MAKEUP

Τι είναι το body contouring και πώς θα το κάνεις

Πως θα δημιουργήσεις σκιάσεις και στο σώμα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι είναι το body contouring και πώς θα το κάνεις
@ninasandbech

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ώρα να γνωρίσεις το body contouring και να δεις πως μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Όλες λίγο πολύ έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή να κάνουμε contouring στο πρόσωπό μας. Μια τεχνική που έγινε πολύ πιο δημοφιλής και εξαιτίας των αδερφών Kardashians, εφαρμόζεται και στο σώμα. Για να το κάνεις σωστά, θα πρέπει, για παράδειγμα, να μην είναι ορατό το αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Οι γωνίες που θα δημιουργήσεις στα μήλα, οι σκιάσεις στη μύτη, πρέπει να γίνονται ώστε να φαίνονται φυσικά. 

Τι είναι το Body Contouring

Το body contouring είναι ακριβώς ίδια τεχνική με αυτήν που κάνουμε στο πρόσωπό μας. Με τον ίδιο τρόπο, δημιουργούμε σκιάσεις και σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Με πιο σκούρα προιόντα δημιουργούμε σκιές και με τα ανοιχτά και φωτεινά δημιουργούμε λάμψη. 

Ωστόσο, επειδή με τα προϊόντα μπορεί να λερώσουμε τα ρούχα μας, ή τους καναπέδες για παράδειγμα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο να το πετύχουμε. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Sandbech (@ninasandbech)

Πως να κάνεις Body Contouring

Σύμφωνα με τον editorial makeup artist Bruce Dean, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για να κάνουμε body contouring είναι το ντεκολτέ και το στέρνο. Είναι προτιμότερα σημεία, γιατί συνήθως δεν τρίβονται στα ρούχα και δεν τα λερώνουν. Αν μείνουμε στα σημεία που είναι εκτός της μπλούζας, θα καταφέρουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα τη λερώσει.

Σύμφωνα με τον Bruce Dean, για να πετύχουμε αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, καλό είναι να ταμπονάρουμε την περιοχή με τα ειδικά χαρτάκια (δες εδώ), ώστε να απορροφήσουν τη λιπαρότητα. Επιπλέον, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσεις body lotion πριν τη διαδικασία. Ως βάση, αν θέλεις μπορείς να βάλεις ένα spray self-tanner. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΗ skincare συνήθεια της Cameron Diaz που δεν πρέπει να έχεις ΜΑΡ 23, 2022

Για να πετύχεις το contouring, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε κρεμώδεις, είτε πουδρέ υφές. Αρκεί να είναι φυσικό το αποτέλεσμα στο δέρμα σου. Όπως ακριβώς δημιουργείς σκιές και λάμψεις στο πρόσωπο, το ίδιο κάνεις και στο στέρνο και το ντεκολτέ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Sandbech (@ninasandbech)

Επιπλέον, αν είναι δυνατόν, προσπάθησε να βρεις φυσικό φως για να είναι πιο σωστό το αποτέλεσμα. Βάζεις το σκούρο προϊόν με V στο ντεκολτέ και όπου δημιουργείται η φυσική σκιά στα κόκκαλα του στέρνου και το ανοιχτό στα αντίθετα σημεία. Στο τέλος, κάνεις blending με το πινέλο και είσαι έτοιμη. 

Όσον αφορά στα χέρια και στα πόδια, μπορείς να το κάνεις επίσης, αλλά είναι πολύ πιθανό να λερωθείς. Ακόμη ένα σημείο που μπορείς να τονίσεις, είναι η κοιλιά. Ένα καλό setting spray, βοηθάει ώστε να παραμείνουν τα προϊόντα στο σώμα σου και να μη μεταφέρονται στα ρούχα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 105 εβδομάδες
Η skincare συνήθεια της Cameron Diaz που δεν πρέπει να έχεις
Η beauty ρουτίνα της Cameron Diaz είναι λίγο πιο ασυνήθιστη
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb