ΕΞΟΔΟΣ

8 Μαγαζιά με καλό φαγητό κοντά στο μετρό του Πειραιά

Ανέκαθεν ήταν ιδανικός προορισμός για ποτά στα νυχτερινά μαγαζιά στο Μικρολίμανο, για φαγητό στα ταβερνάκια στο Πασαλιμάνι, για περιπάτους στα στενάκια της Καστέλλας και για βόλτες στις πράσινες πλατείες του!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
8 Μαγαζιά με καλό φαγητό κοντά στο μετρό του Πειραιά
@che_piraeus /instagram

Ο Πειραιάς, ενώ βρίσκεται στην Αθήνα είναι μία περιοχή που διατηρεί ακόμα την ευχάριστη αίσθηση της γειτονιάς. Είναι η περιοχή που έχει δικό της χαρακτήρα και οι ντόπιοι μοιάζουν να απαρνούνται το αθηναϊκό στοιχείο και με καμάρι να ασπάζονται την πειραιώτικη κουλτούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε φαίνεται καθόλου περίεργο, αφού πολλοί Αθηναίοι ζηλεύουν τους Πειραιώτες για το απλό γεγονός του ότι σε λίγα μόλις λεπτά μπορούν να βρεθούν από την πόλη στη θάλασσα και στα βραχάκια της Πειραϊκής.

Ανέκαθεν ήταν ιδανικός προορισμός για ποτά στα νυχτερινά μαγαζιά στο Μικρολίμανο, για φαγητό στα ταβερνάκια στο Πασαλιμάνι, για περιπάτους στα στενάκια της Καστέλλας και για βόλτες στις πράσινες πλατείες του. Πλέον, από τη δημιουργία του σταθμού «Δημοτικό Θέατρο» του μετρό, όλα φαίνονται πιο εύκολα, μιας και σε μόλις 20 λεπτά μπορείς να βρεθείς από το κέντρο της Αθήνας στον όμορφο Πειραιά. Και κοντά στο μετρό του Πειραιά, μπορείς να βρεις εντυπωσιακά μαγαζιά με καλό φαγητό, που παλαιότερα, μια επίσκεψη εκεί έμοιαζε με αγγαρεία λόγω απόστασης.

Jackaroo

Σε αυτό το σαντουιτσάδικο θα βρεις μπέργκερ με στρώσεις και τα πιο χορταστικά σάντουιτς σε πλούσιες μερίδες. Στο πειραιώτικο street food γίνεται ένας τέλειος συνδυασμός ποσότητας και ποιότητας. Σε μόλις 500 μέτρα από το μετρό θα έχεις μπροστά σου μπεργκερ με διπλά μπιφτέκια, τριπλά τυριά και σάντουιτς με crispy κοτόπουλο σε αφράτα ψωμάκια μπριος. Την παράσταση κλέβει το new entry Big Jack που έχει διπλό κοτόπουλο ή μπιφτέκι και τρία ψωμάκια! Και όλα αυτά σε έναν μοντέρνο χρωματιστό χώρο που δίκαια χαρακτηρίζουν «στέκι χαράς»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jackaroo (@jackaroo_sandwiches)

CHE Cocina y Barra Sudamericana

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς λατινοαμερικάνικα πιάτα και κοκτέιλ σε έναν εντυπωσιακό χώρο με μια κρυφή αυλή που θα βρεις 5 λεπτά μακριά από το μετρό του Πειραιά. Το ξύλινο μπαρ στο βάθος και τα δέντρα με τα φαναράκια σε συνδυασμό με τη μουσική και την παρέα της Frida Kahlo στην τεράστια τοιχογραφία, είναι ό,τι πρέπει για να μεταφερθείς στο mood της Λατινικής Αμερικής. Tacos με χοιρινό τύπου pibil, chimichangas με black angus μοσχάρι σε δημιουργικές συνταγές, και πρωτότυπα κοκτέιλ είναι το starter pack για μια αξέχαστη εμπειρία στο Che.

Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHE Cocina Sudamericana (@che_piraeus)

Belle Amie

Σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό με πολυελαίους, βιεννέζικες καρέκλες, παλιές απλίκες και ένα θεατρικό σκηνικό θα βρεις brunch το ίδιο νόστιμο με σπεσιαλιτέ ελληνικής κουζίνας και αμερικάνικες συνταγές. Όποια ώρα της ημέρας και να το επισκεφθείς, έχει να σου προσφέρει κάτι μοναδικό. Θα φας λαχταριστά μπέργκερ, με βοδινό μπιφτέκι, oyster σος και σπιτικές πίκλες, αλλά και περιποιημένα pancakes με maple syrup. Αν θες γεύση από Ελλάδα θα βρεις comfort πιάτα με μικρές παραλλαγές. Στα must taste είναι τα μπιφτεκάκια προβατίνας και η κατσικομακαρονάδα!

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TheList (@thelist_concierge)

Rouan Thai

Εκεί θα βρεις τα πιο γνωστά πιάτα της Ταϊλάνδης και πίσω από αυτό το μαγαζί κρύβεται ένα love story ενός κοσμογυρισμένο ναυτικού που γνώρισε στην Μπανγκόκ το άλλο του μισό. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού, που παντρεύτηκαν και γυρίζοντας Ελλάδα θέλησαν να ανοίξουν ένα ουζερί αλλά τελικά προέκυψε το Rouan Thai. Στην κουζίνα θα δεις μητέρα και κόρη να κάνουν κουμάντο και να μαγεύουν με τις παραδοσιακές συνταγές τους. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα tom yam, τα κάρυ και φυσικά το pad thai. Προειδοποίηση: στον κατάλογο θα βρεις πάνω από 100 επιλογές!

Nοταρά 131, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη foodie_tros (@foodie_tros)

Barrique Port

Πρόκειται για έναν ζεστό χώρο αφιερωμένο στην οινογαστρονομία με πάνω από 200 ετικέτες κρασιού και εντυπωσιακές προτάσεις κρεατοφαγίας. Οι γευστικές συνταγές που θα συναντήσεις είναι κυρίως σύγχρονες με διεθνείς επιρροές και δημιουργικό στιλ. Οι λάτρεις του κρέατος θα το γνωρίζουν σίγουρα, αλλά αν δεν το γνωρίζουν θα το επισκεφθούν άμεσα και εύκολα αφού απέχει μόλις 7 λεπτάκια από το μετρό. Ανάμεσα σε κρέατα ξηρής ωρίμασης, μοσχαρίσια tomahawk, rib eye black angus, picanha και flank stake, δε θα ξέρεις τι να διαλέξεις!

Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Food in Greece!❤️ (@greekfood__)

Santa Pasta Ristoranti

Ώρα για ιταλικές γεύσεις και το Santa Pasta είναι ιδανική επιλογή για γνήσιες ιταλικές συνταγές με πλούσιες μερίδες. Η ατμόσφαιρά του σε στέλνει απευθείας στο κέντρο της Ρώμης και οι γεύσεις του είναι όλες μία και μία. Από την κλασική καρμπονάρα μέχρι το ριζότο με μανιτάρια και τη φημισμένη αματριτσιάνα, είναι όλα άψογα με εξαιρετική ποιότητα. Επίσης, ο επάνω όροφος είναι σούπερ για ένα ρομαντικό δείπνο.

Γρ. Λαμπράκη 144, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eirini Li (@eirhnhli)

ΝΟΕ γεύσεις και ακούσματα

Αν θες να τιμήσεις την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα τότε αυτό το μεζεδοπωλείο είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μιλάμε για ένα ζεστό και φιλόξενο κουτούκι που έχει συχνά ζωντανή μουσική και άπαιχτο κρασί. Τα βαρέλια και οι ρετρό εικόνες σε βάζουν σε σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας και τα φαγητά του συμπληρώνουν την όμορφη εμπειρία. Θα φας παραδοσιακά κεφτεδάκια, μπιφτέκια, κοτόπουλο, λουκάνικο, μπριζόλα με νόστιμη χωριάτικη σαλάτα και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ό,τι μαγειρευτό μπορείς να φανταστείς. Γνήσιο ελληνικό μενού μόλις 5 λεπτά από το μετρό του Πειραιά.

Νοταρά 18, Πειραιάς

Pizzoteca

Αν η όρεξή σου τραβάει πίτσα τότε κάνε μία στάση εκεί. Είναι το καλύτερο μέρος για ποικιλία σε πίτσες, ζυμαρικά και σαλάτες. Ο χώρος του είναι ζεστός και φιλόξενος και είναι αυτό που χρειάζεσαι αν δε θες να περπατήσεις πολύ φτάνοντας στον Πειραιά με το μετρό. Το καλύτερο είναι, ότι εκεί έχεις την ευκαιρία να πάρεις και μεμονωμένα κομμάτια πίτσας αν δεν θες να πάρεις ολόκληρη. Αγαπημένη επιλογή η πίτσα με τρούφα και μανιτάρια!

Καραΐσκου 115 & Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pizzoteca Piraeus (@pizzotecapiraeus)

Αν ο Πειραιάς αποτελούσε μακρινό προορισμό για εσένα που δεν ήθελες να μπλέκεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και για εσένα που δεν ήθελες να ταλαιπωρηθείς με το parking, πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα μαγαζιά του Πειραιά είναι όλα εξαιρετικά και τώρα το μετρό του Πειραιά σου δίνει την ευκαιρία να τα ανακαλύψεις!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
20 / position1: 261 / position2: 1394
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb