ΝΥΧΙΑ

Ήξερες ότι το νερό μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια σου;

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ήξερες ότι το νερό μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια σου;
Freepik

Τα νύχια μας είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματός μας, όπως όλα τα υπόλοιπα. Η υγεία τους μας δείχνει πολλές φορές και τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού μας. Επομένως, δεν είναι μόνο το ζήτημα της ομορφιάς που πρέπει να μας απασχολεί, αλλά και κάτι περισσότερο. Τα υγιή και δυνατά νύχια είναι στόχος πολλών από εμάς. Το ίδιο και τα όμορφα, απαλά χέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς επηρεάζονται τα νύχια σου από το νερό;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί ζουν στα βρώμικα νύχια. Αυτό σημαίνει ότι προκαλούν πολλές μολύνσεις που μπορούν να εξαπλωθούν. Επομένως, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε την υγιεινή και των νυχιών μας. Αυτό σημαίνει ότι όταν πλένουμε τα χέρια μας, δεν πρέπει να αμελούμε και το συγκεκριμένο σημείο.

Τι σχέση έχει ακριβώς, όμως το νερό με τα νύχια μας; Το εξωτερικό περίβλημα των νυχιών μας είναι πιο σκληρό. Αυτό, πολλές φορές μας κάνει να πιστεύουμε ότι τα νύχια είναι υγιή και δυνατά. Ωστόσο, τα νύχια μας είναι πολύ πιο ευαίσθητα απ’ όσο φαίνεται. Σύμφωνα με δερματολόγους, τα νύχια μπορούν να απορροφούν νερό, όπως ακριβώς κάνει και η επιδερμίδα μας. Αυτό, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδυναμώσει τους δεσμούς τους. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bronzing Rooms (@bronzingroomsbeauty)

Η μεγάλη χρήση και επαφή με το νερό, μπορεί να κάνει τα νύχια πιο αδύναμα. Σύμφωνα με ειδικους, τα νύχια μπορούν να απορροφήσουν πολύ εύκολα νερό, όπως τα σφουγγάρια. Αν έχεις παρατηρήσει, όσοι ασχολούνται με την κολύμβηση, ή δραστηριότητες του νερού, έχουν σε αρκετό βαθμό πιο αδύναμα νύχια. Άλλωστε, όταν είσαι πολλή ώρα στη θάλασσα και στην πισίνα, βλέπεις τη διαφορά. Μερικές ενδείξεις για να καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει είναι ότι τα νύχια σου ξεφλουδίζουν ή είναι πιο μαλακά.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τα νύχια σου

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε να αποφύγεις τελείως το νερό, καθώς είναι μέρος της καθημερινής υγιεινής. Επομένως, μπορείς να πλένεις κανονικά τα χέρια σου. Ωστόσο, για να μην υπερεκτίθενται στο νερό, όταν κάνεις κάποια δουλειά που χρειάζεται να βρέχονται, καλό είναι να φοράς γάντια. Για παράδειγμα, όταν πλένεις τα πιάτα, ή όταν καθαρίζεις είναι μια καλή αφορμή. Αυτό, δεν θα βοηθήσει μόνο τα νύχια, αλλά και τα χέρια σου. Ειδικά αν “σκάνε” και είναι ξηρά, θα βελτιωθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb