ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πώς είναι στολισμένες οι βιτρίνες των μεγαλύτερων πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη;

Πρωτότυπες βιτρίνες που θα σε βάλουν αμέσως στο χριστουγεννιάτικο κλίμα
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΝΟE 28, 2022
Πώς είναι στολισμένες οι βιτρίνες των μεγαλύτερων πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη;
Harrod's 2022

Απέχουμε μόλις ελάχιστες μέρες πριν από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και όλοι έχουμε μπει στο πνεύμα των εορτών για τα καλά. Σε ολόκληρο τον κόσμο τα μεγάλα πολυκαταστήματα της διεθνούς αγοράς όπως είναι το Λονδίνο και το Παρίσι, μας προετοιμάζουν για την επερχόμενη περίοδο δημιουργώντας εμβληματικές βιτρίνες, οι οποίες έχουν στόχο να προσελκύσουν τα βλέμματα του αγοραστικού κοινού. Ρίξε μια ματιά στις πιο πολυσυζητημένες βιτρίνες και αποφάσε και εσύ με τη σειρά σου για την πιο γιορτινή και ονειρεμένη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Harrods

Στη σχετικά «ακριβή» συνοικία Knightsbridge του Λονδίνου, στην οδό Brompton Road βρίσκεται το στολίδι του βρετανικού καταναλωτισμού. Tα Harrods δεν είναι απλά ένα ακόμα ευρωπαϊκό πολυκατάστημα, αλλά ένα λαμπερό brand με μοναδική αξία.
Όσοι το επισκέπτονται πρώτη φορά αγοράζουν οπωσδήποτε την κλασική πλαστικοποιημένη τσαντούλα με το διάσημο logo του καταστήματος, ένα χαριτωμένο αρκουδάκι, που είναι άλλωστε και σήμα-κατατεθέν των Harrods ή απλά ένα μεταλλικό κουτί γεμάτο με μπισκοτάκια λεμονιού. Την περίοδο των γιορτών το Harrods, στολίζεται τόσο εντυπωσιακά, με διαφορετικό concept κάθε χρόνο που αποτελεί όχι άδικα, ένα πραγματικό αξιοθέατο της βρετανικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος, τα θρυλικά Harrods συνεργάζονται με έναν από τους κορυφαίους οίκους μόδας τον oίκο Christian Dior, δημιουργώντας ένα ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο κλίμα, σε χρυσές αποχρώσεις και λαμπερά φωτάκια.

Όταν ο ήλιος δύει, τα λαμπιόνια ανάβουν και δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ παράλληλα πολυτελείς τσάντες με την υπογραφή του γαλλικού brand ανεβοκατεβαίνουν, περνώντας μεσα από χρυσούς σωλήνες, πανέμορφα πορσελάνινα σερβίτσια ζωγραφισμένα στο χέρι διακοσμούν μία από τις πλαϊνές βιτρίνες του πολυκαταστήματος, λίγο πιο δίπλα γιγάντιες συσκευασίες των εμβληματικών αρωμάτων Dior καλωσορίζουν τους επισκέπτες σε μία μαγευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη και όλα τα όνειρα των γιορτών.

Το καφέ του οίκου Dior σερβίρει πεντανόστιμα γλυκά και μπισκοτάκια που μοιάζουν περισσότερο με εορταστικά στολίδια. Συνοδέψτε τα  με ένα αχνιστό κουπάκι εσπρέσσο για ένα αληθινά fabulous διάλειμμα από τα ψώνια σας.

 

Selfridges

Αν αγαπάτε τη χριστουγεννιάτικη ταινία «Love Actually» αυτό είναι το πολυκατάστημα των γιορτών! Το κεντρικό κατάστημα των Selfridges βρίσκεται στην Oxford Street του Λονδίνου. Εκεί ο κινηματογραφικός ρόλος του Άλαν Ρίκμαν επιχείρησε να αγοράσει κάποια Χριστούγεννα ένα χρυσό μενταγιόν για την παράνομη σχέση του με την Έμα Τόμσον. Εκείνη η καταπληκτική σκηνή που έχει χαραχθεί στις μνήμες των απανταχού σινεφίλ, αποτελεί και ένα θαυμάσιο παράδειγμα του τι επικρατεί στο Selfridges παραμονές Χριστουγέννων.

Λόγω της εξαιρετικά κεντρικής θέσης του στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, το Selfridges είναι το σημείο εκείνο όπου όλοι στέκονται για να χαζέψουν έστω και για λίγο τις απίθανα διακοσμημένες βιτρίνες που και φέτος έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό το κίτρινο χρώμα – διάσημο πια σήμα- κατατεθέν του πολυκαταστήματος σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

 

 

Galleries Lafayette

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που στολίζουν από πολύ νωρίς και το Παρίσι, Το τεράστιο πολυκατάστημα Galleries Lafayette στη λεωφόρο Haussmann έχει κάθε Χριστούγεννα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις γιορτινές αγορές καθώς είναι από τα πρώτα που στολίζεται καιρό πριν τα Χριστούγεννα και αποτελεί σημείο αναφοράς των Παριζιάνων αλλά και μία ένδειξη ότι οι γιορτές επιτέλους πλησιάζουν.

Το πανήψυλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του γιορτινού στολισμού σε ολόκληρη την Πόλη του Φωτός, τοποθετείται εκεί από τις αρχές Νοεμβρίου. Στην κεντρική αίθουσα του Gallerries Lafayette, αν και κάθε χρόνο αλλάζει η θεματολογία, η λάμψη και η μαγεία των γιορτών είναι πάντα πολύ έντονες!
Ναι, οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Galleries Lafayette είναι κάτι πολύ χαοτικό, αφού ο κόσμος είναι πραγματικά πάρα πολύς, ωστόσο, αξίζει για μία ολοκληρωμένη, παριζιάνικη, χριστουγεννιάτικη εμπειρία αγορών. Ο υπέροχος τρούλος της οροφής είναι αληθινά εκθαμβωτικός, σαν μόνιμο στολίδι μέσα σε ένα από τα παντοτινά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

Le Bon Marché

Αν θέλετε κάτι ακόμα στο Παρίσι, αξίζει να αναφέρουμε έναν ακόμα «ναό» των πολυτελών αγορών, αυτή τη φορά με έμφαση στον κόσμο του σπιτιού και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Το πανέμορφο Le Bon Marché, που βρίσκεται στην οδό Rue de Sèvres, μέλος του ομίλου ένδυσης και αξεσουάρ LVMH αν και είναι πολύ πιο μικρό σε σχέση με το πελώριο Galleries Lafayette, ωστόσο, αποτελεί έναν αξιόλογο προορισμό για τους παριζιάνους, αλλά και για τους επισκέπτες που έχουν την τύχη να περνούν τις γιορτές στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το Le Bon Marché έχει μεγάλη ιστορία πίσω του, καθώς άνοιξε για πρώτη φορά το 1838, και πιθανότατα αποτελεί το πρώτο πολυκατάστημα που λειτούργησε ποτέ στο Παρίσι, αποτελώντας έμπνευση για τον διάσημο μυθιστοριογράφο Εμίλ Ζολά για αρκετά σημεία του μυθιστορήματος «Au Bonheur de Dames».

Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου το κομψό πολυκατάστημα άλλαξε την εμφάνισή του, βάζοντας μικρά χριστουγεννιάτικα πλασματάκια στις βιτρίνες, οι οποίες έχουν μεταμορφωθεί σε χιονισμένο τοπίο, ενώ στην κεντρική σάλα του Le Bon Marché μία γιγαντιαία χρυσή μπάλα κρέμεται από το ταβάνι, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πολυτελή και πανέμορφα ρούχα και αξεσουάρ, τυχερά γούρια και στολίδια για το τραπέζι των γιορτών είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συναντήσουμε σε αυτό το τόσο φινετσάτο και εκλεπτυσμένο πολυκατάστημα.

 

KaDeWe

Το KaDeWe είναι για τους Βερολινέζους ακριβώς ό,τι είναι το Harrods για τους κατοίκους του Λονδίνου. Παράλληλα, είναι και ένας υπέρλαμπρος και απαραίτητος «σταθμός» για τις ημέρες των γιορτών, το οποίο στολίζεται από νωρίς και περιμένει τους επισκέπτες του με αμέτρητα εορταστικά καλούδια και απίθανα γλυκά – άλλωστε οι Γερμανοί φημίζονται για τα υπέροχα κέικ τους και τα καταπληκτικά μπισκότα που ετοιμάζουν την περίοδο των γιορτών.

Το θρυλικό KaDeWe βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, στα νούμερα 21 με 24 της οδού Tauentzienstraße, πολύ κοντά στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Οι πολυτελείς σάλες του, έχουν στολιστεί ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου με χιλιάδες μπάλες και γιορτινά άστρα, ενώ εορταστικές μουσικές παίζουν δυνατά από τα ηχεία.

Πραγματικό στολίδι αποτελεί το καφέ στον τελευταίο όροφο του εμπορικού, με τη θεαματική οροφή και την θέα σε ολόκληρη την πόλη. Εκεί θα κάνετε μία παύση από τις γιορτινές σας αγορές για να απολαύσετε ένα καπουτσίνο ή ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί, ενώ ταυτόχρονα θα θαυμάσετε το λαμπερό χριστουγεννιάτικο Βερολίνο από ψηλά.

 

De Bijenkorf 

Το πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό στολισμό που λατρεύουν οι Ολλανδοί, βρίσκεται στην καρδιά της Dam Square στο Άμστερνταμ. Η ιστορία του ξεκινάει το 1870 και αποτελεί μέχρι και σήμερα μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη εμπειρία που αξίζει όλοι να την ζήσουν, αν επισκεφτούν τη χώρα της τουλίπας. Για τους μικρούς επισκέπτες το event γνωριμίας με τον Άγιο Βασίλη (ή με τον Saint Νicholas για τους λαούς της βόρειας Ευρώπης) είναι σίγουρα μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Φέτος το εμβληματικό ολλανδικό πολυκατάστημα έχει «βαφτεί» σε αποχρώσεις του ροζ και του φούξια με χρυσά κουτιά δώρων να πλημμυρίζουν κάθε βιτρίνα και κάθε γιορτινή γωνιά.

 

Fortnum and Mason

Αν τα Χριστούγεννα για εσάς σημαίνουν πολύ και καλό φαγητό, αξίζει να κάνετε μία στάση στο υπέρκομψο Fortum & Mason, ένα θαυμάσιο πολυκατάστημα που εστιάζει στην βρετανική γαστρονομική παράδοση, προσφέροντας στους επισκέπτες κάποια από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα που θα δοκιμάσουν στη ζωή τους.

Έχει τρία διαφορετικά υποκαταστήματα στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ το πιο κεντρικό βρίσκεται στο εμβληματικό Piccadilly και αποτελεί μία «ψαγμένη» επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν την πιο κομψή πλευρά του Λονδίνου.

Άνοιξε τις πόρτες του το 1707, σαν ένα μικρό, ταπεινό μαγαζί που πουλούσε κεριά, Το πολυκατάστημα του Piccadilly φημίζεται για πολλά, μα πάνω απ’ όλα για το τσάι Earl Grey, το οποίο φημολογείται πως έπινε κάθε πρωί για πολλά χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ.

Αν το επισκεφτείτε μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα απίθανα χριστουγεννιάτικα κέικ του, τα φημισμένα, γιορτινά, βουτυρένια μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα αλλά και τις καταπληκτικές σοκολάτες με την υπογραφή του brand Fortnum & Mason. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, αφού η διακόσμηση εδώ είναι κάτι περισσότερο από πολυτελής, τιμώντας το γούστο των upper class πελατών του καταστήματος. Ανάμεσα σε αυτά που δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά αν έχετε παιδιά, τα χριστουγεννιάτικο ημερολόγια του Fortnum & Mason τα οποία κάνουν αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα, χαρίζοντας ένα διαφορετικό σοκολατάκι για κάθε μέρα.

Και ένα μικρό tip: Στο Fortnum & Mason υπάρχει ένα άτυπο dress code.  Αν και δεν είναι απαραίτητο να εμφανιστείτε με επίσημο ένδυμα, ωστόσο, ένα σκουρόχρωμο, σικάτο τζιν είναι μία ασφαλής επιλογή για πιο casual, πρωινές εμφανίσεις. Aποφύγετε τις φόρμες ή τα σκισμένα και τα φθαρμένα ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Style
40 / position1: 25 / position2: 951
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb