ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Η ηχηρή επιστροφή του Avatar

Avatar: The Way of Water - Νυχτερινοί Επισκέπτες – Χειροπαλαιστής - Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους - Zombi Child - Délicieux: Το Πρώτο Εστιατόριο – Μήδεια
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Η ηχηρή επιστροφή του Avatar
@esquire.com

Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Avatar: The Way of Water

του Τζέιμς Κάμερον. Με τους Ζόι Σαλντάνα, Σαμ Γουόρθινγκτον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Στίβεν Λανγκ.

Επιστημονικής Φαντασίας 2022, ΗΠΑ 192’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια δεκαετία σχεδόν μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η νέα ταινία “Avatar: The Way of Water” ξεκινά να μας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Sully (του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους), τα προβλήματά τους, τους αγώνες που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν.

Νυχτερινοί Επισκέπτες (Les Passagers de la Nuit)

του Μικαέλ Ερς. Με τους Σαρλότ Γκενσμπούρ, Νοέ Αμπιτά, Εμανουέλ Μπεάρ.

Δραματική 2022, Γαλλία 111’

Τη βραδιά των εκλογών του 1981, ένας αέρας αλλαγής και ελπίδας διατρέχει όλο το Παρίσι. Ωστόσο για την Ελιζαμπέτ, ο γάμος της μόλις έχει διαλυθεί και τώρα πρέπει να βρει μια δουλειά για να στηρίξει τον εαυτό της και τα δύο παιδιά της που είναι στην εφηβεία. Βρίσκει μια θέση σε μια βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή όπου συναντά μια μοναχική κοπέλα, την Ταλούλα, την οποία καλεί στο σπίτι της. Μαζί τους το κορίτσι θα νιώσει τη ζεστασιά μιας οικογένειας για πρώτη φορά, διευρύνοντάς την με ένα μοναδικό τρόπο.

Χειροπαλαιστής

του Γιώργου Γούση.

Ντοκιμαντέρ 2022, Ελλάδα 77’

Μετά τον θρίαμβο της χρονιάς με τα Μαγνητικά Πεδία, ο Γιώργος Γούσης στρέφει την κάμερα στη ζωή του αδερφού του, μας συστήνει στον αθέατο κόσμο του μπρα ντε φερ και μας προσκαλεί σε έναν αγώνα για έναν. Βραβεία στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για το πορτρέτο ενός ονειροπόλου ταξιδευτή της ζωής που μοιάζει να έχει κολλήσει προσωρινά στην ίδια στάση.

Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους (Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush)

του Αντρέας Ντρέσεν. Με τους Μελτέμ Καπτάν, Αλεξάντερ Σιρ.

Δραματική 2022, Γερμανία – Γαλλία 119’

H Ραμπιγιέ, μια Τουρκάλα νοικοκυρά από τη Βρέμη της Γερμανίας, ανακαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος γιος της είναι υπό κράτηση από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στο στρατόπεδο του Γκουαντάναμο. Με τη βοήθεια ενός δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεκινούν μια δικαστική διαμάχη που τους οδηγεί μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Zombi Child

του Μπερτράν Μπονελό. Με τους Λουίζ Λαμπέκ, Βισλάντα Λουιμάτ, Αδιλέ Νταβίντ.

Θρίλερ 2022, Γαλλία 103’

Αϊτή, 1962. Ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς για να βρεθεί σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων. Μισό αιώνα μετά, σε ένα έγκριτο σχολείο του Παρισιού, η εγγονή του ομολογεί ένα παλιό οικογενειακό μυστικό στις νέες φίλες της, χωρίς να υπολογίζει όσα αδιανόητα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Délicieux: Το Πρώτο Εστιατόριο (Délicieux)

του Ερίκ Μπενάρ. Με τους Ιζαμπέλ Καρέ, Γκρεγκορί Γκανμπουά, Μπενζαμάν Λαβέρν, Λαράν Μπατό.

Δρματική Κομεντί 2021, Γαλλία – Βέλγιο 112’

Στη Γαλλία του 1789, λίγο πριν την Επανάσταση, η γαστρονομία αποτελεί αυστηρά τομέα των αριστοκρατών. Πράγματι, το κύρος ενός αριστοκρατικού οίκου εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα και τη φήμη του τραπεζιού του. Οπότε, όταν ο ταλαντούχος μάγειρας Μανσερόν σερβίρει ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του εμπνεύσεως, οι επιπτώσεις είναι σκληρές και απολύεται γοργά. Ο πληγωμένος Μανσερόν απαρνιέται το πάθος του και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Αλλά όταν καταφθάνει μια μυστηριώδης γυναίκα και προτείνει να γίνει μαθητευόμενή του, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια τρελά απολαυστική ιστορία αναζωπυρωμένου πάθους, καθοδήγησης και εκδίκησης… και της δημιουργίας του πρώτου εστιατορίου.

Μήδεια

του Δημήτρη Αθανίτη. Με τους Αλεξάνδρα Καζάζου, Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, Κώστα Καζανά, Λευτέρη Τσάτση, Νικολίτσα Ντρίζη, Epsil.

Δραματική 2022, Ελλάδα 82’

Η Μήδεια και ο Ιάσων με τα δύο παιδιά τους, είναι τώρα πρόσφυγες στην Κόρινθο. Ο Ιάσων τους εγκαταλείπει για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα. Μετά από αυτό, η Μήδεια διατάζεται να φύγει αμέσως μαζί με τα παιδιά της, επί ποινή θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
34 / position1: 88 / position2: 267
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb