ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω σου τη νέα χρονιά

Και να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις!
Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΔΕΚ 28, 2022
5 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω σου τη νέα χρονιά
Photo by mlkntlg at envato.com

Κάθε αλλαγή του χρόνου πολλοί συνηθίζουμε να θέτουμε νέους στόχους είτε για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία είτε για την προσωπική μας ζωή, και πολλά άλλα. Πέρα όμως από υποσχέσεις στον εαυτό μας και τους άλλους για τους επόμενους 12 μήνες είναι και η κατάλληλη περίοδος για απολογισμούς και ξεκαθαρίσματα από καθετί που μας κρατάει πίσω. Τι καλύτερο λοιπόν απ' το να αφήσεις πίσω κάποιες συνήθειες και κοινά λάθη, που το μόνο που κάνουν είναι να σε απομακρύνουν από τους στόχους σου. Ποια είναι αυτά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2022 σε καλεί για νέα ξεκινήματα και αυτό απαιτεί να εγκαταλείψεις ό,τι σε κρατάει πίσω.


Δίαιτες και εύκολες λύσεις

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να φροντίσεις την υγεία σου από μέσα προς τα έξω. Δημιούργησε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες σου, αντί να προσπαθείς να προσαρμοστείς εσύ σε διάφορες δίαιτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σχέσεις που δεν σε καλύπτουν

Ο Jim Rohn λέει: «Είσαι ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο σου». Άφησε πίσω σου σχέσεις που δεν σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, σε πιέζουν, σε αγχώνουν ή σε υποβαθμίζουν. Είναι σημαντικό να αξιολογείς τον κύκλο σου και να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σου προσφέρουν αξία.

 

 

Περιοριστικές πεποιθήσεις

Η περιοριστική πεποίθηση είναι μια ιστορία που λέμε στον εαυτό μας για να μας κρατήσει στη ζώνη άνεσής μας και μας εμποδίσει να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Έτσι καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι οι περιοριστικές σας πεποιθήσεις μας κρατούν ασφαλείς και έτσι μας αποτρέπουν από το να προσεγγίσουμε όλα όσα θέλουμε. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι συνεχίζοντας να έχουμε περιοριστικές πεποιθήσεις, βάζουμε φρένο στην προσωπική μας εξέλιξη.

 

 

Να μην νιώθεις καλά με την εμφάνισή σου

Άφησε πίσω σου τη συνήθεια να κοιτάζεσαι στο καθρέφτη και να μην ικανοποιείσαι με αυτό που βλέπεις. Είσαι ένα αριστούργημα. Αγκάλιασε την κυτταρίτιδα, τα μαλλιά, το ύψος σου, το λίπος στην κοιλιά, το φαρδύ μέτωπο κλπ. Σταμάτα το bullying στον εαυτό σου. Αντίθετα, εστίασε σε όσα σου αρέσουν σε εσένα και αποδέξου κάθε κομμάτι του εαυτού σου, όπως και αν είναι. 

 

 

Να μην θέτεις τα όριά σου

Ο κύριος λόγος που ίσως κάποιος μπορεί να φοβάται τα όρια είναι η εσωτερική του ανάγκη για αποδοχή. ‘Όμως, όσο χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση των άλλων για να αυτοπροσδιοριστούμε, τόσο δυσκολευόμαστε, να θεσπίσουμε τα όριά μας.  Όταν βάζουμε τα δικά μας όρια, δε σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τους άλλους, δεν κατανοούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Η θέσπιση ορίων σημαίνει πως σέβομαι εξίσου τον εαυτό μου, ακούω όσα έχει να μου πει και δεν τα θυσιάζω όλα στο βωμό της αποδοχής. Επιδιώκοντας να είμαστε αυθεντικοί απέναντι στους άλλους, είναι απαραίτητο να θέτουμε τα όριά μας προκειμένου να μην νιώθουμε υπερβολικά ευάλωτοι. Έτσι, αποφεύγουμε το συναίσθημα της αδικίας και υπερασπιζόμαστε πιο αποτελεσματικά τον εαυτό μας και τις επιλογές μας. Να θυμάσαι λοιπόν ότι τα όρια δεν είναι ένα όπλο απέναντι στους άλλους αλλά ένας τρόπος να σεβόμαστε τον εαυτό μας καθώς προσπαθούμε να σχετιζόμαστε με υγιή τρόπο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 95 / position2: 415
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb