ΜΑΛΛΙΑ

Πώς το καλοκαίρι κατέστρεψε τα μαλλιά σου και τι να κάνεις

Τα tips που θα σε βοηθήσουν να τα επαναφέρεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πώς το καλοκαίρι κατέστρεψε τα μαλλιά σου και τι να κάνεις
@negin_mirsalehi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To καλοκαίρι επιβάρυνε την κατάσταση των μαλλιών σου, αλλά μπορείς να την βελτιώσεις.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των αλλαγών, αλλά και της περιποίησης. Είναι ευκαιρία να συνεφέρεις το δέρμα και τα μαλλιά σου και να τα επαναφέρεις στην κατάσταση που ήταν πριν. Το καλοκαίρι, είναι η εποχή που είμαστε πιο free, πιο χαρούμενες. Ωστόσο, συχνά δεν κάνουμε τα απαραίτητα για τη beauty routine μας.

Πώς το καλοκαίρι κατέστρεψε τα μαλλιά σου

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου το καλοκαίρι. Αρχικά, η συνεχής έκθεση στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, τα αφυδατώνουν. Επιπλέον, εξαιτίας της ζέστης μπορεί να τα έχεις πιασμένα, γεγονός που “σπάει” τις τρίχες. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Ακόμη, μπορεί να ξεχνάς το αντηλιακό μαλλιών, μπορεί να μην κάνεις συχνά μάσκες και να τα χτενίζεις ενώ είναι βρεγμένα. Κάτι που επιβαρύνει την κατάσταση, είναι ότι δεν πας στο κομμωτήριο για το καθιερωμένο τακτικό κούρεμα, επειδή είσαι διακοπές.

Τι να κάνεις για να επαναφέρεις τα μαλλιά σου

Αν σου συνέβησαν όλα ή κάποια από τα παραπάνω και έχεις αφυδατωμένα, σπασμένα μαλλιά με ψαλίδα, μην ανησυχεις. Τώρα που έχεις επιστρέψει από τις διακοπές, μπορείς να βάλεις τη ρουτίνα ομορφιάς σε τάξη. 

Αρχικά, επειδή είναι μια εποχή που μπορεί να παρατηρήσεις τριχόπτωση, μπορείς να πάρεις κάποια βιταμίνη ειδική για μαλλιά και νύχια. Συμβουλεύσου και τον γιατρό σου. Στην συνέχεια, πάρε τον κομμωτή- κομμώτριά σου τηλέφωνο και κλείσε ραντεβού. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη D. 🧿✨ (@daninormalea)

Επένδυσε σε μια καλή θεραπεία ενυδάτωσης ή και περισσότερες, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν τα μαλλιά σου. Εννοείται ότι πρέπει να κουρευτείς για να φύγουν οι άκρες και να δείχνουν πιο υγιή. Αν βάφεις τα μαλλιά σου, το χρώμα θα χρειαστεί ανανέωση κατά πάσα πιθανότητα.

Επιπλέον, δώσε σημασία στα κατάλληλα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις στο σπίτι. Αρχικά, χρειάζεσαι ένα καλό σαμπουάν, κρέμα μαλλιών και φυσικά μάσκα ενυδάτωσης. Στη συνέχεια, αν στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι και τα ταλαιπωρείς με εργαλεία θερμότητας, πάντα να χρησιμοποιείς θερμοπροστατευτικό και στο τέλος λάδι.

Αν αυτόν το μήνα τα κάνεις όλα αυτά, σίγουρα θα δεις διαφορά στα μαλλιά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 79 εβδομάδες
Αυτή την τάση στα μαλλιά λατρεύουν οι celebrities το φθινόπωρο
Ποιο είναι το trend που έχουν υιοθετήσει;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb