THINK

Αυτό που δεν μου είπαν ποτέ στο σχολείο, ούτε στο φροντιστήριο, ήταν το πιο σημαντικό

Για εσένα που πανικοβλήθηκες με το μέλλον σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αυτό που δεν μου είπαν ποτέ στο σχολείο, ούτε στο φροντιστήριο, ήταν το πιο σημαντικό
Photo by Yustinus Tjiuwanda on Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήγα σε ένα πολύ καλό σχολείο και ένα πολύ ακριβό φροντιστήριο. Έκανα επανάληψη κάθε Σαββατοκύριακο, διάβαζα επιμελώς, πέρασα σε μια σχολή, έκανα μεταπτυχιακό, έκανα δεκάδες σεμινάρια (κάνω ακόμα). 

Τώρα όμως, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως υπήρξαν πολλά πράγματα που δεν τα άκουσα ποτέ όταν έπρεπε, δεν μου τα είπε ποτέ κανείς όταν ένιωθα πως δεν θα καταφέρω τίποτα και όταν ένιωθα πως όλα εξαρτώνταν από τους βαθμούς μου.

Ό,τι μάθαμε στο σχολείο και ό,τι θα μάθεις στο Πανεπιστήμιο είναι απλά η βάση. Αν δεν εξελίξεις εσύ τις δεξιότητές σου, θα μείνεις πίσω.

Πριν απορρίψεις εντελώς κάποιες επιλογές δες τη μεγάλη εικόνα - ψάξε για το πώς μπορείς να πας από τη μία σχολή στην άλλη, είτε κάνοντας μεταπτυχιακό είτε κάποια άλλη εξειδίκευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανένας δε σου εγγυάται πως η σχολή που διάλεξες θα σου αρέσει. Πολλές φορές όταν γνωρίσουμε από κοντά μια επιστήμη, καταλήγουμε να την απορρίπτουμε- και υπήρξαν δεκάδες φίλοι που βρέθηκαν σε μια σχολή που δεν τους γέμιζε το μάτι κι όμως στο τέλος, ένιωσαν πως τους ταιριάζει.

Το πτυχίο σου είναι σημαντικό, αλλά από μόνο του δεν θα σε πάει πουθενά. Εκτός κι αν έχεις εξασφαλισμένη θέση, που αυτό από μόνο του είναι μια άλλη ιστορία. 

Η προσωπικότητά σου όπως παντού στη ζωή μπορεί να σου ανοίξει διπλάσιες πόρτες από το πτυχίο σου.

Η θέλησή σου για δουλειά μπορεί να υπερπηδήσει δεκάδες εμπόδια που μπορείς να βρεις στο δρόμο σου.

Στη συνέντευξη για δουλειά, θα μετρήσει περισσότερο η συνολική σου εικόνα, όρεξη για εργασία και το κέφι σου παρά τα σεμινάρια που παρακολούθησες.

H ευτυχία σου βασίζεται σε πολλά παραπάνω πράγματα από τις σπουδές και τη δουλειά σου. Κρύβεται στις σχέσεις που θα κάνεις με τους γύρω σου, τις αγαπημένες σου συνήθειες, και όσα μόνο εσύ ξέρεις πως θες. 

Κάθε τόσο μπορεί να αναθεωρείς για τις επιλογές σου. Μπορεί επίσης να καταλάβεις με τον καιρό τον εαυτό σου και να αλλάξεις γνώμη. Είναι μέρος του παιχνιδιού κι αυτό.

Αν δεν πέρασες σε κάποια σχολή, μπορείς να ξαναδώσεις. Μπορείς να επιλέξεις μια ιδιωτική σχολή, ένα δημόσιο ΙΕΚ, ή να κάνεις κάτι άλλο. Ό,τι θες εσύ.

Αν δεν ξέρεις τι θέλεις, μην αγχώνεσαι. Ίσως κανείς μας δεν ξέρει ποτέ ακριβώς τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Απλά όπως λέει και η Ντόρι, just keep swimming.

Και το σημαντικότερο από όλα - μην βάζεις κουτάκια στην πρόοδο και την εξέλιξή σου - σε όποια σχολή κι αν πέρασες, αν δεν απέχει πολύ από τα όνειρά σου, μπορεί να σε οδηγήσει στο στόχο σου, απλά από άλλο δρόμο. Και όταν κοιτάξεις πίσω, στο εγγυώμαι, θα δεις πως αυτός, ο άλλος δρόμος σε οδήγησε ακριβώς εκεί που έπρεπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
12 / position1: 498 / position2: 827
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb