ΕΞΟΔΟΣ

Αφιέρωμα στα Κρουασάν της Αθήνας: Που βρήκαμε τα πιο αφράτα;

Τα κρουασάν έχουν τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα και είναι η τέλεια δικαιολογία για να τη γιορτάσεις, απολαμβάνοντας τα πιο αφράτα κρουασάν στην Αθήνα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 30, 2023
Αφιέρωμα στα Κρουασάν της Αθήνας: Που βρήκαμε τα πιο αφράτα;

Σήμερα λοιπόν, στις 30 Ιανουαρίου, μπορείς χωρίς κανένα δισταγμό να επισκεφθείς μαγαζιά με τα πιο λαχταριστά κρουασάν, αυθεντικές croissanteries και συνοικιακούς φούρνους. Πριν μάθεις όμως για όλα αυτά τα ωραία μέρη, ρίξε μια ματιά στην ιστορία του κρουασάν και στο πως δημιουργήθηκε αυτή η λιχουδιά, που μας κρατάει συντροφιά από τα παιδικά μας χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το κρουασάν προέρχεται από τη Γαλλία, αλλά η χώρα καταγωγής του είναι η Αυστρία. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές, αλλά μία είναι αυτή που υπερισχύει. Όλα ξεκίνησαν το 1683, όταν οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν τη Βιέννη.

Μετά από πολλές αποτυχίες, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τα υπόγεια τούνελ της πόλης. Στα υπόγεια τούνελ ωστόσο, δούλευαν οι αρτοποιοί, οι οποίοι άκουσαν τους θορύβους και ειδοποίησαν άμεσα τη φρουρά της πόλης. Έτσι, αφού έσωσαν την πόλη, ακολούθησε μία γιορτή προς τιμήν τους, στην οποία έψησαν ψωμάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου, που ήταν το σύμβολο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτό καθιερώθηκε και έγινε παράδοση να τρώνε αυτό το ψωμάκι με τον καφέ τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν καθιερώθηκε το 2006 και πάμε να δούμε πού θα τη γιορτάσεις φέτος!

Overoll Croissanterie

Ένα μαγαζί αφιερωμένο στο κρουασάν, που θα ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Οι γλυκατζήδες έχουν βρει το ναό τους και αν δεν το έχεις επισκεφθεί ακόμα, δεν ξέρεις τι χάνεις. Ποιοτικές πρώτες ύλες και άριστη τεχνική, ο τέλειος συνδυασμός για τα κρουασάν του Overoll, τα οποία γίνονται καθημερινά ανάρπαστα. Απ’ έξω είναι τραγανά, ενώ από μέσα διατηρούν τη σωστή βουτυρένια υγρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν βρεθείς σε αυτόν τον ροζ παράδεισο δε θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Κρουασάν με γέμιση cheesecake, με φυστίκι, με διάφορες μαρμελάδες, με καραμέλα, ή με σοκολάτα; Ή μήπως είσαι του αλμυρού και προτιμάς κρουασάν - σπανακόπιτα; Ό,τι τύπος κι αν είσαι, εκεί θα βρεις το αγαπημένο σου!

Πραξιτέλους 27, Αθήνα | Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Overoll Croissanterie (@overoll.croissanterie)

Queen Bee

Η μυρωδιά από τα αφράτα βουτυρένια κρουασάν του Queen Bee, πλημμυρίζει όλη την Πατριάρχου Ιωακείμ. Και είναι λογικό αν τα σκεφτείς αχνιστά και μυρωδάτα να βγαίνουν μόλις από το φούρνο. Δύσκολο να αντισταθείς! Θα βρεις εκεί το κλασικό κρουασάν βουτύρου, διπλοφουρνιστό κρουασάν με κρέμα αμυγδάλου και ρούμι, διπλοφουρνιστό με σοκολάτα καθώς και αλμυρές επιλογές, με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί ή με μπεσαμέλ τυριών!

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Bee (@queenbee.athens)

Kora Bakery

Μέσα σε έναν λαμπερό και μοντέρνο κίτρινο χώρο, το Kora Bakery υποδέχεται καθημερινά ουρές που περιμένουν καρτερικά για τα καλούδια που ετοιμάζει. Το κρουασάν του, είναι όχι μόνο αφράτο αλλά και εθιστικό. Όλα τα είδη βιεννουαζερί φτιάχνονται με φρέσκια ζύμη κρουασάν από το μηδέν. Η διαδικασία αυτή διαρκεί μέχρι και 72 ώρες. Μια ιεροτελεστία, που εκτελούν με αγάπη και ευλάβεια. Από εκεί θα προμηθευτείς κρουασάν και buns, γλυκά και αλμυρά - όπως αυτό με τυρί και απάκι - που θα σου μείνουν αξέχαστα!

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Butterfly Croissanterie

Στο Butterfly θα βρεις τεράστια ποικιλία από αφράτα κρουασάν! Με γέμιση από διάφορες μαρμελάδες, με Oreo, Bueno, καραμέλα, κρέμα λεμόνι και τα κλασικά, δηλαδή βουτύρου και κρουασάν σοκολάτας, δε θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις! Με την πρώτη μπουκιά θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ονειρεμένες γεύσεις, βουτυράτες μυρωδιές και κάπως έτσι εξήγειται και το όνομά του: Butter that makes you fly! Εκεί θα βρεις και πολλά άλλα γλυκά εκτός από κρουασάν αλλά και πολύ καλό καφέ!

Βορείου Ἠπείρου 159, Σεπόλια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BUTTERFLY CROISSANTERIE 🥐 (@butterfly_croissanterie)

Fika Athens

Το Fika, είναι ένα μαγαζί με minimal σκανδιναβική αισθητική που θα βρεις στο κέντρο της Αθήνας.  Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η μεγάλη ποικιλία κρουασάν, σε κλασικές αλλά και ιδιαίτερες εκδοχές. Όταν οι Σουηδοί λένε “fika” εννοούν «μια στιγμή μέσα στην μέρα για να αδειάσει κάποιος το μυαλό του, πίνοντας κάποιο ζεστό ρόφημα». Έτσι αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι το διάλειμμα για καφέ και η ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου μαγαζιού, σου δημιουργεί το πιο οικείο περιβάλλον. Αν γιορτάσεις εκεί την Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κρουασάν cinnamon roll, το κρουασάν cardamon bun και το κρουασάν hot dog!

Βούρβαχη 6, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🐻 (@littlebeareatsaround)

 

Holy Llama

Με ένα ιδιαίτερο στυλ, το Holy Llama είναι μία διαφορετική περίπτωση αθηναϊκής croissanterie. Συγκεκριμένα, με plant-based συνταγές, προτείνει πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις και επανεξετάζει παραδοσιακές συνταγές, τονίζοντας πως η ολική χορτοφαγία δεν έχει καμία σχέση με αποστειρωμένη και άνοστη διατροφή. Αγαπημένη επιλογή είναι το Wonder Wheel Caramel, ενώ κάθε μήνα θα βρεις cruffins σε μοναδικές εκδοχές!

Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holy Llama (@holyllamacreativebaking)

Pavlov's Lab 

Αν βρεθείς εδώ μέσα δεν είναι σίγουρο ότι θα αγοράσεις μόνο κρουασάν, καθώς δεκάδες πειρασμοί θα σε κατακλύσουν. Επικές τάρτες και γλυκά, ξεχωριστές δημιουργίες που θυμίζουν boulangerie του Παρισιού και εξυπηρέτηση άριστη έως και πολύ βοηθητική στο τι να διαλέξεις! Τα κρουασάν εδώ είναι πάντα φρέσκα, με πρώτες ύλες που ξεχωρίζουν και με γεύση που θυμάσαι για πολύ καιρό! 

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAVLOV'S LAB (@pavlovs_lab)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
17 / position1: 802 / position2: 1366
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb