ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μαγικό συστατικό που θα απογειώσει ό,τι σάντουιτς και αν φτιάξεις

Θα δώσει αυτήν την έξτρα γεύση που αναζητάς
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το μαγικό συστατικό που θα απογειώσει ό,τι σάντουιτς και αν φτιάξεις
Φωτογραφία από τον χρήστη Horizon Content στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει ένα συστατικό που θα κάνει κάθε σάντουιτς που φτιάχνεις να έχει αξεπέραστη νοστιμιά. Ό,τι υλικά και αν βάλεις μέσα, με όποιο είδος ψωμιού και αν το συνδυάσεις, αυτό το στυστατικό θα κάνει το σάντουιτς σου να απογειωθεί γευστικά.

Ο λόγος για το καραμελωμένο κρεμμύδι, που μπορεί στην αρχή να το κοιτούσαν μάλιστα και μειονεκτικά, καθώς ήταν το καθιερωμένο πιάτο που έφτιαχναν οι σκλάβοι στις βαμβακοφυτείες στον Νότο των ΗΠΑ, όμως η νοστιμιά του κατάφερε να κατακτήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Βέβαια, η Αμερική δεν ήταν η μόνη χώρα που γνώριζε την ύπαρξη αυτού του πιάτου, καθώς και στην Γερμανία υπήρχε μια παραλλαγή του, που ήταν σωταρισμένο μαζί σε βούτυρο. 

Για να φτιάξεις σωστά καραμελωμένο κρεμμύδι, θα χρειαστείς σίγουρα χρόνο, καθώς είναι από τα φαγητά που όσο πιο αργά ψήνεται τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Οι συνταγές που το θέλουν να ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά, είναι όλες τους λάθος, καθώς το κρεμμύδι συνήθως δεν αποκτά την γεύση που πρέπει. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie | DinnerClubDiaries (@dinnerclubdiaries)

Όσον αφορά το κόψιμο, να ξέρεις πως δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, καθώς είτε κόψεις το κρεμμύδι σε λωρίδες, είτε σε κυβάκια ή όπως αλλιώς σε βολεύει, η γεύση δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς ούτε και το συνολικό αποτέλεσμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rob Alford (@roguechef_thesupperclub)

Σχετικά με το ψήσιμο όμως, πρέπει να ξέρεις ότι τα τείνα είναι δυο: αφενός το καραμέλωμα, κατά τα οποίο η ζάχαρη προκαλεί εκατοντάδες νέα μόρια και αφετέρου συμβαίνει και η Αντίδραση Maillard, κατά την οποία αμινοξέα και σάκχαρα απελευθερώνουν αυτά τα αρώματα και τις γεύσεις που έχουν τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα κάνουν τόσο special.

Αυτή η μαλακή αίσθηση και η γλυκειά γεύση που έχεις συνηθίσει να τρως μετά από ένα ξενύχτι σε κάποια "βρώμικη" καντίνα, μπορεί τώρα να συνοδεύει κάθε σου σάντουιτς, τόσο απλά και τόσο νόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 520 / position2: 5412
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb