ΕΞΟΔΟΣ

Φαλάφελ στην Αθήνα: Οι διευθύνσεις που πρέπει να σημειώσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαλάφελ που είναι σήμερα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Φαλάφελ στην Αθήνα: Οι διευθύνσεις που πρέπει να σημειώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια το συναντάμε όλο και πιο συχνά στα Αθηναϊκά εστιατόρια ή street food spots. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, είναι υγιεινό, είναι νόστιμο, έχει αρκετές παραλλαγές και σήμερα...γιορτάζει! Είναι το Φαλάφελ και σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα Φαλάφελ, είναι η σωστή στιγμή να τιμήσουμε τα αγαπημένα μας στέκια για Φαλάφελ στην Αθήνα!

Η καταγωγή του μάλλον είναι από την Αίγυπτο, που πριν από περίπου 1000 χρόνια Κόπτες τα έτρωγαν ως υποκατάστατα κρέατος τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Από την Αλεξάνδρεια το φαλάφελ ταξίδεψε εύκολα προς άλλες μεσανατολίτικες περιοχές και ακόμα πιο μετά, το αγαπημένο έδεσμα μετακινήθηκε βόρεια προς το Λεβάντε, όπου τα ρεβίθια αντικαταστάθηκαν από κουκιά.

Με ρεβίθι, με φάβα ή με κουκιά (το τελευταίο δεν το βλέπουμε συχνά) το φαλάφελ είναι υπέροχο και είναι ένα πραγματικό siper food που αξίζει να βάλουμε στη διατροφή μας! Σε βοηθούμε να το κάνεις με την παρακάτω λίστα που έχει 6 από τα αγαπημένα μας μέρη για Φαλάφελ στην Αθήνα!

Falafellas

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλλον, είναι το πιο διάσημο μέρος για να αγοράσεις Φαλάφελ. Το αντιλαμβάνεσαι όταν βρεθείς απέξω και δεις την τεράστια ουρά, που ευτυχώς αδειάζει γρήγορα χάρη στο εξαιρετικό σέρβις. Επικό Φαλάφελ, με σάλτσες και μελιτζάνες και με δροσερό μαρουλάκι που κάνει το γεύμα αυτό να είναι σχεδόν τέχνη! 

Είναι σίγουρα το πρώτο μαγαζί που πρέπει να πάτε για Φαλάφελ στην Αθήνα και ίσως να μην αναζητήσετε ποτέ κανένα άλλο. Το μόνο αρνητικό εδώ, είναι ότι η κατάσταση είναι μόνο take away. Όμως σίγουρα δε θα σε χαλάσει. 

Αιόλου 55, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη European Summer Catalogue (@2whitebitchesineurope)

Not Just Falafel

Δυο δρόμους πιο πάνω σε ένα εκπληκτικό κτίριο που είναι το κόσμημα της οδού Ρόμβης, θα βρεις το Not Just Falafel. Είναι επίσης ένα από τα πιο προσεγμένα του κέντρου και είναι και...αυτό που λέει το όνομα του! Δηλαδή πολλά περισσότερα από ένα απλό Φαλάφελ. Εδώ θα βρεις εξαιρετικό λαχματζούν που θα σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι στην ανατολή και ζουμερά και γλυκά κεμπάπ που τα λατρέψεις με την πρώτη μπουκιά! 

Ρόμβης 16

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NotJustFalafel (@notjust.falafel)

Babaganoush 

Αγαπημένο μας στέκι στην  Πλατεία Βαρνάβα για το Φαλάφελ του και όχι μόνο! Για τις λατρεμένες πατάτες τηγανιτές, για τα λιβανέζικα αυγά, για τα αυγά σακτσούκα, για τις μελιτζανοσαλάτες, για τα χρωματιστά σουβέρ, για την υποδειγματική εξυπηρέτηση και για τις πολύ σωστές τιμές! Δεκάδες λόγοι για να βρεθείς άμεσα εκεί. 

Εμπεδοκλέους 25 - 27, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Baba Ghanoush Athens (@babaghanoushathens)

Falafel Al Sharq

Πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι στο google το έχουν βαθμολογήσει με 4.5, δηλαδή με άριστα. Αυτό και μόνο είναι ένας λόγος για να πας στην Πλατεία Βάθης και να ζήσεις μια αυθεντική εμπειρία Φαλάφελ και όχι μόνο. Ο Ιμπραήμ και η ομάδα του θα σε κάνουν να χορτάσεις με τον καλύτερο τρόπο, θα σου πουν ιστορίες από το Λίβανο και σίγουρα θα σε βάλουν να δοκιμάσεις και κάτι που δεν έχεις ξαναφάει. Αξίζει η επίσκεψη και εδώ και μπορούμε να το εγγυηθούμε! 

Λιοσίων 1, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Falafel Al Sharq (@falafelalsharq)

Falafel House

Υψηλή ποιότητα, χαμηλές τιμές, ελαφρύ και υγιεινό Φαλάφελ και γρήγορη εξυπηρέτηση. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος που θα βγει βόλτα στην Αθήνα για Φαλάφελ; Τίποτα! Παρόλα αυτά εδώ αξίζει να δοκιμάσεις και μερικά ακόμα πράγματα. Σίγουρα την παραδοσιακή σαλάτα Fatoush και μια μερίδα χούμους και σίγουρα θα βάλεις και στο τραπέζι σου και ένα open falafel! 

Αθηνάς 23, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Falafel House (@falafelhouse_athens)

Γεύσεις της Δαμασκού

Το καλύτερο φαλάφελ της Κυψέλης με διαφορά και σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις. Ο χώρος πολύ όμορφος και ξεκούραστος, η κουζίνα μοσχοβολάει μυρωδιές και η εξυπηρέτηση είναι άριστη. Δοκίμασε αρκετά από τα ενδιαφέροντα πιάτα του καταλόγου. Οι οικονομικές τιμές σε προσκαλούν να το κάνεις έτσι και αλλιώς. Σημαντικό να σου πούμε ότι, δεν πρέπει να φύγεις από εδώ αν δεν πάρεις και κανταΐφι για το τέλος! 

Φωκίωνος Νέγρη 19, Αθήνα

Falafelinas

Τελευταίο στη λίστα όμως από τις πρώτες επιλογές μας στον  Κεραμεικό. Το μαγαζί αυτό φτιάχνει αριστοτεχνικό φαλάφελ με ρεβιθοκεφτέ που συναντάς μόνο στην Αίγυπτο και το Λίβανο. Συνταγή που παραμένει μυστική και έχει φανατικούς οπαδούς (μεταξύ αυτών και εμάς). Το προτείνουμε και μαζί με αυτό πάρτε και ένα με κοτοόπουλο. Είναι επίσης μια καταπληκτική γαστρονομική εμπειρία! 

Παγγαίου 2, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Falafelinas (@falafelinas)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
13 / position1: 363 / position2: 1036
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb