FAMILY

4 πράγματα με τα οποία ένας μπαμπάς μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα του μωρού

Η συμμετοχή του πατέρα και η κάλυψη αρκετών κεφαλαίων της φροντίδας, είναι πολύτιμη και για τους τρεις
Από το NEWSROOM
4 πράγματα με τα οποία ένας μπαμπάς μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα του μωρού
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Σήμερα ένας πατέρας έχει ενεργό ρόλο στο πως μεγαλώνει ένα παιδί. Είναι και αυτός μέρος της φροντίδας του, αφού το «η γυναίκα ασχολείται με τα παιδιά», δεν συναντάται πια συχνά, με τα σύγχρονα ζευγάρια να μοιράζονται τους ρόλους σε όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγάλωμα του παιδιού δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικότερα ο πρώτος καιρός μετά τη γέννηση, αφού η φροντίδα που χρειάζεται είναι σε σχεδόν σε όλες τις ώρες της ημέρας. Οπότε η συμμετοχή του πατέρα και η κάλυψη αρκετών κεφαλαίων της φροντίδας, είναι πολύτιμη και για τους τρεις.

Αν ένας μπαμπάς βοηθά στη φροντίδα, ταυτόχρονα δείχνει πως στηρίζει στην πράξη τη σύζυγό του, με την μεταξύ τους σχέση να δυναμώνει μέσα από αυτό, ενώ δένεται και με το μωρό πιο γρήγορα και πιο έντονα.

Φυσικά ένας πατέρας, ακόμα κι αν ήθελε, δεν μπορεί να συμμετέχει ολοκληρωτικά στη φροντίδα του μωρού. Αλλά υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που μπορεί να αναλάβει, όπως οι παρακάτω 4:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλαγή πάνας

Είναι η πιο συνηθισμένη από τις τέσσερις «δουλειές» που κάνουν οι μπαμπάδες. Μια αλλαγή πάνας είναι πολύ σημαντική, αφού γίνεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Μπάνιο

Το μωρό όσο μεγαλώνει απολαμβάνει όλο και περισσότερο το μπάνιο. Οπότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δεθούν οι δυο τους σε βάθος χρόνου.

Τάισμα

Αν δεν θηλάζει η μητέρα, ο πατέρας μπορεί να ταΐσει το παιδί με το μπιμπερό, αλλά και όταν θηλάζει αλλά δεν μπορεί απευθείας, τότε πάλι με το μπιμπερό, μπορεί να δώσει το μπιμπερό με μητρικό γάλα. Ακόμα πιο εύκολο θα είναι, όταν μπουν οι στέρεες τροφές στο πρόγραμμα.

Ύπνος

Πολλές φορές οι μητέρες χρειάζονται άμεσα ξεκούραση και αν το μωρό έχει δυσκολία στον ύπνο, τότε πρέπει να βοηθήσει και ο μπαμπάς, ηρεμώντας το και προσέχοντάς το.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 283 / position2: 680
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb