ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σημάδια που δείχνουν ότι είστε ευτυχισμένοι, βάση επιστήμης

Γιατί οι ειδικοί, ξέρουν!
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Σημάδια που δείχνουν ότι είστε ευτυχισμένοι, βάση επιστήμης
Φωτογραφία από τον χρήστη Artem Beliaikin στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ευτυχία δεν μπορεί να μετρηθεί, αλλά με κάποιο τρόπο οι επιστήμονες κατάφεραν να μας καθησυχάσουν. Διεξάγοντας πειράματα και έρευνες, κάποιο από τους μεγαλύτερους εγκεφάλους του κόσμου ανακάλυψαν μερικά μικρά πράγματα, που δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι θα αποτελούσαν σημάδια ενός ευτυχισμένου ανθρώπου. Παρακάτω θα διαβάσετε για τα σημάδια που μπορεί να σας αποδείξουν ότι είστε πιο ευτυχισμένοι από όσο νομίζετε.

Αργείτε πάντα

Οι άνθρωποι που πάντα καθυστερούν αποδεικνύονται πιο ευτυχισμένοι και μάλιστα ζουν περισσότερο. Όσοι καθυστερούν τείνουν να είναι πιο αισιόδοξοι για τη διαχείριση του χρόνου τους. Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν χίλια πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά στην πραγματικότητα καταλήγουν να καθυστερούν. Οι καθυστερημένοι είναι επίσης πιο ήρεμοι και δεν πανικοβάλλονται σε ταραχώδεις καταστάσεις.

Ξυπνάτε νωρίς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρωινοί άνθρωποι έχουν δείξει ότι είναι οι πιο χαρούμενοι. Οι ερευνητές συνέκριναν πρώιμα πουλιά και ξενύχτηδες και ανακάλυψαν ότι οι τελευταίοι ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και είχαν περισσότερες ψυχικές ασθένειες. Όσοι ξυπνούν νωρίς γενικά έχουν ένα γενετικό συστατικό που καταστέλλει την κατάθλιψη και τις χρόνιες ασθένειες.

Έχετε αδερφή

Οι αδελφές ενθαρρύνουν την πιο ανοιχτή επικοινωνία στις οικογένειες, η οποία οδηγεί σε καλύτερη συναισθηματική έκφραση. Ο κύριος λόγος είναι πιθανώς ότι τα κορίτσια είναι πιο εύκολο να μιλήσουν για συναισθήματα από τα αγόρια. Επιπλέον, οι αδερφές βελτιώνουν τις κοινωνικές σας δεξιότητες και τα αγόρια επικοινωνούν καλύτερα με τα κορίτσια.

Εργάζεστε ως ανθοπώλης ή κηπουρός

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ανθοπώλες και οι κηπουροί είναι τα πιο ευτυχισμένα από όλα τα επαγγέλματα. Ακόμη και οι θέσεις εργασίας με κύρος και καλά αμειβόμενοι δεν προσφέρουν την ίδια ποσότητα ευτυχίας. Για παράδειγμα, οι λιγότερο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι ήταν οι εργαζόμενοι στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και της πληροφορικής, καθώς και οι τραπεζίτες.

Ζείτε στη Φινλανδία

Οι Λύσεις Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών συντάσσουν ετήσια έκθεση όπου αξιολογείται η ευτυχία κάθε χώρας. Μεταξύ των πιο σημαντικών παραγόντων είναι το προσδόκιμο ζωής και η κοινωνική υποστήριξη. Είναι ενδιαφέρον ότι η Φινλανδία έχει ονομαστεί η πιο ευτυχισμένη χώρα και η συνολική ικανοποίηση από τη ζωή είναι υψηλότερη εκεί.

Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά

Μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που αύξησαν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών από 3-4 μερίδες έως και 8 μερίδες την ημέρα ήταν πιο ευτυχισμένοι από πριν. Το ποσό της ευτυχίας που πήραν ήταν ίσο με το να βρουν μια νέα δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 471 / position2: 914
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb