WELLNESS

Ταξίδι στη Βαρσοβία: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

H πανέμορφη αυτή πόλη της Πολωνίας με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τα δεκάδες πράγματα να δεις, να δοκιμάσεις και να ζήσεις!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στη Βαρσοβία: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
pexels

Η πολυσύχναστη, δομημένη, όμορφη πρωτεύουσα της Πολωνίας, η Βαρσοβία, είναι πραγματικά μια πόλη των αντιθέσεων. Διαθέτει σύγχρονες επιχειρηματικές συνοικίες, αλλά παραμένει βαθιά παραδοσιακή με την ιστορική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Είναι κοσμοπολίτικη, αλλά παράλληλα φιλοξενεί πολλά γοητευτικά πλακόστρωτα δρομάκια, που είναι ιδανικά για εξερεύνηση! Από τη μία είναι αναζωογονητική, ήρεμη και πράσινη και από την άλλη γεμάτη ενέργεια με έντονη νυχτερινή ζωή.

 Όπως θα ανακαλύψεις αμέσως, είτε είσαι λάτρης της τέχνης και των μουσείων, είτε λάτρης της μπύρας, η λίστα από συναρπαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Βαρσοβία δεν τελειώνει ποτέ!

Περιήγηση στην Παλιά Πόλη

Βασικός προορισμός για κάθε επισκέπτη της πόλης, παλιό ή νέο, είναι η διάσημη γειτονιά της Παλιάς Πόλης της Βαρσοβίας, η οποία συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1980. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, μπορείς να περπατήσεις, να κάνεις ποδήλατο, σκούτερ ή segway στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Ετοιμάσου για πολλές φωτογραφίες, γιατί στα σημαντικότερα αξιοθέατα περιλαμβάνονται ο μπαρόκ καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και η περίφημη στήλη του Σιγισμούνδου που βρίσκεται στην πλατεία Κάστρου, η οποία αποτέλεσε την πρώτη επίσημη κατοικία Πολωνών μονάρχων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aram Elchyan (@elch_yan)

Επισκέψη στα μνημεία του πάρκου Łazienki

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Łazienki Królewskie- Πάρκο Γουαζιένκι ή Πάρκο των Βασιλικών Λουτρών είναι το μεγαλύτερο πάρκο στη Βαρσοβία. Σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα αρχικά ως λουτρό για τον Πολωνό ευγενή Stanisław Lubomirski. Σήμερα, μπορείς πλέον να περιπλανηθείς στους χώρους του και να απολαύσεις την εκπληκτική τέχνη και αρχιτεκτονική, όπως το υπέροχο Παλάτι του Νησιού του Λουμπομίρσκι ή το εντυπωσιακό χάλκινο μνημείο του Φρεντερίκ Σοπέν.

Πριν φύγεις, φρόντισε επίσης να επισκεφθείς το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Zamek Ujazdowski (το ίδιο το κτίριο Zamek Ujazdowski είναι στην πραγματικότητα ένα κάστρο) και το Βασιλικό Μουσείο Łazienki.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vldimir (@vldimir2153)

 Επίσκεψη στην Εκκλησία της Αγίας Άννας για να δεις τη θέα από ψηλά

Ένας σύντομος περίπατος μέχρι το ιστορικό καμπαναριό της Εκκλησίας της Αγίας Άννας, θα σε φέρει στο περίφημο "Taras Widokowy", ή αλλιώς στο παρατηρητήριο. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις την εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης και των ζωντανών δρόμων της που διασταυρώνονται από κάτω. Ανάλογα με την ώρα και την ημέρα, ο συνωστισμός μπορεί να παρατείνει το χρόνο αναμονής σου, αλλά οι επισκέπτες συμφωνούν, ότι αξίζει τον κόπο να ανέβεις τα 150 σκαλοπάτια για να δεις την Παλιά Πόλη από ψηλά!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Magdalena Es (@as_gray_angel)

 Περιήγηση στο Μουσείο του Παλατιού Wilanów

Καθώς γνωρίζεις τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία, πρέπει να επισκεφτείς το Μουσείο του Παλατιού του Βιλάνουφ. Αποτελεί υπενθύμιση για το πολωνικό κράτος, για το πώς ήταν πριν τις κακουχίες του 18ου αιώνα, αφού επέζησε από τους διαμελισμούς της Πολωνίας και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Το μουσείο του παλατιού ιδρύθηκε το 1805 και είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας. Εκθέτει μια συναρπαστική συλλογή βασιλικών τιμαλφών και συλλεκτικών έργων τέχνης που χρονολογούνται από αιώνες. Αν βρεθείς εκεί ημέρα Πέμπτη, το μουσείο είναι δωρεάν, αλλά θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει το εισιτήριό σου από πριν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katie (@kate.kate_dr)

Βόλτα στο Multimedia Fountain Park

Το Multimedia Fountain Park είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βαρσοβίας. Διαθέτει δύο εντυπωσιακά σιντριβάνια, από τα οποία εκτοξεύονται έως και 30.000 λίτρα νερού ανά λεπτό μέσω 367 ακροφυσίων. Τα συντριβάνια ωστόσο, λειτουργούν από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όποτε άλλοτε το επισκεφθείς, θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα εκθαμβωτικό θέαμα. Αντί για νερό θα δεις να κινούνται ρεύματα φωτός.

Τα συντριβάνια μεταμορφώνονται σε ένα πολύχρωμο κινούμενο γλυπτό συνοδευόμενο από μουσική. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό τη νύχτα και φωτίζεται με περίπου 300 προβολείς. Για να το απολαύσεις, το καλύτερο είναι να καθίσεις στην πλαγιά με το γρασίδι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Go2Warsaw (@go2warsaw)

Κήπος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας

Ο Κήπος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, είναι ένας μικρός αλλά τέλεια διαμορφωμένος κήπος, ένα κρυφό διαμάντι για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τη φυσική πλευρά της Βαρσοβίας. Είναι χτισμένος σε δύο επίπεδα στην οροφή ενός νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης και μακριά από τους τουρίστες στους δρόμους. Αυτή η όαση ηρεμίας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, με το πράσινο, τις γέφυρες, τα ρυάκια και προσφέρει μια ωραία ανάσα φρέσκου αέρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiryl Vasko (@kd.vasko)

 Πτήση πάνω από τη Βαρσοβία με αερόστατο

Αν είσαι λάτρης της υπαίθρου και του ρομαντισμού, τί θα έλεγες να θαυμάσεις την πρωτεύουσα από ψηλά; Μια σύντομη βόλτα έξω από την πόλη, θα σε φέρει στο σημείο εκτόξευσης και από εκεί ο πιλότος σου θα σε καθοδηγήσει σε ένα ταξίδι μιας ώρας μέσα από τα σύννεφα, πάνω από την κεντρική Πολωνία. Ανάλογα με την περιπέτειά σου, μπορείς να προσγειωθείς σε ένα από τα δύο αξιοθέατα: το καταπράσινο Εθνικό Πάρκο Narew ή τη γραφική πόλη Tykocin, γνωστή για τις συναγωγές της σε μπαρόκ στιλ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Go2Warsaw (@go2warsaw)

Κρουαζιέρα στον ποταμό Βιστούλα

Ένας διαφορετικός τρόπος να θαυμάσεις τα αξιοθέατα, είναι πλέοντας στον ποταμό σε μία πρωινή ή βραδινή κρουαζιέρα. Θα χαλαρώσεις και θα νιώσεις το αεράκι καθώς παράλληλα θα βλέπεις σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα όπως το Παλάτι Łazienki, το Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος και άλλα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σκαφών και διάφορα πακέτα για να διαλέξεις τι προτιμάς, αλλά αν θέλεις να συνδυάσεις αυτή τη βόλτα με ποτό και μουσική είναι καλύτερο να επιλέξεις τις βραδινές εκδρομές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Go2Warsaw (@go2warsaw)

 Ώρα για φαγητό και μπύρα στη νυχτερινή αγορά

Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις μερικά από τα καλύτερα street food της Βαρσοβίας στη δημοφιλή νυχτερινή αγορά (Nocny Market). Αν και δεν είναι ακριβώς κρυμμένη, οι πάγκοι είναι στημένοι στην πλατφόρμα ενός αποσυρόμενου σιδηροδρομικού σταθμού (Warszawa Główna). Είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός οπτικού πεδίου από τους μεγάλους δρόμους και γι’αυτό έχει μια υπέροχη, ήρεμη, αλλά και ζωντανή ατμόσφαιρα. Είναι ανοιχτά για αρκετές ώρες κάθε Πέμπτη έως Κυριακή και υπάρχει άφθονη μπύρα, διάφορα φαγητά και γλυκές λιχουδιές!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nocny Market (@nocnymarket)

Βόλτα στις pub

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να πάρεις μια γεύση από τη νυχτερινή ζωή της Βαρσοβίας είναι να πας σε μια από τις διάσημες pubs! Αυτές οι γεμάτες αλκοόλ περιηγήσεις στα καλύτερα μπαρ και κλαμπ της πόλης - εξερευνώντας περιοχές όπως η Saska Kępa, η ανερχόμενη Praga, ή η Pawilony-δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους τουρίστες, να ακούσουν ζωντανή μουσική, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν το ποτό τους.

Η Βαρσοβία είναι μια τόσο μεγάλη πολή και μπορείς να κάνεις αμέτρητα πράγματα για να την γνωρίσεις και να την απολαύσεις. Με παρέα, ή χωρίς, θα ζήσεις μοναδικές εμπειρίες και ίσως να αποτελέσει προορισμό και για δεύτερη φορά αν δεν πρόλαβες να κάνεις όσα ήθελες. Κάθε φορά όμως θα είναι μοναδική!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 637 / position2: 3320
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb