COZY AT HOME ΥΓΕΙΑ

Κάτι δεν έχουμε καταλάβει με τον όρο self care

Το self care δεν είναι τα άλατα μπάνιου και οι μάσκες ομορφιάς
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κάτι δεν έχουμε καταλάβει με τον όρο self care
Φωτογραφία από τον χρήστη Maria Orlova στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φροντίδα του εαυτού είναι συχνά ένα πολύ περίεργο πράγμα.

Καμιά φορά μάλιστα, είναι και σχεδόν καταναγκαστικό. Σου φαινόμαστε υπερβολικές;  Αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές των wellness experts τότε η ζωή μας μοιάζει με προγραμματισμένο ρομπότ ομορφιάς - και πώς αλλιώς να νιώσει κάποια αν πρέπει να ακολουθήσει τις συμβουλές των wellness sites;

cottonbro/ Pexels

Eπιβάλλεται μια πρωινή ρουτίνα και να μαγειρεύετε μόνοι σας υγιεινά γεύματα. Συχνά self care είναι να κάνετε κάτι που δεν θέλετε - καθόλου, όπως να ιδρώσετε κατά τη διάρκεια μιας άλλης προπόνησης ή να πείτε σε έναν τοξικό φίλο ότι δεν θέλετε να τον βλέπετε πια ή να βρείτε έναν τρόπο (μαγικό) να αποδεχτείτε τον εαυτό σας ώστε να μην είστε συνεχώς εξαντλημένες από το να προσπαθείτε να είστε τέλειες, και μετά από μια ατελείωτη μέρα που θέλετε να γουρουνιάσετε στην τηλεόραση, να μην το κάνετε, γιατί αυτό κάνει κακό στο δέρμα και στο σώμα και να κάνετε μπάνιο με άλατα και να διαβάσετε Marie Claire και να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. 

Είναι σχεδόν, σαν υποχρεωτικό, να φέρεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αληθινή αυτο-φροντίδα δεν είναι τα λουτρά με άλατα και το κέικ σοκολάτας, αλλά η επιλογή να χτίσεις μια ζωή από την οποία δεν χρειάζεται να ξεφεύγεις τακτικά.

Karolina Grabowska/ Pexels

Είναι να αφήνεις τον εαυτό σου να είναι φυσιολογικός. Μερικές φορές είναι να έχεις μια βρώμικη κουζίνα και να αποφασίσεις ότι ο απώτερος στόχος στη ζωή σου δεν είναι να έχεις κοιλιακούς και να κάνεις παρέα με ένα μάτσο βλάκες.

Είναι να αποφασίσεις πόσο από το άγχος προέρχεται από τη μη πραγματοποίηση των επιθυμιών σου και πόσο προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο είχες εκπαιδευτεί να σκέφτεσαι πριν καν καταλάβεις τι σου γίνεται. Είναι να παίρνεις χρόνο για να διαχειριστείς τη ζωή, να αφήνεις χώρο ανάμεσα σε σένα και στους ανθρώπους, στις αποφάσεις, στις αλλαγές. Είναι να ακούς τις ανάγκες σου.

Ένας κόσμος στον οποίο η φροντίδα του εαυτού με έναν τόσο lifestyle τρόπο γίνεται μόδα, ίσως να είναι πραγματικό self care το να μην κάνεις τίποτα από όλα αυτά, και να λιώσεις με πίτσα μπροστά στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 549 / position2: 1274
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb