ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Το Babylon έρχεται για να διχάσει κοινό και κριτικούς

Babylon - Αλις Αγάπη Μου - Πίσω από της Θημωνιές - Η Κυριακή της Μητέρας - Ιερή Αράχνη - Η Μικρή Πυροσβέστης
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Το Babylon έρχεται για να διχάσει κοινό και κριτικούς
@Paramount Pictures

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Babylon

του Ντάμιεν Σαζέλ. Με τους Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τζιν Σμαρτ.

Δραματική 2022, ΗΠΑ 189’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Οσο Μεγαλύτερο το Όνειρο, τόσο Μεγαλύτερος ο Αγώνας”. Μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής, η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ.

Αλις Αγάπη Μου (Alice Darling)

της Μέρι Νάι. Με τους Ανα Κέντρικ, Κανίτιο Χορν, Τσάρλι Κάρικ.

Θρίλερ 2023, ΗΠΑ 89’

Μία γυναίκα φτάνει στα όρια της εξαιτίας της ψυχολογικής βίας που της ασκεί ο σύντροφός της Σάιμον . Κατά την διάρκεια κάποιων διακοπών με δύο πολύ στενές της φίλες, η Αλις επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της και κερδίζει την χαμένη της αυτοεκτίμηση. Σταδιακά αρχίζει και σπάει όλους εκείνους τους δεσμούς που την κρατούν συναισθηματικά εξαρτημένη. Ομως το συντριπτικό εκδικητικό μένος του Σάιμον αναπόφευκτα όταν απελευθερωθεί θα δοκιμάσει την αντοχές, το κουράγιο αλλά και τις βαθιά ριζωμένες φιλίες της Αλις.

Πίσω από της Θημωνιές

της Ασημίνας Προέδρου. Με τους Στάθη Σταμουλακάτο, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστο Κοντογεώργη, Ντίνα Μιχαηλίδου.

Δραματική 2022, Ελλάδα - Γερμανία - Βόρεια Μακεδονία 118’

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Η Κυριακή της Μητέρας (Mothering Sunday)

της Εβα Χάσον. Με τους Οντέσα Γιανγκ, Γκλέντα Τζάκσον, Τζος Ο' Κόνορ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ.

Δραματική 2021, Ην. Βασίλειο 110’

Μια ζεστή, ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την ημέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν (Κόλιν Φερθ και Ολίβια Κόλμαν), έφυγαν και εκείνη έχει την σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρ’ ότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα.

Ιερή Αράχνη (Holy Spider)

του Αλί Αμπάσι. Με τους Μεχντί Μπαζεστανί, Ζαν Αμίρ Εμπραχίμι.

Θρίλερ 2022, Γερμανία - Γαλλία - Δανία - Σουηδία 117’

Στυγνός serial-killer κυκλοφορεί στους νυχτερινούς δρόμους της ιερής πόλης Μασχάντ εξοντώνοντας ιερόδουλες, γιατί έτσι θεωρεί ότι εκπληρώνει το θεάρεστο καθήκον τού να εξαγνίσει τον κόσμο από τους αμαρτωλούς. Μέχρι που μια ατρόμητη δημοσιογράφος διακινδυνεύει τη ζωή της για να τον ξεσκεπάσει.

Η Μικρή Πυροσβέστης (Fireheart)

των Θίοντορ Τι και Λοράν Ζεϊτούν. Με τις φωνές των (ελληνικά) Γιώτας Μηλίτση, Βασίλη Μήλιου, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Δημήτρη Παπαδάτου, Γιώργου Σκουφή, Αννας Σταματίου, Λένας Μαραβέα, Αρη Πλασκασοβίτη.

Animation 2022, Καναδάς - Γαλλία - ΗΠΑ 92’

Από μικρό παιδί η Georgia Nolan είχε μόνο ένα όνειρο: να γίνει πυροσβέστης όπως ο πατέρας της. Δυστυχώς όμως για εκείνη, στη Νέα Υόρκη του 1932, δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να ακολουθήσουν τέτοια επαγγέλματα. Όταν όμως οι πυροσβέστες της πόλης εξαφανίζονται μυστηριωδώς ένας προς ένα σε μια μεγάλη φωτιά που κατακαίει το Θέατρο Μπρόντγουεϊ, μια χρυσή ευκαιρία παρουσιάζεται για την Georgia. Υποδύεται τον “Joe”, έναν αμήχανο νεαρό και γίνεται μέλος της ομάδας πυροσβεστών που συγκαλείται εκτάκτως για να σταματήσει τον εμπρηστή. Η Georgia πρέπει να διατηρήσει κρυμμένη την αληθινή της ταυτότητα, ειδικά όταν ο πατέρας της αναλαμβάνει να ηγηθεί αυτής της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
29 / position1: 28 / position2: 164
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb