8 μαγαζιά για ούζο και μεζέδες στο κέντρο της Αθήνας για σένα που δε θες να πας νότια

Καιρός για ούζο και μυρωδιά θάλασσας! Σε αυτά τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, θα νιώσεις σαν να είσαι σε νησί.
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
8 μαγαζιά για ούζο και μεζέδες στο κέντρο της Αθήνας για σένα που δε θες να πας νότια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ξύλινο τραπέζι που έχει πάνω του ένα χάρτινο τραπεζομάντιλο με κάποιο ελληνικό νησί. Ένα μπωλ με πάγο δίπλα σε ένα μπουκαλάκι με ούζο και μεζέδες. Μεζέδες που έχεις φάει σε τραπέζια με φίλους ή με τους φίλους σε καλοκαιρινές διακοπές. Σπιτικοί μεζέδες που σου έχουν φτιάξει οι μαμάδες και οι γιαγιάδες σου και γεύσεις που παραπέμπουν σε μια μόνο λέξη. Στο καλοκαίρι! 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι βόλτες για ούζο θα είναι η καθημερινότητα μας από εδώ και πέρα. Βόλτες που θα έχουν ήχους από τηγανίσματα, μυρωδιές από το κολοκυθάκι με το κουρκούτι και τη δροσιά από το παγωμένο ουζάκι. 

Πού πάμε για ούζο και μεζέδες στο κέντρο της Αθήνας, αν δεν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση για να πάμε νότια στη θάλασσα; Παρακάτω είναι η λίστα με τα δικά μας αγαπημένα μαγαζιά και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αν πάτε, θα περάσετε καλά! 

Καφενείο Ήβης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαμηλές τιμές και φιλική εξυπηρέτηση σε ένα μαγαζί που μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι μέσα στην απλότητά του. Καθημερινοί μεζέδες φτιαγμένοι με μεράκι, ούζα και τσίπουρα σε μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις όποιο σου κάνει κλικ και κόσμος να ανεβοκατεβαίνει σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας! 

Ανάμεσα στους πολλούς μεζέδες που αξίζει να βάλεις στο τραπέζι σου εδώ είναι και το σαγανάκι τυρί με το αυγό σπασμένο. Ένα επικό πιάτο που θα συνοδεύει τέλεια το ούζάκι σου! 

Ήβης 10, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yiannis Vasalakis (@yiannisvasal)


Σεϋχέλλες

Με όνομα που σε ταξιδεύει έτσι και αλλιώς και με προσεγμένες γεύσεις και περιβάλλοντα χώρο, οι Σευχέλλες του Μεταξουργείου είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια όταν θέλουμε καλό φαγητό και ούζο για να δροσιστούμε! 

Αν αποφασίσεις να έρθεις εδώ Σάββατο ή Κυριακή καλό είναι να έχεις κάνει μια κράτηση γιατί το μαγαζί γεμίζει γρήγορα. Τώρα σχετικά με το πόσο ωραίο είναι το φαγητό, οι αξιολογήσεις του μαγαζιού στο google τα λένε όλα. Δηλαδή, τρεις χιλιάδες άνθρωποι του βάζουν άριστα! 

Κεραμεικού 49, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Seychelles / Σεϋχέλλες (@seychellesrestaurant)

Τσιπουράδικο του Λόλου

Tα κάδρα στους τοίχους με τους πρωταγωνιστές από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο θα σε κάνουν να νιώσεις νοσταλγικά και θα ταιριάζουν απόλυτα με τις δημιουργίες που βγάζει η κουζίνα. Δημιουργίες που μοσχομυρίζουν Ελλάδα και είναι το καλύτερο συνοδευτικό για παγωμένο ούζο ή τσίπουρο!

Οι μερίδες στα περισσότερα φαγητά είναι αρκετά μεγάλες, οι τιμές του είναι μια χαρά και το σέρβις προσεγμένο και γρήγορο. Τι άλλο θες; 

 Γεωρ. Ολυμπίου 5, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tessa's Travels (@tessakiros)

Το Λέσβιον

Δεν είναι στο κέντρο της Αθηνας, αλλά στο Γαλάτσι που και πάλι το λες και σχεδόν κέντρο. Αξίζει να ρθεις εδώ και θα το καταλάβεις αμέσως μόλις σταθείς μπροστά στη βιτρίνα με τα ούζα. Θα είναι σαν ένα ταξίδι μέχρι τη Λέσβο! 

Διάλεξε ποιό (ή ποιά) ούζα θα καταλήξουν στο τραπέζι σου και ξεκίνα να διαλέγεις μεζέδες. Όλοι ένας και ένας! Καλαμάρια, γαρίδες, φιλέτο τόνου στα κάρβουνα που δεν το έχεις φάει αλλού και αρκετά ακόμα καταπληκτικά σπιτικά εδέσματα! 

Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Καφενείο ουζερί Λέσβιον (@kafeneio.ouzeri.lesvion)

Καπετάν Μιχάλης

Και ποιος δεν έχει κάτσει σε αυτά τα -ούτε πέντε- τραπεζάκια του Καπετάν Μιχάλη! Όνομα και πράγμα αφού ο ...καπετάνιος έχει ταΐσει σχεδόν όλη την Αθήνα, έχει περάσει μπόρες και φουρτούνες (οικονομική κρίση & πανδημία) και όμως είναι ακόμα εκεί, σε μικρό στενάκι στα Εξάρχεια! 

Κεφτεδάκια τηγανητά ονειρεμένα, ψαρομεζέδες ανάλογα με το τι έχει η ψαριά, χόρτα βραστά με λεμονάκι ολόφρεσκο και φυσικά ουζάκι! Δε θέλουμε τίποτα άλλο Καπεταν Μιχάλη! 

Φειδίου 3, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Haris Nikolakakis (@haris_nk)

Άμα λάχει

Μένουμε στα Εξάρχεια και πάμε μέχρι την Καλλιδρομίου. Εκεί στην αυλή του Αμα Λάχει που ευχόμαστε να λάχει να βρεθείς ένα βράδυ με δροσερό αεράκι, να έχεις υπέροχους μεζέδες από την κουζίνα τους στο τραπέζι σου και να έχεις ούζο με λίγα παγάκια! 

Κάνεις δηλαδή τα Εξάρχεια, Σέριφο πολύ εύκολα! Σημαντικό να σου πούμε ότι εδώ μπορείς να έρθεις όλες τις ώρες της ημέρας όχι μόνο για μεζέδες αλλά για καφέ, γλυκό ή ποτό! 

Καλλιδρομίου 69, Αθήνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Άμα Λάχει στης Νεφέλης (@amalaxeinef)

Αιόλου 68

Ένας πολύ προσεγμένος χώρος που θα σου θυμίσει σίγουρα ελληνικό νησί. Πιάτα επίσης καλομελετημένα και δοκιμασμένα μέχρι να καταλήξουν σε σένα και σέρβις υποδειγματικό! Αυτό εδώ το μαγαζί θα μπορούσε άνετα να είναι πάνω στο Κύμα σε μια όμορφη παραλία της Τήνου. 

Το παραπάνω όμορφο συνδυασμό συμπληρώνουν οι φυσιολογικές τιμές για αυτό που τελικά παίρνεις και αυτό είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτού του μαγαζιού! 

Αιόλου 68, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aiolou68 (@aiolou68)

Η Λέσβος

Καλαμαράκια στο τηγάνι, γαρίδες σαγανάκι, εννοείται λαδοτύρι Μυτιλήνης και τσίπουρο, ούζο ή κρασί. Αυτά είναι τα πράγματα που θα χρειαστείς για να περάσεις ένα ωραίο και γεμάτο μυρωδιές μεσημέρι ή βράδυ με την παρέα σου, στο κέντρο της Αθήνας! 

Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Εξάρχεια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ouzeri_Lesvos (@ouzerilesvos)

Η Ωραία Ελλάς 

Ένα ακόμα αγαπημένο μας στέκι στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει να κάτσεις για ούζο και όχι μόνο. Τα μαγειρευτά αλλάζουν κάθε μέρα, όμως ο υπέροχος χώρος και το πολύ φιλικό σέρβις είναι πάντα ίδια. 

Μπορείς να καθίσεις στη σάλα κάτω, δίπλα στα κεμπατζίδικα και να βλέπεις τον κόσμο που περνάει ή να πας μέσα στο μαγαζί στον πάνω όροφο και να πίνεις ούζο με θέα την Ακρόπολη! 

Μητροπόλεως 59 & (Στοά) Πανδρόσου 36, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Η Ωραία Ελλάς (@oraiahellas)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
27 / position1: 375 / position2: 899
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb