ENTERTAINMENT

Που βρίσκονται τα top models των 90`s σήμερα;

Διάσημα μοντέλα της χρυσής δεκαετίας τότε και τώρα
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Που βρίσκονται τα top models των 90`s σήμερα;
collage

Η δεκαετία είναι συχνά γνωστή ως «Age of the Supermodel», μια εποχή που τα μοντέλα έγιναν κάτι περισσότερο από ένα ανώνυμο πρόσωπο που περπατούσε σε μια πασαρέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρίξε μια ματιά σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της πασαρέλας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 και μάθε που βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα.

Tyra Banks

Πίσω στη δεκαετία του '90, η Tyra Banks δεν ήταν ακόμη παρουσιάστρια τηλεοπτικού ριάλιτι, αλλά ένα πολύ δημοφιλές supermodel που "έσπαγε ταμεία". Η Banks ξεκίνησε το μόντελινγκ σε επιδείξεις μόδας σε ηλικία 15 ετών και γρήγορα έγινε ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Αμερικής. Ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα στο χώρο της μόδας. Το 1997, έλαβε το βραβείο "Supermodel of the Year" του VH1 και ήταν άγγελος της Victoria's Secret για σχεδόν μια δεκαετία. Ασχολήθηκε επίσης με την υποκριτική με ρόλους στο The Fresh Prince of Bel-Air και στο Coyote Ugly. Σήμερα, είναι 48 ετών και έχει ένα γιο, τον York.

Kate Moss

Αφού την ανακάλυψε κυνηγός ταλέντων στο Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης σε ηλικία 14 ετών, η Kate Moss έγινε γρήγορα γνωστή ως το σούπερ μόντελ των επαναστατών, ενσαρκώνοντας το βλέμμα της «heroιne chic» σε όλη τη δεκαετία του '90. Συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους μόδας, πρωταγωνίστησε σε μερικές αμφιλεγόμενες διαφημίσεις εσωρούχων Calvin Klein, έβγαινε με ηθοποιούς όπως ο Johnny Depp και ήταν γνωστή και αγαπημένη για το grunge στυλ και τη στάση ζωής της. Σήμερα, η Moss εξακολουθεί να ασχολείται με το μόντελινγκ, καθώς και να σχεδιάζει. Έχει σχεδιάσει πολλές συλλογές για το Topshop και τσάντες για το Longchamp και είναι το πρόσωπο για αρκετές σειρές αρωμάτων.

Naomi Campbell

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Naomi Campbell είναι ένα από τα σούπερ μόντελ με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών, ξεκινώντας από τα 16 της χρόνια, όταν πρωτοκάλυπτε το ELLE UK. Αργότερα έγινε το πρώτο αφροαμερικανό μοντέλο που κάλυψε το τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue, τη γαλλική Vogue και το περιοδικό Time. Η Campbell αντιπροσώπευε μεγάλες μάρκες, όπως η Prada και ο Ralph Lauren, και εμφανίστηκε επίσης σε αρκετά μουσικά βίντεο για καλλιτέχνες όπως η Madonna και ο Michael Jackson. Η προσωπική ζωή της Naomi ήταν γεμάτη από διάσημους άντρες, συμπεριλαμβανομένων των Mike Tyson, Robert DeNiro και Eric Clapton. Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, η Campbell ήταν γνωστή ως ένα από τα τρία κορυφαία σούπερ μόντελ με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Η Campbell έχει περπατήσει πρόσφατα στην πασαρέλα για εταιρείες όπως η Zac Posen και συμμετέχει σε καμπάνιες για οίκους μόδας όπως του Burberry και του Agent Provocateur. Το μοντέλο έχει δοκιμάσει ακόμη και την υποκριτική, με ρόλους στο American Horror Story: Hotel and Empire, καθώς και με την ίδρυση του We Love Brazil, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που καταπολεμά τη φτώχεια στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Cindyn Crawford

Μέχρι τη δεκαετία του '90, η Cindy Crawford ήταν ήδη ένα καθιερωμένο και εξαιρετικά γνωστό supermodel. Εμφανίστηκε σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών, ήταν για λίγο παντρεμένη με τον ηθοποιό Richard Geere και έκανε πάταγο με μια διαφήμιση της Pepsi το 1992. Περπάτησε σε επιδείξεις πασαρέλας για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα σχεδιαστών και εμφανίστηκε σε πολλές διαφορετικές καμπάνιες μόδας. Για μερικά χρόνια, ήταν οικοδέσποινα του House of Style του MTV. Ήταν επίσης γνωστή για το στυλ που διατηρούσε ... εκτός υπηρεσίας. Σήμερα, η Crawford αφήνει "τόπο στα νιάτα" του μόντελινγκ και ιδίως στην κόρη της, Kaia Gerber, η οποία έχει ήδη μια επιτυχημένη καριέρα. Η Crawford έχει λανσάρει μερικές σειρές επίπλων και μια σειρά οικιακών ειδών για την J.C. Penney. Πριν από μερικά χρόνια, συνέγραψε το βιβλίο της, Becoming, ενώ έχει επίσης μια σειρά καλλυντικών που ονομάζεται Meaningful Beauty. Η Crawford επιστρέφει στο μόντελινγκ ανά διαστήματα και εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Paris με την κόρη της το 2016, ενώ έκλεισε αξέχαστα την επίδειξη μόδας του Versace άνοιξη/καλοκαίρι 2018 με πολλά άλλα σούπερ μόντελ της δεκαετίας του '90.

Claudia Schiffer

Η Claudia Schiffer ανακαλύφθηκε σε ηλικία 17 ετών το 1987, οπότε όταν ήρθαν τα 90s, ήταν ήδη ένα καταξιωμένο supermodel. Επιλέχθηκε από τον Karl Lagerfeld για να είναι το πρόσωπο της Chanel και έχει γίνει εξώφυλλο σε εκατοντάδες περιοδικά, πρωταγωνίστησε σε καμπάνιες για μεγάλες μάρκες. Ήταν επίσης το πρόσωπο της Guess, "παίζοντας" με την ομοιότητά της με την Brigitte Bardot. Σήμερα, η Schiffer είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Matthew Vaughn και το ζευγάρι έχει μαζί τρία παιδιά. Είναι πλέον μοντέλο μερικής απασχόλησης για μάρκες όπως οι Chanel, Ferragamo, Alberta Ferretti και Yves St. Laurent. Αυτή τη στιγμή ζει στην Αγγλία και είναι γνωστή για το ρεκόρ του μοντέλου με τα περισσότερα εξώφυλλα περιοδικών.

Christy Turlington

Η καριέρα της Christy Turlington στα 90s την έκανε ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα όλων των εποχών. Υπήρξε το πρόσωπο επωνυμιών όπως οι Calvin Klein, Missoni, Chanel, Valentino και Revlon, και επίσης πρωταγωνίστησε κάποτε στο μουσικό βίντεο του George Michael για το "Freedom! '90". Ήταν γνωστή ως μέρος της «τριάδας» των supermodel των 90s, δίπλα στην Campbell και την Evangelista. H Turlington έχει καταφέρει πολλά από τη δεκαετία του '90. Έκανε μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία, υπηρέτησε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Υγείας του Χάρβαρντ και κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ, No Woman No Cry, για τις εγκύους σε κίνδυνο σε όλο τον κόσμο (μαζί με τον σύζυγό της, ηθοποιό/σκηνοθέτη Ed Burns). Έχει επίσης λανσάρει δύο μάρκες αθλητικών ρούχων, τη Nuala και τη Mahnuala, και είναι συνεργάτης σε μια σειρά περιποίησης δέρματος που ονομάζεται Sundari.

Linda Evangelista

Η Linda Evangelista καθιέρωσε την καριέρα της στο μόντελινγκ στη δεκαετία του '80, αλλά τη δεκαετία του '90, όταν έκοψε τα μαλλιά της σε ένα ιδιαίτερο bob καρέ, έγινε πραγματικά διάσημη. Έγινε το πρόσωπο εμπορικών σημάτων όπως η Revlon, η Donna Karen και η Versace, και κάποτε είπε σε έναν δημοσιογράφο ότι «δεν σηκώνεται από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα». Μετά από μια παύση μερικών ετών, λόγω μιας πλαστικής προσώπου που δεν πέτυχε, η Linda επέστρεψε στο χώρο του modeling πολύ πρόσφατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 549 / position2: 2492
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb