Πού τρώμε επικές κρέπες στην Αθήνα;

Αλμυρή ή γλυκιά δεν έχει σημασία, μια κρέπα πάντα είναι ωραία ιδέα για φαγητό!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 04, 2023
Πού τρώμε επικές κρέπες στην Αθήνα;
crepalandgreece / instagram

Η κρέπα, είναι ένα από τα αγαπημένα street food μικρών και μεγάλων, πιθανότατα λόγω της μεγάλης γκάμας υλικών που μπορείς να τη «γεμίσεις». Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι το φύλλο και από εκεί και πέρα προσαρμόζεται σε κάθε όρεξη και κάθε γούστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της κρέπας ξεκίνησε από τη Γαλλία, αλλά σίγουρα στην Ελλάδα έχει την τιμητική της. Δεν είναι λίγα τα μέρη στην Αθήνα που μπορείς να βρεις επικές κρέπες, γλυκές ή αλμυρές! Αν δεν έχεις βρει ακόμα το μέρος που θα σε κάνει να ξετρελαθείς με τις κρέπες του, παρακάτω θα δεις αρκετά τέτοια μαγαζιά που αξίζουν μία δοκιμή.

Ζάχαρη & Αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ολόφρεσκες πρώτες ύλες και ιδανική βάση για κρέπα, το μαγαζί αυτό αξίζει σίγουρα μία θέση στη λίστα με τις πιο επικές κρέπες στην Αθήνα. Σε αυτόν τον πολύχρωμο pop χώρο θα βρεις συνταγές πέρα από τα καθιερωμένα όπως τη λαχταριστή Pesto κι Έγινε, με μοτσαρέλα, κοτόπουλο στήθος ψητό, λιαστή ντομάτα, ρόκα και pesto βασιλικού, ή τη χορταστική Μετσοβόνε με καπνιστό τυρί, χωριάτικο λουκάνικο, ντομάτα, ομελέτα, πατατάκια & τυροκαυτερή! Τους εραστές των γλυκών απολαύσεων τους περιμένει η επική «Προφιτερόλ», με σοκολάτα υγείας, σουδάκια γεμιστά με κρέμα, αμύγδαλο και σαντιγύ, η ανεπανάληπτη Μηλοκρέπα με βανίλια, μήλο, σταφίδες, καρύδι και κανέλα, και η μοναδική Bounty με σοκολάτα υγείας, πραλίνα καρύδας, αμύγδαλο και πουράκια Caprice.

Δημ. Γούναρη 23, Άνω Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ζάχαρη & Αλάτι - Creperie (@zahari_kai_alati_creperie)

Κρέπες Κηφισιάς

Οι «Κρέπες Κηφισιάς», είναι ένα διαχρονικό στέκι εδώ και 27 χρόνια στην πιάτσα της Κηφισιάς και είναι ο παράδεισος της κρέπας αλμυρής και γλυκιάς! Το μυστικό της βρίσκεται στη συνταγή της ζύμης, που είναι λαχταριστή και πολύ αφράτη. Τα υλικά είναι άριστης ποιότητας και γεύσης και οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι αμέτρητοι!

Αδριανού 4, Κηφισιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΚΡΕΠΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (@krepes_kifisias)

Crepaland

Στα καταστήματα Crepaland, θα βρεις εκτός από το πιο γευστικό, φρέσκο και τραγανό φύλλο κρέπας που έχεις δοκιμάσει ποτέ, βάφλες, pancakes, σάντουιτς και burgers και φυσικά πολύ ωραίο καφέ, από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Το ιδιαίτερο μενού του, θα σε ταξιδέψει σε καλοκαιρινούς προορισμούς, αφού οι γλυκές κρέπες δανείζονται τα ονόματα τους από δημοφιλείς παραλίες. Σουξέ έχουν και οι αλμυρές του κρέπες και κυρίως η κρέπα καρμπονάρα με τυρί, μπέικον, μανιτάρια και σάλτσα καρμπονάρα!

Γ. Γεννηματά 55-57, Γλυφάδα | Λ. Δωδεκανήσου 97, Περιστέρι | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα | Πλατεία Ελευθερίας 9, Κορυδαλλός | Καραϊσκάκη 71, Χαϊδάρι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crepaland Greece (@crepalandgreece)

Feticcio Creperie

Το Feticcio είναι πλέον «στέκι» στη Γλυφάδα και σημείο αναφοράς και συνάντησης. Οι γλυκιές του δημιουργίες θα σε συναρπάσουν και το οικείο περιβάλλον του θα σε χαλαρώσει τόσο, ώστε να νιώσεις άνετα να απολαύσεις τις επικές κρέπες του. Η πιο διάσημη κρέπα του είναι αυτή με τον αριθμό «49» με διάφορες σοκολάτες και παγωτό. Εκεί θα βρεις εξίσου νόστιμες αλμυρές κρέπες και γευστικά pancakes, δροσερές σαλάτες, κοτομπουκιές κ.α.

Ανδρέα Παπανδρέου 4, Γλυφάδα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Feticcio Creperie (@feticciocreperie)

Mr Crepito

Πρόκειται για μία κρεπερί που με μεράκι και συνέπεια, προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις σε μοντέρνους και πρωτοποριακούς συνδυασμούς. Στο Mr Crepito θα βρεις λαχταριστές κρέπες, γλυκιές και αλμυρές, οι οποίες παρασκευάζονται την ίδια στιγμή που παραγγέλλονται, αφού τα καταστήματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε όλη η διαδικασία παρασκευής και ψησίματος να πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια σου! Στον κατάλογο θα βρεις ιδανικούς συνδυασμούς υλικών για take away ή delivery.

Φιλολάου 84, Παγκράτι  & Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι | Γεωργίου Ζωγράφου 32, Ζωγράφου | Ελευθερίου Βενιζέλου 47, Καλλιθέα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr. Crepito (@mr.crepito)

Κρέπες Gorillas

Σίγουρα σε προϊδεάζει το όνομα του, αφού σε αυτό το σχεδόν 30 ετών μαγαζί, θα βρεις μία άκρως ικανοποιητική σε μέγεθος κρέπα! Θα βρεις ακόμη τεράστια ποικιλία σε ποιοτικά προϊόντα και γεύσεις, τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκιές κρέπες. Η αγαπημένη του κοινού φαίνεται να είναι η αλμυρή κρέπα Gorillas, που είναι ιδιαίτερα χορταστική!

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 75, Περιστέρι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κρέπες 𝗚𝗼𝗿𝗶𝗹𝗹𝗮𝘀 𝚎𝚜𝚝. 1996 (@crepesgorillas)

Rubik Crepes

Η κρεπερί Rubik έχει έναν γρίφο για όλους. Στο γωνιακό μαγαζάκι στου Ζωγράφου θα έχεις την ευκαιρία να λύσεις με επιτυχία τον κύβο τρώγοντας τις πιο λαχταριστές κρέπες. Έχουμε και λέμε: Special κρέπα, με gouda, ζαμπόν, μπέικον, ντομάτα, πιπεριά και μαγιονέζα, ή γλυκιές όπως Millefeuille, Cheesecake και Banoffee κ.α. Το δίλημμα είναι δύσκολο αλλά μία επίσκεψη θα σου δώσει τη σωστή απόφαση!

Παπακωνσταντίνου 20, Ζωγράφου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rubik Coffee & Crepes (@rubik_crepes_official)

Αλμυρές ή γλυκιές, η απόλαυση είναι σχεδόν η ίδια! Αν και για μεγαλύτερη απόλαυση, η ιδανική συνταγή μάλλον είναι μία αλμυρή κρέπα και στο καπάκι μία γλυκιά για επιδόρπιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
16 / position1: 45 / position2: 411
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb