TRUE STORIES

Δείτε τη διαφήμιση: Κάποτε το να είσαι αδύνατη ήταν ελάττωμα

Και μάλιστα οι ρεκλάμες ήταν πολύ σεξιστικές
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δείτε τη διαφήμιση: Κάποτε το να είσαι αδύνατη ήταν ελάττωμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί σήμερα τα πρότυπα της ομορφιάς να θέλουν τη γυναίκα τρομερά αδύνατη όμως κάποτε αυτό σήμαινε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία σου. Ή και αν ήσουν υγιής, πάλι, οι άντρες θα σε προτιμούσαν πιο ζουμερή.

"Οι άντρες δεν με πρόσεχαν όταν ήμουν αδύνατη!" Για φανταστείτε αν τη σήμερον ημέρα έβγαινε μια τέτοια διαφήμιση στην αγορά. Πολιτικώς μη ορθό και πολύ πpoκλητικό-  και πόσες αντιδράσεις θα δεχόταν από δεκάδες οργανώσεις! Ή αν είχε τίτλο "Αν οι άντρες σε σιχαίνονται...διάβασε παρακάτω" (όπως αναφέρει το πόστερ που θα δείτε πιο κάτω).

Τη δεκαετία του 1940 πολλές γυναίκες λόγω αναιμίας είχαν λιγότερα κιλά από τα επιθυμητά πρότυπα της γυναίκας του τότε - δηλαδή μιας γυναίκας με πιασίματα. Τότε εμφανίστηκαν οι διαφημίσεις που βλέπετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαφήμιση συμπληρώματος σιδήρου που κατα τα άλλα το συμπλήρωμα έκανε εξαιρετική δουλειά σε αδύναμους οργανισμούς είχε ένα μεγάλο ελάττωμα- η έντυπη μορφή της προμόταρε πως από τις πρώτες μέρες οι καταναλώτριες θα μπορούσαν να βάλουν κάποια παραπάνω κιλά για να "αρέσουν στους άντρες"!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 216 / position2: 765
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb