SKIN CARE

Ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγεις πάντα στα καλλυντικά

Δες τι πρέπει να προσέχεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγεις πάντα στα καλλυντικά
@kamikazecosmetica

Η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει από λίγα μέχρι πολλά καλλυντικά. Γι’αυτό, καλό είναι να γνωρίζεις τα συστατικά τους και τι περιλαμβάνουν. Είναι φυτικά; Είναι vegan; Πώς έχουν παραχθεί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σου αρέσει να περιποιείσαι τον εαυτό σου και να αγοράζεις προϊόντα ομορφιάς, να κάνεις το μπάνιο σου, να βάζεις τις κρέμες σου. Ή μπορεί να λατρεύεις το μακιγιάζ και να δοκιμάζεις κάθε μέρα κάτι διαφορετικό. Ή ακόμα, μπορεί να αγοράζεις τα βασικά. Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις, αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι τι βάζεις στο σώμα σου. 

Υπάρχουν αρκετά καλλυντικά που δεν ενδείκνυνται σε σχέση με άλλα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Επιπλέον, κάποια συστατικά που μπορείς να βρεις σε αρκετά, καλό είναι να τα αποφεύγεις. Αρχικά, καλό είναι να διαβάζεις τις ενδείξεις που έχουν πάνω τα καλλυντικά σου. Τι σημαίνουν; Δες εδώ. Επιπλέον, σημείωσε, για παράδειγμα σε τι είσαι αλλεργική, ώστε να το αποφεύγεις. Ή αν βρίσκεσαι σε περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού, ο γιατρός σου θα πρέπει να σου πει τι επιτρέπεται και τι όχι.

Δες ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγεις:

Parabens

Αν έχεις προσέξει, πολλές εταιρείες πλέον τονίζουν στις καμπάνιες τους ότι τα προϊόντα τους είναι parabens free. Τα parabens, τα συναντάμε σε αρκετά προϊόντα για το σώμα και τα μαλλιά. Ωστόσο, μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργεία των ορμονών. 

Ammonium Hydroxide

Οι αμμωνία και οι συνθέσεις τις, προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον, μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν βήχα και ακόμα πιο σοβαρές παθήσεις. 

Aluminium (Allantoinate, Carbonate, Chloride)

Οι συνθέσεις αλουμινίου, συναντώνται συχνά σε αποσμητικά. Ο λόγος είναι γιατί μπορούν να σταματήσουν την διαδικασία εφίδρωσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλό. Λέγεται, επιπλέον, ότι ενοχοποιούνται ακόμα και για το Alzheimer. 

Benzophenone

H βενζοφαινόνη, χρησιμοποιείται σε σαμπουάν, αντηλιακά και άλλα προϊόντα. Είναι αρκετά τοξικό και θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο.

Benzyl Alcohol 

Η Βενζυλική Αλκοόλη, ενδέχεται να προκαλέσει πτώση της πίεσης, ζαλάδα, αλλά και ερεθισμούς στα μάτια. Ωστόσο, η μακροχρόνια χρήση την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη.

Μethanal

Η Μεθανάλη ή Φορμαλδεΰδη, συνήθως περιέχεται στα βερνίκια νυχιών, τη μάσκαρα και άλλα καλλυντικά. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη από τα βακτηρίδια. Ωστόσο, προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και θεωρείται καρκινογόνο συστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 60 εβδομάδες
Τι σημαίνουν οι ενδείξεις στις συσκευασίες των καλλυντικών σου;
Ξέρεις τι σημαίνουν αυτά τα σύμβολα;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb