ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Ένα αεροπλάνο εκτός ελέγχου και μια κληρονομιά με πολλούς μνηστήρες

Εκτός Ελέγχου - Επίδοξοι Κληρονόμοι - Η Χώρα του Θεού - Joyland - Νοσταλγία - Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Ένα αεροπλάνο εκτός ελέγχου και μια κληρονομιά με πολλούς μνηστήρες
@Lionsgate

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός Ελέγχου (Plane)

του Ζαν-Φρανσουά Ρισέτ. Με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μάικ Κόλτερ, Γιόσον Αν, Τόνι Γκόλντγουιν.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 107’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας πιλότος θα βρεθεί στη δίνη μιας εμπόλεμης ζώνης όταν εξαιτίας μιας καταιγίδας θα κάνει αναγκαστική προσγείωση στο επιβατηγό αεροσκάφος του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι (The Estate)

του Ντιν Κρεγκ. Με τους Τόνι Κολέτ, Ανα Φάρις, Καθλίν Τέρνερ, Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Ρόζμαρι Ντε Γουίτ, Ρον Λίβινγκστον.

Κωμωδία 2022, Ην. Βασίλειο – ΗΠΑ 91’

Η Μέρσι και η Σαβάνα μπορεί να μην έχουν πολλά, αλλά έχουν το τέλειο σχέδιο. Με μια ετοιμόρροπη καφετέρια στα όρια της εξαφάνισης και τις ζωές τους στάσιμες, οι δύο αδερφές συνωμοτούν ενάντια στην ετοιμοθάνατη, πλούσια θεία τους με την ελπίδα να πάρουν την κληρονομιά της. Αλλά, όπως θα διαπιστώσουν σύντομα, δεν είναι οι μόνες στην οικογένεια με παρόμοιο σχέδιο.

Η Χώρα του Θεού (Godland)

του Χλινούρ Παλμασόν. Με τους Ελιοτ Κρόσε Χόβε, Ινγκβαρ Εγκερτ Σίγκουρδσον.

Δραματική 2022, Ισλανδία – Δανία – Γαλλία – Σουηδία 138’

Στο τέλος του 19ου αιώνα, ένας νεαρός Δανός ιερέας ταξιδεύει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας (μέρος τότε της Δανίας) με στόχο να χτίσει μια εκκλησία, αλλά και να απαθανατίσει φωτογραφικά τους κατοίκους της για πρώτη φορά. Ωστόσο, όσο προχωράει μέσα στο δύσβατο, αφιλόξενο τοπίο, τόσο απομακρύνεται από τον σκοπό του, την αποστολή του και τις βεβαιότητες που ως τότε ακολουθούσε.

Joyland

του Σαΐμ Σαντίκ. Με τους Αλίνα Καν, Αλί Τζουνέτζο, Ραστί Φαρούκ, Σαρβάτ Γκιλανί.

Δραματική 2022, Πακιστάν 126’

Καθώς η ευτυχισμένη πατριαρχική οικογένεια Ράνα λαχταρά τη γέννηση ενός αγοριού, ο νεότερος από τους άνδρες της οικογένειας πιάνει δουλειά σε ένα ερωτικό χοροθέατρο και καταλήγει να ερωτεύεται μια δυναμική και φιλόδοξη τρανς στάρλετ. Η απαγορευμένη ιστορία αγάπης τους φωτίζει σιγά σιγά την επιθυμία ολόκληρης της οικογένειας για σeξουαλική επανάσταση.

Νοσταλγία (Nostalgia)

του Μάριο Μαρτόνε. Με τους Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Φραντσέσκο Ντι Λέβα, Τομάσο Ράνιο.

Δραματική 2022, Ιταλία – Γαλλία 127’

Ο 55χρονος Φελίτσε επιστρέφει στην γενέτειρά του Νάπολη, μετά από 40 χρόνια που έχει καταφύγει (για λόγους που εξηγούνται πολύ αργότερα) στο Κάιρο. Αναζητά το πατρικό του, τις γειτονιές του, την μητέρα του. Βρίσκει τα πάντα αλλαγμένα. Τρομάζει που άλλοι κατοικούν στο σπίτι τους, που η κάποτε κούκλα αεροσυνοδός μητέρα του τώρα είναι μία γριούλα με εύθραυστη ραχοκοκκαλιά και αντίληψη, που οι παλιοί του φίλοι έχουν εξαφανιστεί. Ιδιαίτερα ο Ορέστης, ο κολλητός του που μαζί έτρεχαν στους δρόμους με τη μηχανή του, το έσκαγαν από το σχολείο τις μέρες για μπάνιο, ή μπούκαραν για αλητείες σε σπίτια τα βράδια.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα (Belle)

του Μαμόρου Χοσόντα.

Animation 2021, Ιαπωνία 124’

Η Σούζου είναι ένα ντροπαλό, καθημερινό κορίτσι γυμνασίου που ζει σε ένα χωριό. Για χρόνια ήταν η σκιά τού εαυτού της. Μα, όταν μπαίνει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο, δραπετεύει στην διαδικτυακή της περσόνα, την Μπελ, μία πανέμορφη παγκοσμίου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Μία μέρα, η συναυλία της διακόπτεται από ένα τερατώδες πλάσμα που κυνηγούν αυτόκλητοι τιμωροί. Καθώς το κυνήγι θεριεύει, η Σούζου ξεκινά ένα επικό ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας αυτού τού μυστηριώδους «τέρατος» και να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα σε έναν κόσμο, όπου μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
29 / position1: 85 / position2: 233
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb