ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Η λεοπάρδαλη του χιονιού και μια πολυβραβευμένη ταινία

Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού - Aftersun - Ο Παπουτσωμένος Γάτος: H Τελευταία Επιθυμία - Η Συνωμοσία του Καΐρου - Army Baby
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΔΕΚ 22, 2022
Ταινίες της εβδομάδας: Η λεοπάρδαλη του χιονιού και μια πολυβραβευμένη ταινία
@VINCENT MUNIER/PIERRE LAPORTE PRESSE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού (La Panthère des Neiges)

των Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μινιέ.

Ντοκιμαντέρ 2021, Γαλλία 92’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψηλά στο οροπέδιο του Θιβέτ, καταμεσής των ανεξερεύνητων και απροσπέλαστων πεδιάδων, βρίσκεται ένα από τα τελευταία καταφύγια της άγριας φύσης, όπου ζουν σπάνια ζώα και πτηνά. Ο Βενσάν Μινιέ, ένας από τους πιο διακεκριμένους φωτογράφους της άγριας ζωής, παίρνει μαζί του στην τελευταία του αποστολή τον συγγραφέα και φυσιοδίφη Σιλβέν Τεσόν. Για αρκετές εβδομάδες, θα εξερευνήσουν αυτές τις κοιλάδες αναζητώντας μοναδικά ζώα και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τη λεοπάρδαλη του χιονιού, ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και απρόσιτα αιλουροειδή. Τον μυεί στη λεπτή τέχνη της επιφυλακής, στην ανάγνωση των ιχνών και στην υπομονή που χρειάζεται για να δεις τα ζώα. Διασχίζοντας τις κορυφές που κατοικούνται από αόρατες παρουσίες, οι δύο άντρες υφαίνουν έναν διάλογο για τη θέση μας ανάμεσα σε ζωντανά όντα και γιορτάζουν την ομορφιά του κόσμου.

Aftersun

της Σάρλοτ Γουέλς. Με τους Πολ Μεσκάλ, Φράνκι Κόριο, Σίλια Ρόουλσον-Χολ.

Δραματική 2022, Ην. Βασίλειο - ΗΠΑ 101’

Μια γυναίκα θυμάται τις διακοπές που πέρασε μικρή, με τον χωρισμένο πατέρα της, στη διάρκεια ενός καλοκαιριού χαμένου βαθιά στη μνήμη, αλλά καθοριστικού και για τους δυο. Το «Aftersun» είναι μια ταινία που παρακολουθείς χαμογελαστός στην αρχή και γλυκύτατα δακρυσμένος στο τέλος. Είναι το είδος του μικρού, μαγικού φιλμ που αφήνει μεγάλα, τρυφερά σημάδια μέσα σου, σε ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο από την Σάρλοτ Γουέλς που ήδη κέρδισε τις εντυπώσεις και πυροδότησε έντονες συζητήσεις. Ίσως γιατί μιλά τόσο αναγνωρίσιμα για τις αναμνήσεις της ζωής μας, για τα πράγματα που χαράχτηκαν μέσα μας, και τις μνήμες που ξαφνικά αναζωπυρώνονται.

Ο Παπουτσωμένος Γάτος: H Τελευταία Επιθυμία (Puss in Boots: The Last Wish)

του Τζόελ Κρόφορντ. Με τις φωνές των Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγιεκ, Χάρβεϊ Γκουιλέν.

Animation 2022, ΗΠΑ 100’

Η ξακουστή αγριόγατα επιστρέφει, πιο... απελπισμένη από ποτέ, καθώς το πάθος της για περιπέτειες την έχει φέρει στα όρια της μακροζωίας της. Ο ατρόμητος γάτος μαθαίνει ότι έχει «κάψει» τις 8 από τις 9 ζωές του και ξεκινάει μια αναζήτηση για το μύθο της «τελευταίας ευχής» που θα του επιτρέψει να ανακτήσει τις χαμένες ζωές του.

Η Συνωμοσία του Καΐρου (Boy from Heaven)

του Ταρίκ Σαλέχ. Με τους Φάρες Φάρες, Ταουφίκ Μπαρχόμ, Μεχντί Ντεμπί, Σεργουάν Χατζί.

Θρίλερ 2022, Σουηδία 126’

O Άνταμ κερδίζει μια θέση στο Πανεπιστήμιο Αλ-Αζχάρ, το επίκεντρο της εξουσίας του σουνιτικού Ισλάμ. Λίγο μετά την άφιξή του στο Κάιρο, ο θρησκευτικός ηγέτης του πανεπιστημίου, ο μεγάλος ιμάμης, καταρρέει και πεθαίνει μπροστά στους μαθητές του. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας μάχης με σκοπό την απόκτηση της θέσης του, ενώ ο Άνταμ γίνεται σύντομα πιόνι στην αδίστακτη διαμάχη επικράτησης που ξεσπάει μεταξύ της θρησκευτικής και της πολιτικής ελίτ της Αιγύπτου.

Army Baby

του Γιώργου Κορδέλλα. Με τους Ιαν Στρατή, Μαρία Κωνσταντάκη, Γεράσιμο Γεννατά, Δημήτρη Μακαλιά, Μαριέλλα Σαββίδου, Λουκά Κυριαζή, Τάσο Παλατζίδη, Γιώργο Γιαννόπουλο.

Κωμωδία 2022, Ελλάδα 100’

Παραμονές Χριστουγέννων, σε ένα στρατόπεδο κάπου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ‘Έβρο. Ένα ταξί καταφθάνει έξω από την πύλη και μεταφέρει, ασυνόδευτο, ένα μωρό. Ο ταξιτζής ενημερώνει το φυλάκιο πως η μαμά του μωρού το στέλνει στον μπαμπά του που υπηρετεί την θητεία του. Από εκείνη την στιγμή ξεκινούν όλα… Το απρόσμενο γεγονός βραχυκυκλώνει όχι μόνο τον ανίδεο πατέρα, αλλά και τους ρυθμούς της ακριτικής Μονάδας, καθώς η παραμονή του μωρού πρέπει να κρατηθεί μυστική μέχρι να βρεθεί λύση. Οι φαντάροι συνωμοτούν παρέχοντας κάλυψη και φροντίδα και αναλαμβάνουν βάρδιες… babysitting! Πρέπει να το ταΐζουν, να του αλλάζουν πάνες, να το νανουρίζουν και, φυσικά, όλα αυτά στα κρυφά, κάτω από τη μύτη τού Επιλοχία, της Υπολοχαγού που κάτι «μυρίζεται» και του ανυποψίαστου Διοικητή που ζει στον δικό του κόσμο. Όμως, απρόβλεπτες επιπλοκές θα οδηγήσουν στα πρόθυρα πρόκλησης θερμού επεισοδίου, καθώς το μωρό περνάει κατά λάθος τα σύνορα και καταλήγει σε ένα… τούρκικο χαμάμ!… Ο πατέρας του είναι αποφασισμένος να μπει στην Τουρκία και να φέρει το μωρό του πίσω…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
24 / position1: 70 / position2: 163
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb