ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Η αυλή του σχολείου και το bullying

Στην Αυλή του Σχολείου - Ένας Μεταφραστής - Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι - Πνεύμα από Σπίτι - Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους - Η Πρόσκληση
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Η αυλή του σχολείου και το bullying
@mubi.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αυλή του Σχολείου (Playground)

της Λορά Βαντέλ. Με τους Μάγια Βαντερμπέκ, Γκούντερ Ντουρέ, Καρίμ Λεκλού, Λορά Βερλίντεν.

Δραματική 2021, Βέλγιο 81’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η Νορά βλέπει ότι ο αδερφός της, Αμπέλ, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της.

Ένας Μεταφραστής (Un Traductor)

των Ροντρίγο και Σεμπάστιαν Μπαριούσο. Με τους Ροντρίγκο Σαντόρο, Μαρισέλ Αλβάρεζ, Γιοοάντρα Σουοάρεζ.

Δραματική 2018, Κούβα - Καναδάς 109’

Mετά το ατύχημα του Τσερνόμπιλ, η κυβέρνηση της Κούβας δέχεται χιλιάδες θύματα για θεραπεία σε κουβανικά νοσοκομεία. Ο Μαλίν, μαζί με άλλους καθηγητές της Ρωσικής Λογοτεχνίας στην Αβάνα, συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να λειτουργήσει ως μεταφραστής μεταξύ των θυμάτων του Τσερνόμπιλ και των Κουβανών ιατρών τους.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι (Mrs Harris Goes to Paris)

του Αντονι Φαμπιάν. Με τους Λέσλι Μάνβιλ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λαμπέρ Γουιλσόν, Αλμπα Μπαπτίστα.

Κομεντί 2022, Ην. Βασίλειο - Γαλλία - Ουγγαρία 115’

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Βρετανή οικονόμος θέλει να αποκτήσει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Christian Dior και αποφασίζει να μεταβεί στο Παρίσι για να κυνηγήσει το όνειρό της.

Πνεύμα από Σπίτι (Finnick)

του Ντένις Τσερνόβ. Με τις φωνές των Θάνου Λέκκα, Ζωής Πετράκη, Σταύρου Σιούλη, Κωνσταντίνου Καϊκή, Νίκου Παπαδόπουλου, Τζίνης Παπαδοπούλου, Φώτη Πετρίδη, Βάσιας Λακουμέντα, Ντίνου Σούτη, Γιώργου Μαντά.

Animation 2022, Ρωσία 82’

Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευθύνη που έχει να φτιάξει ένα ζεστό σπιτικό για την οικογένεια που θα μένει μαζί του. Κάνει απλώς φάρσες στους «δικούς του» και αυτός είναι ο λόγος που καμία από τις οικογένειες δεν θέλει να μείνει για πολύ στο σπίτι του. Όλα αλλάζουν, όταν μια νέα οικογένεια έρχεται στο σπίτι του, και τα κόλπα του Φίνικ φαίνεται να μην πιάνουν. Εκεί γνωρίζει την 13χρονη Κριστίν, ενώ στην πόλη αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα γεγονότα. Ο Φίνικ και η Κριστίν, που είναι τόσο διαφορετικοί, θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν μια σειρά μυστηρίων και να σώσουν την πόλη.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους (Chickenhare and the Hamster of Darkness)

των Μπεν Στάσεν και Μπένζαμιν Μουσκέ.

Animation 2022, Βέλγιο - Γαλλία 91’

Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τις διαφορές του, έχει εμμονή με την περιπέτεια, παρά την αδεξιότητά του. Η απόδειξη ότι μπορείς να είσαι αποδεκτός και αγαπητός μέσα από τις ιδιαιτερότητές σου.

Η Πρόσκληση (The Invitation)

της Τζέσικα Μ. Τόμσον. Με τους Νάταλι Εμάνουελ, Τόμας Ντόχερτι, Στέφανι Κορνέλιουσεν.

Τρόμου 2022, ΗΠΑ 104’

Μετά το θάνατο της μητέρας της και έχοντας μείνει μόνη στον κόσμο, η Evie κάνει τεστ DNA και ανακαλύπτει πως έχει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Όταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη, όμως σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη επιβίωσης καθώς πίσω από την οικογενειακή ιστορία αποκαλύπτονται διεστραμμένα μυστικά και προθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
29 / position1: 56 / position2: 203
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb