FAMILY

5 συμβουλές για μια πιο ευτυχισμένη οικογένεια

Αν μπορέσεις να τις ακολουθήσεις, μπορούν να σε βοηθήσουν
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΟΚΤ 30, 2022
5 συμβουλές για μια πιο ευτυχισμένη οικογένεια
Photo by Pixabay

Η οικογένεια είναι μια επιλογή. Αν επιλέξεις να τη δημιουργήσεις θα πρέπει να πάρεις και την ευθύνη να την κρατήσεις όσο πιο ευτυχισμένη μπορείς, καθώς, όλα τα μέλη της και κυρίως τα παιδιά, μέσα από αυτή θα επηρεαστούν για όλη τους τη ζώη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν μερικές συμβουλές για να το καταφέρεις. Δεν είναι εύκολες αλλά αν καταφέρεις να τις εφαρμόσεις, μπορούν να σε βοηθήσουν.

Να εξισορροπήσεις τη δουλειά με τη ζωή στο σπίτι

Δεν είναι εύκολο, αλλά αν το εξισορροπήσεις, τότε αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν μπορείς να δουλέψεις με έναν τρόπο ώστε να μπορείς να είσαι εκεί για τις οικογενειακές δεσμεύσεις, τότε θα αυξήθεί η αυτοπεποίθησή σου, χωρίς να έχεις τύψεις αν κάποιες φορές παραμελείς τις ευθύνες σου σε κάποιον τομέα, έτσι ώστε να ελέγχετε καλύτερα τη ζωή σας. Θα έχετε έτσι και ζωή εκτός σπιτιού, ενώ η οικογένειά σας θα χαίρεται που θα σας βλέπει οσό περισσότερο μπορεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάλε όρια

Βάζουμε συνήθως όρια για να προστέψουμε τα παιδιά από τον κίνδυνο. Αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να εξηγήσεις γιατί υπάρχουν αυτά τα όρια, από τα να δίνεις απλά εντολές. Τα παιδιά μπορεί να διστακτικά στο να υπακούν οδηγίες αν οι γονείς απλά τα διατάζουν και δεν εξηγούν. Μια εξήγηση θα τα βοηθήσει να καταλάβουν και να συνεργαστούν.

Επικοινωνία

Η επικονωνία είναι σημαντική και στις εύκολες και στις δύσκολες καταστάσεις. Για τα παιδιά δεν είναι εύκολο εξηγήσουν τα συναισθήματά τους με λέξεις και μόνο και μόνο αν ξέρουν ότι οι γονείς ακούν, τότε ίσως αυτό αρκεί. Μίλα για τον εαυτό σου, όχι μόνο για τα προβλήματα αλλά και για την καθημερινότητα. Αν νιώσουν ότι συμπεριλαμβάνονται σε όσα κάνεις, ε΄θναι πιο πιθανό να συμπεριλάβουν σε όσα κάνουν κι εκείνα.

Ποιοτικός χρόνος

Προσπάθησε να βρεις χρόνο για όλους σαν οικογένεια μερικές φορές μέσα στην εβδομάδα. Για παράδειγμα, τρια γεύματα την εβδομάδα όλοι μαζί. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συνδεθείτε περισσότερο και να μιλήσετε για τα σηματικά θέματα, αλλά και τα πιο διασκεδαστικά.

Να είσαι πιο ευέλικτος

Περισσότερο από κάθετι, τα παιδιά θέλουν να περνούν χρόνο με τους γονείς τους. Μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό να βρίσκετε χρόνο για ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι ή ένα απρογραμμάτιστο ταξίδι στο πάρκο, καθώς θα είναι κάτι που εσείς και τα παιδιά σας θα το θυμάστε με αγάπη. Είναι καλό να έχεις μια ρουτίνα, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου αν διακόπτεταικάποιες φορές για μια αυθόρμητη διασκέδαση και λίγο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 133 / position2: 672
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb