ΟΜΟΡΦΙΑ

Το πιο εξωφρενικό beauty trend που έχουμε ακούσει ποτέ. Θα το έκανες;

Η νέα τάση του TikTok διχάζει!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Το πιο εξωφρενικό beauty trend που έχουμε ακούσει ποτέ. Θα το έκανες;
pink collage

Η νέα τάση του TikTok δείχνει τις απανταχού influencers να απλώνουν σα μάσκα προσώπου το ...αίμα περιόδου τους. Οι ειδικοί ανησυχούν, αλλά αυτό το trend κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς στη δημοφιλή πλατφόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διάσημη πλατφόρμα του TikTok, βλέπουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα καινούρια trends που σπεύδουν οι περισσότεροι από εμάς να ακολουθήσουν. 

Πάρε για παράδειγμα την τάση #periodbloodfacemask του TikTok, η οποία κυριαρχεί στις ροές μας από τα τέλη του 2022. Με περισσότερες από επτά εκατομμύρια προβολές κάτω από το hashtag, είναι οκ το να πούμε ότι η τάση έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή. Αλλά, το σημαντικότερο, οφελεί κάπου το να τρίβεις το αίμα περιόδου στο πρόσωπό σου!;

@teawithmd Reply to @thereal1layna what will people think of next 🤔 #menses #facemask #justsayno #badidea #skincare #skincareroutine #dermbypark ♬ original sound - Dr. Joyce Dermatologist

Ποια είναι η τάση #periodbloodfacemask;

Εάν ήσουν πρόσφατα στο TikTok, αναμφίβολα θα έχεις δει κάποιους ανθρώπους να προσθέτουν αίμα περιόδου στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός τους. Μία TikToker ισχυρίζεται ότι το δέρμα της είναι το «καλύτερο που είχε ποτέ» από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί το αίμα της περιόδου ως μάσκα προσώπου, καθώς μία άλλη λέει ότι το αίμα περιόδου «θεραπεύει» το δέρμα.

Λειτουργεί η τάση #periodbloodfacemask;

Από τι αποτελείται το αίμα περιόδου;
Πριν μπούμε στο ερώτημα εάν η τάση #periodbloodfacemask μπορεί να είναι ευεργετική για το δέρμα, ας μάθουμε πρώτα από ποια συστατικά αποτελείται το αίμα. «Όταν έχεις περίοδο μία φορά το μήνα, η απώλεια αίματος περιέχει νεκρά, απολεσθέντα ενδομητρικά κύτταρα», εξηγεί η Δρ Deborah Lee στο Dr Fox Online Pharmacy, η οποία προσθέτει ότι αυτό που εκκρίνεται περιέχει «αίμα, νεκρά κύτταρα, κολπικά κύτταρα και φυσικές εκκρίσεις των γεννητικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της βλέννας του τραχήλου της μήτρας». Στην πραγματικότητα, η Dr Lee επισημαίνει ότι μια μελέτη αποκάλυψε ότι το αίμα περιόδου αποτελείται μόνο από 34% αίμα και 64% από άλλα στοιχεία.

Το αίμα περιόδου περιέχει κάποια θρεπτικά συστατικά, μέταλλα ή βλαστοκύτταρα;

«Το αίμα περιέχει ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα», μας λέει η Dr. Lee. "Περιέχει επίσης οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το σώμα μας για να παραμείνει ζωντανό - όπως γλυκόζη, βιταμίνες, μέταλλα, ορμόνες, χοληστερόλη και παράγοντες πήξης. Το αίμα περιέχει επίσης ένζυμα που είναι απαραίτητα για βιοχημικές αντιδράσεις." «Τα βλαστοκύτταρα του ενδομητρίου υπάρχουν επίσης στο αίμα περιόδου», λέει η ειδικός. «Πρόκειται για κύτταρα που έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται γρήγορα και να διαφοροποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους νέων ενδομητρικών κυττάρων», προσθέτει, επισημαίνοντας ότι: «Μπορεί να είναι μία από τις υποκείμενες αιτίες της ενδομητρίωσης».

@mikay.fer no filter? 🫣 #bloodmask ♬ som original - Young 若い

Είναι ασφαλής η χρήση του αίματος ως μάσκα προσώπου;

Η χρήση αίματος περιόδου στο πρόσωπό σας δεν είναι ασφαλής για διάφορους λόγους, σύμφωνα με τη δερματολόγο Δρα Lee. «Το αίμα μπορεί εύκολα να μολυνθεί με μικρόβια, όπως βακτήρια ή μύκητες, και αυτό μπορεί να εξαπλωθεί στο δέρμα σας», εξήγησε. «Εάν έχετε σεξoυαλικa μεταδιδόμενες λοιμώξεις, μπορείτε επίσης να τις μεταδώσετε στο δέρμα του προσώπου σας, χρησιμοποιώντας μολυσμένο αίμα περιόδου», αναφέρει, επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
1 / position1: 155 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb