Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Τι συμβαίνει στα παιδιά που κάθονται πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη

Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει τις υποψίες μας

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 16, 2022

Τι συμβαίνει στα παιδιά που κάθονται πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη
@darby via Twenty20

Το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης μέσω μιας έρευνας ήρθε να επιβεβαιώσει όσα υποψιαζόμασταν γύρω από την υγεία των παιδιών και την χρήση οθονών.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet Child and Adolescent Health», επικεντρώνεται σε θέματα υγείας παιδιών και εφήβων, με τα συμπεράσματα της να αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά και tablets, από τα παιδιά.

Η έρευνα έδειξε ότι παιδιά από δυο έως τριών ετών που περνούν περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη, είτε τηλεόρασης, είτε υπολογιστή, είτε κινητής συσκευής, γίνονται λιγότερο δραστήρια όταν φτάσουν τα πέντε ή τα έξι τους χρόνια, σε σχέση με τα παιδιά που περνούσαν το πολύ μια ώρα μπροστά στην οθόνη ημερησίως.

Σύμφωνα με τη μελέτη, την πρώτη θέση έχει ακόμα η τηλεόραση, με το ποσοστό των παιδιών που κάθονται μπροστά σε αυτή έως μια ώρα την ημέρα να είναι αρκετά χαμηλό. Ο ΠΟΥ άλλωστε έχει συστήσει επίσημα πως μια ώρα είναι αρκετή.

Τα απιδιά που στα δυο ή τα τρία κάθονται μπροστά σε μια οθόνη για πάνω από τρεις ώρες την ημέρα, κάνουν τουλάχιστον 40 λεπτά περισσότερη καθιστική ζωή όταν φτάσουν τα πέντε ή τα έξι, έχοντας πιο περιορισμένο χρόνο σωματικής κινητικότητας, με παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, όπως έχουν δείξει και άλλες μελέτες στο παρελθόν, οι οθόνες αντικαθιστούν πιο χρήσιμες δραστηριότητες, όπως ο ύπνος, ενώ η αυξημένη χρήση τους σχετίζεται με διάφορα προβλήματα υγείας με κυριότερο την παχυσαρκία.
Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb