SKIN CARE

Ρετινόλη στα μάτια: Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις;

Είναι κατάλληλη για την περιοχή των ματιών;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ρετινόλη στα μάτια: Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις;
@lambre_ir

Η ρετινόλη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο skincare. Εκτός από τη ρετινόλη, έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε περισσότερα για τα ρετινοειδή γενικότερα, δηλαδή όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τα οφέλη της ρετινόλης στην επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό αντιγήρανσης και ανανέωσής της. Ωστόσο, πάντα πρέπει να προσέχουμε σε τι δοσολογία είναι και πώς πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη στα μάτια;

Ένα βασικό ερώτημα είναι αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ρετινόλη στα μάτια. Το δέρμα γύρω από την περιοχή είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο. Επιπλέον, εμφανίζονται πολύ γρηγορότερα ρυτίδες. Επομένως, χρειαζόμαστε αυτά τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει. 

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή με το τι προϊόντα χρησιμοποιούμε στα μάτια μας. Επειδή η ρετινόλη είναι ισχυρή, ειδικότερα σε μεγάλη δοσολογία, καλό είναι να προσέχουμε να μην προκαλέσουμε κάποιον ερεθισμό στην περιοχή. Δηλαδή, αν δεν γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το serum μας επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί στα μάτια, καλό είναι να μην το κάνουμε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicole Kent (@beauty.you.deservespa)

Ωστόσο, υπάρχουν ειδικά προϊόντα που προορίζονται για την περιοχή. Κυκλοφορούν κρέμες ματιών που περιέχουν ποσότητα ρετινόλης, η οποία είναι επιτρεπτή. Μην ξεχνάς, ότι πρέπει να απλώνεις σωστά μια τέτοια κρέμα και να αποφεύγεις την περιοχή των βλεφάρων.

Εννοείται ότι αν έχεις πολύ ευαίσθητα μάτια, ή γύρω περιοχή, θα πρέπει να κάνει μια πολύ μικρή δοκιμή ώστε να δεις αν σε ενοχλεί. Γενικότερα, καλό είναι να ρωτάς πάντα την δερματολόγο και την αισθητικό σου για τέτοια θέματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb