THINK

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 09, 2023
H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Η καταπληκτική Charlotte “Lottie” Dod (1871-1960) ήταν μια από τους πιο ολοκληρωμένους αθλητές όλων των εποχών - έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια γιατί ήταν πράγματι ένα «Μικρό Θαύμα» - Η Lottie Dod τιμήθηκε επίσης και στο International Tennis Hall of Fame το 1983

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταπληκτική Charlotte “Lottie” Dod (1871-1960) ήταν μια από τους πιο ολοκληρωμένους αθλητές όλων των εποχών.

Η Lottie κέρδισε το Πρωτάθλημα Γυναικών Γυναικών του Wimbledon πέντε φορές, την πρώτη, το 1887, όταν ήταν μόλις δεκαπέντε ετών, χαρίζοντας της το παρατσούκλι «Μικρό Θαύμα». 

Ήταν άσος στο σκι, την τοξοβολία, το χόκεϊ επί χόρτου, το πατινάζ στον πάγο, την ποδηλασία και το γκολφ. Αφού κέρδισε πέντε φορές το Wimbledon, ασχολήθηκε με το γκολφ και το 1904 έγινε πρωταθλήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν επίσης επιδέξια τοξοβόλος, κερδίζοντας μια θέση στη βρετανική ομάδα Ολυμπιακής Τοξοβολίας του 1908 όπου κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο. Ήταν αθλήτρια στον πάγο και όταν έκανε προπονήσεις στην Ελβετία, συμμετείχε επίσης σε κέρλινγκ, χόκεϊ επί πάγου και ορειβασία. Συμμετείχε επίσης σε διαδρομές με ποδήλατο αντοχής μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Ευρώπη. Αγωνιζόταν εναντίον ανδρών και γυναικών και δεν φαινόταν να υπάρχει άθλημα που να μην μπορούσε να κατακτήσει.

Η Lottie συμμετείχε στον στίβο σε μια εποχή που οι γυναίκες εξακολουθούσαν να θεωρούνται εύθραυστες και λεπτές. Ηταν αληθινή πρωτοπόρος, ανοίγοντας το δρόμο για γενιές αθλητών που την ακολούθησαν.

Αν και τη τιμούσαν κατά τη διάρκεια της ζωής της, είναι, δυστυχώς, ελάχιστα γνωστή σήμερα. Προκειμένου να διορθωθεί αυτή η παράβλεψη, μια βιογραφία του Dod, "Little Wonder: The Fabulous Story of Lottie Dod, the World's First Female Sports Superstar" από τη δημοσιογράφο Sara Abramsky, δημοσιεύτηκε το 2020.

Η Dod υπηρέτησε επίσης ως νοσοκόμα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη μετέπειτα ζωή της, παρακολουθούσε πάντα τους αγώνες του πρωταθλήματος Wimbledon.

Το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξε τη Lottie, ως την «πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
9 / position1: 115 / position2: 500
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb