Εναλλακτική Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Διακοσμήστε γιορτινά χωρίς δέντρο...

Δημοσίευση ΔΕΚ 05, 2022
Εναλλακτική Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα είναι, για πολλούς, η πιο αγαπημένη περίοδος του χρόνου. Τα δώρα, οι φωτισμοί και τα χαρούμενα πρόσωπα συμβάλλουν στη ζεστή και ευχάριστη διάθεση και τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές μάλλον οι περισσότεροι θέλουμε να απολαύσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα από νωρίς. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να στολίσουμε... Ίσως, όμως δεν είστε φαν των χριστουγεννιάτικων δέντρων...Μήπως ο χώρος είναι περιορισμένος και δε σας το επιτρέπει; Μήπως προτιμάτε εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης; Για όλους αυτούς τους λόγους ή γιατί απλά θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας εντελώς διαφορετικά φέτος τα Χριστούγεννα, υπάρχουν ιδέες και φανταστικές λύσεις διακόσμησης για τις γιορτές ...χωρίς το κλασσικό χριστουγεννιάτικο έλατο! Οι πρωτότυπες ιδέες είναι αρκετές, το μόνο που χρειάζεστε από εσάς είναι καλή διάθεση και λίγο χρόνο…

  1. Κουκουνάρια. Μαζέψτε αρκετά κουκουνάρια και στολίστε τα, πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, ή με ψεύτικο χιόνι μέσα σε γυάλινα βάζα ή δίσκους και θα σας δώσουν άμεσα έναν χειμωνιάτικο και γιορτινό στολισμό.
  1. Φωτάκια. Τοποθετώντας φωτάκια στα περιγράμματα των παραθύρων, γεμίζουμε με χριστουγεννιάτικη λάμψη εντός και εκτός σπιτιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα σημεία του σπιτιού με λίγη φαντασία...
  1. Το γκι από μόνο του είναι ένα σύμβολο των γιορτών. Φτιάξτε στεφάνια με γκι ή απλά γεμίστε τα ανθοδοχεία με πλούσια κλαδιά.
  1. Ένα τσουβάλι με δώρα, κουτιά τυλιγμένα σαν δωράκια σε στοίβες ή κρεμασμένα. Συνδυάστε τα χρώματα και ταιριάξτε τα με το στυλ του χώρου σας.
  1. Αστέρια που κρέμονται από το ταβάνι και στις κουρτίνες, για να δώσετε λάμψη και να κλέψετε τις εντυπώσεις.
  1. Γωνιά με κεριά,  σε συνδυασμό χρωμάτων και σε 2-3 διαφορετικά μεγέθη, στον μπουφέ ή σε κάποιο περβάζι θα πλημμυρίσουν με θαλπωρή το σπιτικό σας.

 

  1. Γιρλάντες ή πέρλες, με φωτάκια ή χωρίς, κρεμασμένα από τις κουρτίνες σαν κολιέ για λάμψη και πολυτέλεια.
  1. Σύνθεση με μπάλες. Συνδυάστε χρώματα, υλικά και δυο τρία μεγέθη και φτιάξτε ένα στεφάνι ή απλά γεμίστε ένα - δυο μπολ και  διάφανα ανθοδοχεία.
  1. Γλειφιτζούρια και Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Στρώστε το τραπέζι σαν να περιμένετε καλεσμένους και γεμίστε το με όμορφα χριστουγεννιάτικα γλυκά και λιχουδιές!
  1. Το παραδοσιακό στολισμένο καραβάκι. Το ελληνικό έθιμο με το φωτισμένο καραβάκι δίνει πάντα μια χαρούμενη και πολλή γιορτινή ατμόσφαιρα.
  1. Η Φάτνη φυσικά είναι το καθαρά θρησκευτικό σύμβολο των Χριστουγέννων, αν θέλουμε μια πιο ευλαβική προσέγγιση.
  1.  Δέντρο αλλά ...στον τοίχο! Αν θέλουμε τελικά Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά λόγω κατοικίδιων ή μικρού χώρου δεν είναι εφικτό, υπάρχει λύση. Ναι, ζωγραφίστε το, κολλήστε το  ή σχεδιάστε το περίγραμμα δέντρου με φωτάκια. Διαφορετικά βρείτε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εικόνα και εκτυπώστε τη σε μεγάλη αφίσα ή σε καμβά.
  2. Ένας μεγάλος γελαστός Άγιος Βασίλης σε κάποιο εμφανές σημείο του σπιτιού είναι αρκετός για να μας δώσει την γιορτινή νότα που χρειαζόμαστε, με ελάχιστο κόπο.
  1. Χιονάνθρωποι! Κατάλευκοι και γελαστοί θα σας φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση. Βάλτε τους στα παράθυρα για φαίνονται και από έξω!

 

  1. Φιόγκοι παντού. Κόκκινοι, χρυσοί ή και πιο ιδιαίτεροι, στολισμένοι σε κουρτίνες και σε φωτιστικά αλλά και σε κάποια κλαδιά στο ανθοδοχείο.
  1. Βάζα με γιορτινά λουλούδια, λαμπερές συνθέσεις με ψεύτικο χιόνι ή χρυσόσκονη.
  1. Κρεμασμένες κάλτσες ή αγιοβασιλιάτικα σκουφιά, στο τζάκι ή στα παράθυρα.
  1. Αγγελάκια όμορφα με λαμπερά φτερά, πάνω στο τραπέζι. 
  1. Γιορτινά στεφάνια. Όχι, μόνο στην πόρτα για το καλωσόρισμα αλλά και μέσα στο σπίτι, στο τραπέζι ή τον μπουφέ.
  1. Χιονονιφάδες και ψεύτικο χιόνι. Κρεμάστε ανάλαφρες γυάλινες και λευκές γύρω από τα παράθυρα, στις κουρτίνες ή στα φωτιστικά.
  1. Μπαλόνια με ευχές για το νέο έτος σε χρυσό και ασημί για ατμόσφαιρα γιορτής και πολυτέλειας.
  1. Γιορτινές κάρτες με ευχές από αγαπημένα πρόσωπα, ανάμεσα σε γιρλάντες ή σε γιορτινό ύφασμα, απλωμένες σε ένα ράφι θα σας γεμίσουν θετική ενέργεια.
  1. Ξύλινα παιχνίδια και χειροποίητα στολίδια, για μια πιο vintage και νοσταλγική γιορτινή ατμόσφαιρα.
  1. Και βέβαια μια αγαπημένη ιδέα είναι και τα γούρια για να κρεμάσουμε στο σπίτι μας αλλά και να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.

Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να αποδράσουμε με κάτι δημιουργικό και πολύ ευχάριστο, δημιουργώντας πρωτότυπες διακοσμήσεις, που με λίγη ευρηματικότητα και φαντασία μπορούν να απογειώσουν τη διάθεσή μας.

Καλές γιορτές! - Από την εταιρεία Ανακαίνιση Σπιτιού - Κατασκευή Σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3 / position1: 1432 / position2: 5036
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb