ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να μιλάς σε αγνώστους χωρίς να αγχώνεσαι;

Κοινωνικό Αγχος
Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΝΟE 01, 2022
Πώς να μιλάς σε αγνώστους χωρίς να αγχώνεσαι;
Photo by Mathew Henry at unsplash.com

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξωστρεφείς και κοινωνικοί, όμως υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσεις το άγχος και να μπορέσεις να μιλήσεις σε αγνώστους, όταν βρεθείς σε κάποια εκδήλωση ή οπουδήποτε αλλού, ακόμα και αν νιώθεις άβολα. Αν θέλεις να μάθεις πώς να το πετύχεις αυτό, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησες σε έναν άγνωστο; Υπήρχαν άβολες στιγμές; Βρήκες ενδιαφέρον το άλλο άτομο; Χάρηκες που τελικά ξεκίνησες τη συζήτηση; Η συζήτηση με κάποιον που δεν γνωρίζουμε είναι σαν να βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά.

Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να είσαι εσωστρεφής και δεν πρέπει να κρίνεις τον εαυτό σου για αυτό. Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Ακόμη και οι άβολες συζητήσεις είναι σημαντικές για την ευεξία μας. Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και η ελάχιστη κοινωνική αλληλεπίδραση μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην εστιάζεις στον εαυτό σου μόνο

Μην στρέφεις την προσοχή σου στο τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσένα, αλλά εστίασε σε αυτά που συμβαίνουν πραγματικά γύρω σου. Πολλές φορές η έλλειψη συγκέντρωσης στη στιγμή και η υπερανάλυση μας απομακρύνουν από το να έχουμε γνήσια επαφή με τους γύρω μας. Οι άνθρωποι εκτιμούν όταν κάποιος τους ακούει με πραγματικό ενδιαφέρον, για αυτό εστίασε στο να είσαι παρόν και καλός ακροατής.

Να χαμογελάς

Ένα χαμόγελο μπορεί να κάνει τη διαφορά στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την απόρριψη, επομένως θα αποφύγουν τους ανθρώπους που δείχνουν ότι δεν χαίρονται να μιλήσουν.

Μεταχειρίσου έναν άγνωστο όπως έναν καλό σου φίλο

Όταν επικοινωνείς με τους φίλους σου, είναι λογικό να είσαι πιο χαλαρή/ός. Χαμογελάς όταν τους βλέπεις, τους ρωτάς πώς τα πάνε, λέτε τα νέα σας και γενικά η αλληλεπίδραση κυλάει πολύ ομαλά. Όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους, να τους συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο. Σκέψου ένα θέμα που θα συζητούσες με έναν φίλο σου και χρησιμοποίησέ το ως έμπνευση.

Μοιράσου πράγματα για τον εαυτό σου

Οι ερωτήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Ωστόσο, για να γίνει μια καινούρια γνωριμία και να μάθει πράγματα ο ένας για τον άλλον, χρειάζεται να προσθέσεις τις δικές σου εμπειρίες και ιστορίες. Αυτό διατηρεί τη συζήτηση ενδιαφέρουσα και για τα δύο άτομα και αποφεύγει τις πολλαπλές ερωτήσεις που φαίνονται σαν ανάκριση και όχι περιέργεια.

*Απόφυγε ευαίσθητα ή δυνητικά αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η πολιτική και η θρησκεία, εάν δεν γνωρίζεις πολύ καλά το άλλο άτομο.

Μην περιμένεις να γίνει μόνη της η αλλαγή

Εάν πιστεύεις ότι το άγχος σου θα λυθεί μόνο αν το διορθώσει ένα μαγικό ραβδί, τότε δεν θα μπορέσεις να κάνεις ουσιαστικές αλλαγές και να εξελιχθείς. Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει κάτι που εξαλείφει το άγχος πιο γρήγορα από την ανάληψη δράσης. Ανάλαβε την ευθύνη για τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και συνειδητοποίησε ότι κανείς άλλος δεν πρόκειται να αναλάβει τα ηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
16 / position1: 273 / position2: 613
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb