό Αγίας Ζώνης, έχουν μετατρέψει μια ήσυχη γειτονιά στο απόλυτο talk of the town για να βγεις βόλτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις ακούσει κάποιο φίλο ή συνάδελφο να σου λεει ότι χθες βγήκε στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη. Ισως να έχεις βολτάρει και εσύ το τελευταίο διάστημα ή ίσως να έχεις τσεκάρει κάποιο από τα νέα στέκια της γειτονιάς και να σχεδιάζεις να πας! Το σίγουρο είναι ένα, ότι το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερος κόσμος βγαίνει στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη και υπάρχει λόγος για αυτό! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᴅɪᴍɪᴛʀᴀ ʟᴀᴍᴘʀᴏᴘᴏᴜʟᴏᴜ (@demiiil)

Η Αγίας Ζώνης των 90s 

Ας το πάρω όμως από λίγο πιο πριν (!) και εννοώ τη δεκαετία του 90. H Κυψέλη είναι μια από τις πιο ωραίες γειτονίες της Αθήνας. Η Φωκίωνος πρωταγωνιστεί με το άπλετο πράσινο και όλα τα καφέ, ζαχαροπλαστεία και φαγάδικα είναι εκεί. Η Αγίας Ζώνης είναι ένας ήσυχος δρόμος, που επίσης έχει αρκετό πράσινο, μερικές νέες πολυκατοικίες, πολλές μονοκατοικίες και μερικά συνοικιακά  μαγαζιά! Ένας φούρνος, δυο τρία μπακάλικα, ένας χασάπης, δύο ζαχαροπλαστεία, παρακάτω ένα νηπιαγωγείο και μια τεράστια εκκλησία, που οι περισσότεροι Κυψελιώτες έχουν παντρευτεί ή έχουν βαφτιστεί. Μια ωραία γειτονιά να έχει κάποιο το σπίτι του, στα 90s! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nastazia Lampropoulou (@nastazia_l)

Η Αγίας Ζώνης στα χρόνια της παρακμής

Από το 2000 και μετά που η Κυψέλη έχει χάσει την Αίγλη της και ζει σε μια κρίση, η αγίας ζώνης πια είναι γεμάτη με πολυκατοικίες, παρτέρια που είναι αφρόντιστα, ρημαγμένα μικρομάγαζα που δεν κατάφεραν να ορθοποδήσουν και τίποτα δεν σε κάνει να θες να περάσεις από εδώ. Αν έχεις σκύλο, καλά είναι για μια βόλτα, αν μένεις εδώ, δεν είναι και το καλύτερο σου! Όμως αυτό θα αλλάξει και πάλι! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη angela.liarikos (@athens___mon_amour)

Ερχόμαστε στο σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία 3 χρόνια κάπως τα πράγματα κάνουν κύκλο! Από εκεί που η γειτονιά δεν είχε πολύ ενδιαφέρον για έναν επιχειρηματία να στήσει το μαγαζί του εδώ, όλο και περισσότεροι έρχονται. Από εκεί που κανείς δε σκεφτόταν να βγει με την παρέα του για ποτό ή φαγητό στην Κυψέλη, όλο και περισσότεροι έρχονται.

Η Πλατεία του Αγίου Γεωργίου έχει κάνει το απόλυτο makeover και βάζει στα τραπεζάκια της ένα σωρό κόσμο κάθε μέρα. Η Φωκίωνος έχει γεμίσει και πάλι με μαγαζιά και κόσμο που απολαμβάνει το πράσινο και τα συντριβάνια και η Αγίας Ζώνης είναι το πιο νεοφερμένο στέκι στην Αθήνα. Για την ακρίβεια ήταν πάντα εκεί, απλά τώρα θα γίνει και προορισμός για Αθηναίους και Αθηναίες! 

Γιατί όλοι τώρα βγαίνουν στην Αγίας Ζώνης; 

Γιατί είναι ωραία και έχει τα πάντα πια! Αυτή θα μπορούσε να είναι η απάντηση χωρίς πολλά πολλά, όμως θέλω να επεκταθώ γιατί και εγώ σαν κάτοικος της γειτονιάς, χαίρομαι για αυτή την αλλαγή! 

Πράσινα φροντισμένα παρτέρια που έχουν από μπανανιές μέχρι παχύφυτα σε κάνουν να νομίζεις ότι εδώ μένουν μόνο γεωπόνοι! Μαγαζιά που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και φιλεύουν κοσμο με speciallity καφέ, γευστικά κρασιά και finger food μαζί με προσεγμένα bakes και σπιτικά γλυκά! 

Με το που στρίψεις από τη Φωκίωνος θα πέσεις πάνω στο Eπρεπε Bar. Ενα μέρος φτιαγμένο από ανθρώπους που ξέρουν καλά την εστίαση και δημιουργούν με μεράκι! Εδώ θα έρθεις για κρασάρες συνοδεία με τηγανιτούς γίγαντες αλλά για τα πολύ καλοστημένα πιάτα του, που είναι γεμάτα γεύση και μυρωδιές! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Έπρεπε (@eprepe_bar)

Λίγο πιο κάτω το Bareau Ivre, ένα μικροσκοπικό μπιστρό που είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ! Είναι πάντα γεμάτο, έχει πάντα ωραία φαγητά να σε χορτάσει, έχει εξαιρετικό σέρβις και είναι ένα από τα πρώτα new age μαγαζιά στην Αγίας Ζώνης. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ♥️🅚🅨ψ🅔🅛🅘♥️ (@kypseli__hood)

Στον ίδιο δρόμο, εκτός από τα καινούρια μαγαζιά με φαγητό και ποτό, έχουν ανοίξει και άλλου είδους μαγαζιά. Ένα από αυτά που τραβάνε τα βλέμματα είναι το Παπιγιόν! Πρόκειται για ένα plant shop που έχει από second hand φυτά μέχρι pro ιδέες για το πώς να κάνεις το μπαλκόνι σου, ζούγκλα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη papigion project (@papigionproject)

Η νέα προσθήκη της γειτονιάς είναι το Santo Belto! Ένα μαγαζί που όλοι πρέπει να πάτε. Για τις ποικιλίες καφέ που έχει, για τα φανταστικά bakes που μοσχοβολάνε μέχρι τα διπλανά τετράγωνα, για τα υπέροχα πιάτα που αλλάζουν καθημερινά ανάλογα με τις προμήθειες που θα βρουν τα παιδιά που μαγειρεύουν και για τα πεντανόστιμα και ισορροπημένα γλυκά! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Santo Belto Kypseli (@santobelto)

Εννοείται πρέπει να κάνω αναφορά και στα all time classic της γειτονιάς! Για το σουβλάκι που έχουν οι Μερακλήδες. Είναι χρόνια εκεί και από πείσμα δεν μπαίνουν στις πλατφόρμες διανομής φαγητού. Θέλουν να μιλάνε με τον κόσμο στο τηλέφωνο και ξέρουν να φτιάχνουν σουβλάκι όντως μερακλίδικο! Απέναντι ο Πλάτανος με την καταπληκτική δροσιά του το καλοκαίρι και με τη λουσμένη στο φως αυλή του τον χειμώνα! Για καφέ ή για τσίμπι τσίμπι, είναι ό,τι πρέπει! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karderinos® ▪️ Παναγιώτης Καρδερίνης (@karderinos)

Πριν κλείσω αυτό το θέμα, θέλω να κάνω και μια αναφορά στο Big Easy. Είναι ένα καφέ μπαρ που άνοιξε εδώ και μερικούς μήνες και είναι ένα μέρος που θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Έξω, νομίζεις ότι είσαι σε μια ακόμα καφετέρια της περιοχής, με την αυλή και τα τραπεζάκια γεμάτα με καφέ και finger food, μέσα όμως σε περιμένει κάτι εξωπραγματικό! Μια μπάρα που είναι λες και βγήκε από τη Νέα Ορλεάνη των περασμένων δεκαετιών. Ένα μέρος για συζητήσεις σε μια διακόσμηση που σε κάνει να νιώθεις πραγματικά όμορφα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kypseli guide (@kypseli.guide)

Τα spots είναι ακόμα αρκετά και τα vibes ακόμα περισσότερα! Η περιοχή αυτή μόλις άρχισε να γίνεται πρώτη σε προτιμήσεις, για τους Αθηναίους που θέλουν να βγουν και αν δεν είχες ακούσει τίποτα μέχρι τώρα, πάρε την παρέα σου και έλα για να δεις με τα μάτια σου! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 2339 / position2: 7248
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb