ΥΓΕΙΑ

Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς λόγω στρες, διάβασε τα κόλπα που προτείνουν οι ειδικοί

Mικρά μυστικά που θα σου φέρουν πιο γρήγορα την χαλάρωση που χρειάζεσαι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς λόγω στρες, διάβασε τα κόλπα που προτείνουν οι ειδικοί
Photo by DANNY G on Unsplash

Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς και δυσκολεύεσαι μετά το στρες της ημέρας να ηρεμήσεις αυτά τα μικρά μυστικά θα σου φέρουν πιο γρήγορα την χαλάρωση που χρειάζεσαι

Ζεστό μπάνιο ή ντους

Αν έχετε τη συνήθεια να σκέφτεστε όλα αυτά που έχετε να κάνετε και σας πιάνει άγχος πριν τον ύπνο, δοκιμάστε να κάνετε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο. Για να κοιμηθούμε, το σώμα πρέπει να πέσει η θερμοκρασία του, οπότε θερμαίνοντας το σώμα σας και μετά πηγαίνοντας σε ένα πιο δροσερό δωμάτιο, βοηθάτε αυτή τη φυσική διαδικασία.

Γράψτε μια λίστα υποχρεώσεων για την επόμενη μέρα

Το να γράφεις μια λίστα υποχρεώσεων είναι διαφορετικό από το ημερολόγιο. Η λίστα υποχρεώσεων είναι ένα σύνολο ενεργειών που πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα και το ημερολόγιο είναι πιο ελεύθερο για το πώς αισθάνεστε αυτή τη στιγμή. Μια λίστα υποχρεώσεων μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό σας, καθώς απομακρύνετε την πίεση να θυμάστε όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο

Οι ενήλικες δεν διαφέρουν από τα παιδιά στο ότι χρειάζονται μια ρουτίνα για να τους βοηθήσει να σηματοδοτήσουν ότι είναι ώρα για ύπνο. Ακριβώς όπως τα παιδιά επωφελούνται από το χαμήλωμα των φώτων, την ανάγνωση μιας ιστορίας και ένα ζεστό μπάνιο, έτσι και εμείς επωφελούνται. Όταν δημιουργείτε ένα σύνολο ενεργειών που επαναλαμβάνετε την ώρα του ύπνου, αυτές γίνονται γνωστικά αντανακλαστικά που σηματοδοτούν στον εγκέφαλό σας ότι πρόκειται να κοιμηθείτε. Η επανάληψη και η συνέπεια είναι το κλειδί εδώ!

Σημειώστε τις σκέψεις σας πριν κοιμηθείτε

Μια πρακτική ημερολογίου σας επιτρέπει να γράψετε ό,τι αισθάνεστε ότι χρειάζεστε, χωρίς καμία κρίση. Όταν δεσμεύεστε να γράφετε ημερολόγιο για τρεις σελίδες, γίνεται σχεδόν πνευματική πρακτική, γιατί θα παρατηρήσετε πώς οι λύσεις προκύπτουν απροσδόκητα. Η πράξη του ημερολογίου πριν τον ύπνο σας βοηθά να δημιουργήσετε τη δική σας ψυχολογική ασφάλεια, και αυτό είναι που όλοι χρειαζόμαστε για να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαλαρώσει πλήρως και να ξεκουραστεί.

Πριν κλείσεις τα μάτια σου, σκέψου κάτι καλό που σου συνέβη σήμερα

Το να μοιράζεστε αυτά για τα οποία είστε ευγνώμονες σε έναν φίλο, έναν σύντροφο ή ακόμα και μόνο στον εαυτό σας είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να μειώσετε τις ανήσυχες σκέψεις πριν τον ύπνο. Το άγχος και η ευγνωμοσύνη δεν μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα. Αλλάξτε τις ανησυχίες σας με ευγνωμοσύνη αναφέροντας τρία πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη πριν κοιμηθείτε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb