ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 πράγματα που επηρεάζουν τη διάθεσή σου χωρίς καν να το καταλάβεις

Η μόνη πρόκληση είναι να προσδιορίσετε αυτές τις προβληματικές περιοχές – και να μάθετε πώς να τις αντιμετωπίσετε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΟΚΤ 26, 2022
3 πράγματα που επηρεάζουν τη διάθεσή σου χωρίς καν να το καταλάβεις
Φωτογραφία από Alin Luna

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας χωρίς να το καταλάβετε – και πώς να τους διορθώσετε -

Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας χωρίς καν να συνειδητοποιήσετε – και τι μπορείτε να κάνετε για να τους σταματήσετε – ο master life coach Dr Krystal Conner εξηγεί.

Επαναλαμβάνετε τα άσχημα σημεία της ημέρας σας

Οι άνθρωποι έχουν μια έμφυτη μεροληψία αρνητικότητας και ως εκ τούτου, δεν είναι αφύσικο να εστιάζετε στα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χωρίς καν να το σκεφτόμαστε, συχνά ξεκινάμε τη μέρα μας αναπαράγοντας όλα τα πράγματα που πήγαν στραβά την προηγούμενη μέρα και ενώ φαίνεται αρκετά αθώο, μπορεί να σας βάλει σε αρνητική διάθεση», εξηγεί ο Conner.

Για να το αντιμετωπίσετε, προσθέτει ο Conner, μην προσπαθήσετε να εμποδίσετε τον εαυτό σας να αναλογιστεί πράγματα που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να το κάνετε από έναν ενημερωτικό φακό, εστιάζοντας τόσο στα «καλά» και στα «κακά».

Συγκρίνοντας τον εαυτό σας με άλλους

Όλοι έχουμε συγκρίνει τον εαυτό μας με άλλους κάποια στιγμή – αλλά όταν το κάνετε τακτικά, μπορεί να έχει εκπληκτικά μεγάλο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας.

«Όλοι το κάνουμε – συχνά υποσυνείδητα, αλλά η σύγκριση είναι ένας σίγουρος τρόπος να καταστρέψεις τη διάθεσή σου αν δεν το καταλάβεις», λέει ο Conner. «Το να κοιτάς τι έχουν πετύχει οι άλλοι και να το συγκρίνεις με τις δικές σου ελλείψεις θα σε κάνει να νιώσεις ότι υστερείς ή ότι είσαι κάπως λιγότερο από αυτό».

Το να είσαι αναποφάσιστος

Το να αναβάλλετε πράγματα και να σκεφτείτε αποφάσεις μπορεί να φαίνεται ως η πιο εύκολη διέξοδος αυτή τη στιγμή, αλλά η καθυστέρηση του αναπόφευκτου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους σας.

«Το να μην παίρνετε αποφάσεις μπορεί να μην φαίνεται σαν κάτι σπουδαίο, αλλά μπορεί να είναι μια ύπουλη διάθεσή σας», λέει ο Δρ Κόνερ. «Όταν αφήνεις τις αποφάσεις να τραβάνε χρονικά, προκαλείται αδικαιολόγητο άγχος και πίεση».

Για να το διορθώσετε αυτό, ο Δρ Conner συνιστά να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας όταν πρόκειται να λάβετε αποφάσεις.

«Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ορίσετε χρόνο για να σκεφτείτε μια απόφαση και όταν λήξει ο καθορισμένος χρόνος, πάρτε την καλύτερη δυνατή απόφαση που μπορείτε», λέει. «Το πρόσθετο πλεονέκτημα αυτού είναι ότι, με τον καιρό, θα μάθετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας στη λήψη αποφάσεων. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις πιο γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 354 / position2: 579
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb