ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tο βασικό συστατικό για μία ευτυχισμένη σχέση

Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το 'κλειδί' για μια πετυχημένη σχέση; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω!
Γράφει η MATINA KONTOY
Tο βασικό συστατικό για μία ευτυχισμένη σχέση
biasciolialessandro.envato

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συντροφικές σχέσεις έχουν πολλά οφέλη στη ψυχική υγεία και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Ωστόσο, χρειάζονται συνεχή φροντίδα για να παραμείνουν ζωντανές και υγιείς. Ποιο είναι το πρώτο βασικό συστατικό για μια ευτυχισμένη σχέση;

Η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας!

Οι σχέσεις στη ζωή μας εξαρτώνται άμεσα με το πόσο καλά "δουλεύουμε" τα πιο δύσκολα σημεία του εαυτού μας και πώς τα χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας βελτίωση αλλά και της επαφής με το σύντροφό μας.


Πώς λοιπόν, θα χτίσεις μία σχέση αγάπης με τον εαυτό σου;

Ανάλαβε την ευθύνη της ευτυχίας σου

Μην περιμένεις από έναν σύντροφο για να σε κάνει να νιώσεις ολοκληρωμένη και πλήρης. Μάθε να περνάς καλά και να απολαμβάνεις τη ζωή σου ανεξάρτητα από το εάν έχεις σύντροφο ή όχι. Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν χαρά. Άλλωστε, ο ρόλος μιας συντροφικής σχέσης είναι να πολλαπλασιάσει τις όμορφες στιγμές και να σου δώσει τον χώρο και την ελευθερία να εξελιχθείς μέσα από αυτήν.


Φρόντισε την υγεία σου

Βοήθησε τον εαυτό σου να νιώθει και να είναι στα καλύτερα του. Φρόντισε να αισθάνεσαι υγιής σωματικά και ψυχολογικά. Συμβουλεύσου έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να σε βοηθήσει να θεραπεύσεις τυχόν πληγές και κατάλοιπα από προηγούμενες σχέσεις. Μην τα φέρνεις μέσα στη νέα σου σχέση. Σκέψου πως μια ευχαριστημένη καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη, πληρότητα και θετικά συναισθήματα εκπέμπει θετικότητα, ζωντάνια, ισορροπία, αρμονία, αγάπη, σεβασμό. Ποιος δεν θα ήθελε έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή του;


Η σχέση είναι πάντα πάρε – δώσε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να εστιάζεις περισσότερο στο τι είσαι πρόθυμος/η να προσφέρεις κι όχι μόνο στο τι έχει να σου δώσει ο άλλος. Μια σχέση για να είναι λειτουργική χρειάζεται προσοχή, φροντίδα, νοιάξιμο, οικειότητα, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, αφοσίωση κι άλλα τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα την βοηθήσουν να κρατήσει στο πέρασμα του χρόνου. Είναι σημαντικό επομένως να τα προσφέρεις και εσύ αυτά στον/στην σύντροφο σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 1083 / position2: 2347
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb