SANTA BABY ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια βόλτα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές του εξωτερικού

Για σένα που ετοιμάζεις ένα γιορτινό ταξίδι και θέλεις να πάρεις ιδέες ή για σένα θέλεις νοητά να περιηγηθείς στις φωτεινές γιορτινές αγορές!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Μια βόλτα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές του εξωτερικού
@wienerchristkindlmarkt / instagram

Κάθε χρόνο περιμένουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές να ανάψουν τα φώτα τους και να μας υποδεχτούν στο γιορτινό τους κλίμα. Στο εξωτερικό τα Christmas Markets είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορικά, με εκπληκτικούς στολισμούς και ωραία σκηνικά για ατελείωτες βόλτες και φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ετοιμάζεις ένα γιορτινό ταξίδι ή αν θέλεις να πάρεις ιδέες, ακόμα και αν θέλεις νοητά να περιηγηθείς στις φωτεινές γιορτινές αγορές δες παρακάτω τη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά Christmas Markets για φέτος.

Wiener Christkindl-markt, Βιέννη (09/11-26/12)

Είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στην κεντρική πλατεία της Βιέννης, η οποία μαζεύει γύρω στα 3 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το σκηνικό εκεί θα σε βάλει στην πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παρά τις κρύες θερμοκρασίες. Φημίζεται για το αληθινό κερί μέλισσας που βρίσκει κανείς εκεί, τα ξύλινα παιχνίδια, τα γυάλινα κοσμήματα και τις λαχταριστές λιχουδιές.

Γλυκίσματα με κρέμα, φρούτα με γλάσο, ψητά κάστανα, πικάντικο παντς από κρασί και πολλά άλλα, με φόντο το τεράστιο καρουζέλ, τα γεμάτα φωτάκια σπίτια, το παγοδρόμιο και τα πανύψηλα στολισμένα έλατα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hanbyul Lee (@from_byulbly)

Christmas Market in Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη (19/11-31/12)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος, το χριστουγεννιάτικο vibe θα υπάρχει έντονα σε διάφορα σημεία του Tivoli. Ο κήπος του θα είναι στολισμένος με περισσότερα από 70.000 στολίδια και περισσότερα από 1.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα, εντελώς καλυμμένα με φώτα. Χαρακτηρίζεται ως η λιγότερο εμπορική χριστουγεννιάτικη αγορά.

Εκεί θα βρεις περίπου 60 πάγκους γεμάτους με χριστουγεννιάτικα στολίδια, σνακ, ζεστά ροφήματα, ενώ μπορείς ακόμη και να φτιάξεις κάποια δώρα στους πάγκους που πωλούν πλεκτά και δερμάτινα προϊόντα, αλλά και χειροτεχνίες. Επιπλέον, το τρενάκι του λούνα παρκ και το παγοδρόμιο είναι εκεί για ατελείωτα παιχνίδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia 👩 (@peggyrazzi)

Christmas Market at the Old Town Square, Πράγα (26/11-06/01)

Η πιο δημοφιλής και μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Πράγας βρίσκεται παραδοσιακά στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, η οποία γίνεται το κέντρο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών. Στην αγορά πρωταγωνιστεί ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο οποίο φωτογραφίζονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χειμώνα. Κρατώντας ένα φλιτζάνι ζεστό κρασί, περνούν μπροστά από δεκάδες πάγκους με παραδοσιακά τσεχικά προϊόντα, χειροποίητα διακοσμητικά ή διάφορα καλούδια, από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς με ζάχαρη μέχρι εξαιρετικά λουκάνικα και bratwurst.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maureen | Concierge Travel Advisor (@maureen.pixietravel)

Outdoor Christmas Market in the Old Town, Βαρσοβία (25/11-06/01)

Το Christmas Market στην Πολωνική πρωτεύουσα είναι το μεγαλύτερο event της χρονιάς. Όλη η πόλη μπαίνει στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και θα δεις εξαιρετικους στολισμούς, όπως το γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Castle Square. Η χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βαρσοβία είναι σχετικά μικρή, αλλά βρίσκεται σε μια όμορφη, ιστορική πλατεία στην Παλιά Πόλη.

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσεις τοπικά προϊόντα και να αγοράσεις μοναδικά χριστουγεννιάτικα δώρα για τους φίλους σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Denysenko (@jdenysenko98)

Berliner Weihnachtszeit market, Βερολίνο (21/11-01/01)

Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως και στο Βερολίνο, θα βρεις πολλές μικρές χριστουγεννιάτικες αγορές. Το Berliner Weinachtszeit είναι μία σχετικά νέα αγορά σε σχέση με τις υπόλοιπες 60, έχει ωστόσο πολλά αξιοθέατα. Είναι μία ευκαιρία να βυθιστείς στο Βερολίνο του 1900. Οι έμποροι και οι τεχνίτες πωλούν τα εμπορεύματά τους στο δρομάκι της αγοράς του Παλαιού Βερολίνου και είναι το σημείο εκείνο όπου θα δεις πρωτότυπες απεικονίσεις σπιτιών.

Το street food παίζει σημαντικό ρόλο αφού θα βρεις μεταξύ άλλων τα schmalzkuchen -  μικρά ντόνατς, τα μελομακάρονα lebkuchen και διεθνή φαγητά όπως το gulash και τα hot chips. Όλα αυτά μπορείς εύκολα να συνοδεύσεις από ένα ζεστό gluhwein ή μια κρύα βαρελίσια μπύρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EXBERLINER Magazine (@exberliner_mag)

Manchester’s Christmas Market, Μάντσεστερ (10/11-22/12)

Το Μάντσεστερ επιφυλάσσει σπουδαία χριστουγεννιάτικα events για τους επισκέπτες του. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Μάντσεστερ, ξεκίνησαν το 1999 με επίκεντρο την πλατεία Άλμπερτ. Έκτοτε, οι πάγκοι της αγοράς απλώνονται τόσο στην πλατεία όσο και στα κοντινά δρομάκια.

Εκτός από τα διάφορα ψώνια που θα κάνεις εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις πατινάζ στο παγοδρόμιο και να επισκεφθείς το «χωριό» γλυπτών πάγου με εντυπωσιακές φιγούρες που φτιάχτηκαν από πάγο. Στην πλατεία Albert Square θα βρεις ακόμη τη μασκότ της αγοράς Zippy, καθώς και μια διώροφη γερμανική μπυραρία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🅐🅝🅝🅐 (@annastravelgram)

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές σου δίνουν την ευκαιρία να απολαύσεις τις γιορτές και το πνεύμα των Χριστουγέννων, με μία απλή επίσκεψη. Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης, μία βόλτα σε ένα Christmas Market του εξωτερικού θα επαναπροσδιορίσει την οπτική σου για τις γιορτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 351 / position2: 2915
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb