CELEB STYLE

Η μοναδική γυναίκα που παντρεύτηκε στο Λευκό Οίκο σχολιάστηκε για το νυφικό της

Μέχρι πριν λίγες μέρες, ήταν η Tricia Nixon, τώρα μετά από 51 χρόνια, ακολούθησε και η εγγονή του Joe Biden
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΔΕΚ 01, 2022
Η μοναδική γυναίκα που παντρεύτηκε στο Λευκό Οίκο σχολιάστηκε για το νυφικό της

Η εγγονή του Joe Biden, Naomi Biden, παντρεύτηκε τον αρραβωνιαστικό της Peter Neal στον Λευκό Οίκο πριν 15 μέρες. Ο τελευταίος γάμος στον Λευκό Οίκο έγινε το 1971, όταν η κόρη του προέδρου Richard Nixon παντρεύτηκε τον Edward Finch Cox.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φόρεμα σχεδιάστηκε από την Priscilla Kidder, από το νυφικό σαλόνι Priscilla of Boston. Η Kidder, επίσης σχεδίασε τα φορέματα για τις παράνυμφους της Grace Kelly για τον βασιλικό γάμο της με τον πρίγκιπα Rainier το 1956.

Το 1966, σχεδίασε το φόρεμα της Luci Baines Johnson (κόρη του προέδρου Lyndon B. Johnson) για τη γαμήλια δεξίωση της στον Λευκό Οίκο και το 1968 έντυσε τη μεγαλύτερη αδερφή της Tricia, Julie Nixon, για τον γάμο της με τον Dwight "David" Eisenhower II, εγγονό του πρώην προέδρου Dwight D. Eisenhower.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την εμπειρία της στο ντύσιμο των First Daughters, η Kidder ήταν μια φυσική επιλογή για το φόρεμα του Nixon, αλλά η επιλογή ενός αμάνικου φορέματος ήταν αμφιλεγόμενη εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τους New York Times, «θεωρήθηκε ασυνήθιστα αποκαλυπτικό για εκείνη τη δεκαετία». Η Kidder είχε χαρακτηριστεί εκείνη την εποχή ως «η βασίλισσα της δαντέλας». 

Γράφοντας για το Ίδρυμα Richard Nixon, η ιστορικός Jennifer Boswell Pickens εξηγεί: "Η Kidder πήρε πολλές προφυλάξεις για να προστατεύσει το σχέδιο του φορέματος της νύφης. Η Tricia θυμάται, αφού είδε τα αρχικά σκίτσα που μοιράστηκε με την Priscilla, ότι η αγαπημένη της περίοδος της μόδας ήταν περισσότερο του Εδουαρδιανού στυλ και ότι προτιμούσε κάτι πιο απλό. Οι δυο τους είχαν μια στενή εργασιακή σχέση για την Πρισίλα, είχε δημιουργήσει ακόμη και την πρώτη της τουαλέτα χρόνια νωρίτερα, μαζί με πολλά από τα σύνολα της μητέρας της, της Πρώτης Κυρίας."

Η Pickens συνεχίζει, "Η σχεδιάστρια πέταξε από τη Βοστώνη με το νυφικό στη δική της βαλίτσα, όπου το έδενε σε μια θέση πρώτης θέσης δίπλα της». Την ημέρα του γάμου της, η Tricia ενσωμάτωσε το γνωστο αμερικάνικο έθιμο με κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε. Το «κάτι παλιό» της ήταν το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που ανήκε στη γιαγιά του άντρα της, Cox, το «κάτι καινούργιο» της ήταν το φόρεμα, το «κάτι δανεικό» της ήταν τα σκουλαρίκια με διαμάντια και πέρλες της αδερφής της και το «κάτι μπλε» ήταν μια επιγραφή στο φόρεμα που έγραφε «Φόρεμα από την Priscila της Βοστώνης για τον γάμο της Tricia στον Λευκό Οίκο, 12 Ιουνίου 1971».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
8 / position1: 226 / position2: 684
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb