ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 συμβουλές για να απογειώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ

Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΙΑΝ 13, 2023
5 συμβουλές για να απογειώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ
Photo by valeriygoncharukphoto at envato.com

Η νέα χρονιά είναι εδώ και οφείλεις να εκμεταλλευτείς αυτό το νέο ξεκίνημα για να βελτιώσεις την επαγγελματική σου εικόνα! Αν, λοιπόν, θέλεις να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους και να «ανέβεις», τότε συνέχισε να διαβάζεις τα παρακάτω tips!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάθε πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με τους γύρω σου

Για να εξελιχθείς στην καριέρα σου, χρειάζεται να καλλιεργήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη, έτσι ώστε να αναπτύξεις επικοινωνιακές δεξιότητες και να μάθεις να επικοινωνείς σωστά. Οι περισσότερες διαφωνίες ή παρεξηγήσεις μεταξύ συνεργατών ξεκινούν από την ελλιπή επικοινωνία. Για να αναπτύξεις τα επικοινωνιακά σου skills χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και χρόνο. Παρόλα αυτά, είναι μια ικανότητα που αδιαμφισβήτητα δεν μπορεί να λείπει από έναν επιτυχημένο και αποδοτικό επαγγελματία. «Το να έχεις ουσιαστική επικοινωνία στη δουλειά σου, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην ευτυχία, την ψυχική υγεία αλλά και την επιτυχία, και αυτό είναι που την κάνει απαραίτητη», λέει ο ερευνητής του Χάρβαρντ και ιδιοκτήτης της Goodthink, Shawn Achor.

 

Βάλε στον κύκλο σου πετυχημένους ανθρώπους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασικό συστατικό για επιτυχημένη καριέρα είναι το αποτελεσματικό networking. Αν θες πραγματικά να πετύχεις επαγγελματικά, είναι καλό να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που τους θαυμάζεις και φιλοδοξείς να τους μοιάσεις. Αν τα άτομα που έχεις στον περίγυρο σου δεν κάνουν τίποτα για να εξελιχθούν, εφησυχάζουν και δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να επηρεαστείς κι εσύ. Επίσης, η επικοινωνία και η δικτύωση με άλλους εργαζομένους του κλάδου σου σίγουρα θα έχει χρήσιμα αποτελέσματα για την προσωπική σου εξέλιξη και ανάδειξη της δουλειάς σου και μπορεί ενδεχομένως να σου ανοίξουν κάποιες πόρτες με αυτό τον τρόπο.

 

Καθόρισε την καθημερινή σου ρουτίνα

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να κάνουν όλα όσα χρειάζεται και θέλουν να κάνουν. Δυστυχώς, αυτό οφείλεται κυρίως στην κακή διαχείριση του χρόνου. Το να έχεις μια καθορισμένη ρουτίνα για την ημέρα σου μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σου επιτρέπει να ολοκληρώσεις οτιδήποτε έχεις να κάνεις ώστε να επιδιώκεις ακόμα μεγαλύτερους στόχους.

 

Συνέχισε να αποκτάς γνώσεις

Η επιτυχία έχει πολλά σκαλοπάτια και η γνώση είναι ένα από αυτά. Επειδή οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι εξελίσσονται ραγδαία, είναι σημαντικό να ανανεώνεις και να εξελίσσεις τις γνώσεις σου διαρκώς. Ακόμα και αν είσαι ειδήμων σε ένα επάγγελμα, πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο για να μάθεις. Αυτό δεν σε βοηθάει μόνο να αναπτυχθείς στην καριέρα σου, αλλά θα δείχνεις ότι είσαι ένα αφοσιωμένο άτομο που ενδιαφέρεται για τη δουλειά του και λαμβάνει πρωτοβουλίες. Αναπτύσσοντας τις γνώσεις και τις ικανότητες σου θα μπορείς να γίνεις ένας αξιόπιστος και πολύτιμος συνεργάτης.

Διατήρησε τον επαγγελματισμό σου

Για να φτάσεις σε υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού, να θυμάσαι ότι η εργασία δεν είναι μόνο θέμα βιοποριστικό. Επαγγελματισμός είναι η συνειδητή δέσμευση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεις, η ικανοποίηση που παίρνεις από την εργασία σου και η επιθυμία να είσαι συνεπής στα καθήκοντά σου. Όλα αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να ιεραρχούνται ψηλά και να καλλιεργούνται συστηματικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 78 / position2: 918
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb