ΕΞΟΔΟΣ

5 μαγαζιά της Αθήνας για deep dish pizza που τα σπάει!

Για σένα που θες μπόλικη deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις που θα τη βρεις!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΝΟE 10, 2022
5 μαγαζιά της Αθήνας για deep dish pizza που τα σπάει!
@steves_athens /instagram

Η deep dish pizza είναι ένα από τα αμφιλεγόμενα φαγητά της γαστρονομικής σκηνής. Θα ακούσεις πολλούς να τη μισούν και ακόμη περισσότερους να τη λατρεύουν. Αν είσαι pizza lover ξέρεις ήδη περί τίνος πρόκειται, αν όχι θα μάθεις αμέσως!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο Ιταλοί μετανάστες στην Αμερική, αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι διαφορετικό από τη ναπολιτάνικη εκδοχή πίτσας. Έτσι δημιουργήθηκε αυτή η deep dish pizza, η πίτσα σε στιλ «Σικάγο». Μιλαμε για πλούσια ζύμη ή και ζύμη σε αρκετές στρώσεις και ψημένη σε βαθύ ταψί, ίσως οπτικά να την μπερδέψεις με αλμυρή τάρτα.

Με τα χρόνια υπήρξαν διάφορες παραλλαγές, όπως αυτή που θέλει τα υλικά στον πάτο του ταψιού και από πάνω τη ζύμη για να μην καούν τα υλικά στο ψήσιμο, αλλά η original εκδοχή είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε. Κι αν δεν σου φτάνουν οι περιγραφές και οι εικόνες για να καταλάβεις τι εννοώ, σου έχω 6 μαγαζιά στην Αθήνας για deep dish pizza που τα σπάει!

Steve’s Deli Tavern

Ένα μείγμα ιταλικής με αμερικάνικη κουζίνα, που θα βρεις στην καρδιά του Μεταξουργείου. Οι κόκκινοι τοίχοι από τούβλα και τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα θα σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε ένα νεοϋορκέζικό μαγαζί. Οι νοστιμιές που θα βρεις εκεί δεν περιορίζονται στην πίτσα αλλά η πίτσα είναι ομολογουμένως το highlight της υπόθεσης. Deep dish pizza λοιπόν, με κεφτεδάκια, με τυριά, με σπανάκι και φέτα, και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αγαπημένες πίτσες είναι αυτή με το πεπερόνι- η Grandma Peppy με ζύμη από καλαμποκάλευρο. Σε αυτό το παλιό γκαράζ όμως, θα απολαύσεις και λαχταριστές μακαρονάδες, burgers, σπάνια ορεκτικά και vegan επιλογές για όλα τα γούστα.

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΣΤΗΒΣ Α.Ε. || Steve's (@steves_athens)

Flower Pizza

Γνωστό pizza bar στην Αθήνα με την εκδοχή deep dish να πρωταγωνιστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Περνώντας από Πλατεία Μαβίλη είναι ο άχαστος προορισμός για σνακ, γεύμα και γνήσια αθηναϊκά vibes. Θα βρεις από την απλή κλασική pizza margherita, μέχρι την πίτσα με bacon, maple syrup, μοτσαρέλα, μπέικον και καραμελωμένο κρέμμυδι. Θα βρεις ακόμη, vegan πειρασμούς όπως την Vegetariana με πέστο φιστικιού Αιγίνης, μελιτζάνα ψητή, πιπεριά, φρέσκο πράσο και κόλιανδρο. Ό,τι και να δοκιμάσεις εκεί θα είναι ένα όνειρο, οπότε αφέσου και πάρε αυτό που σου κάνει κλικ!

Δορυλαίου 2, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Flower Pizza Bar (@flowerathens)

Panini Ristorante Pizzeria

Είναι ένα κλασικό ιταλικό παραδοσιακό εστιατόριο από αυτά με τα λευκά τραπέζια και τα καρό τραπεζομάντηλα. Όπως είναι φυσικό, σερβίρει φανταστικές μακαρονάδες και πίτσες και όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για το προσωπικό, την ευγένεια και την καλή ποιότητα των προϊόντων. Από deep dish pizza θα βρεις την BBQ- με σάλτσα barbeque, μοτσαρέλα και κοτόπουλο, την Pepperoni- με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, φέτα και pepperoni και την Black Angus με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, λουκάνικο Black Angus, γκούντα, μοτσαρέλα, πεκορίνο και τυρί φιλαδέλφεια στο στεφάνι. Μας τρέχουν τα σάλια!

Ακροπόλεως 103, Δάφνη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panini (@panini.ristorante.pizzeria)

Dal Professore

Άλλο ένα Ιταλικό εστιατόριο, αυτή τη φορά στην Κηφισιά. Εκεί θα βρεις κορυφαία πίτσα με αφράτη και τραγανή ζύμη τύπου deep dish pizza και θα απολαύσεις πολλά ακόμη νόστιμα πιάτα. Το ζυμάρι γίνεται με προζύμι και είναι αργής ωρίμασης με αποτέλεσμα να γεύεσαι κάτι που θα σου μείνει αξέχαστο. Έχεις πολλές επιλογές σε ζύμη, με διαφορετικά αλεύρια και υπάρχει και επιλογή χωρίς γλουτένη. Οι πηγές μου λένε πως μία από τις καλύτερες είναι η Norcina, με μοτσαρέλα, σπανάκι, salsiccia και λάδι τρούφας.

Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Food & Travel (@tasteful_journeys)

Μario e Luigi – The Eatalians

Γνώριμο όνομα για τους φαν του Nintendo, αυτό το πράσινο μαγαζί θα σε συνεπάρει με τις ιταλικές μυρωδιές του και τις εντυπωσιακές γεύσεις του. Εκεί θα βρεις κάθε είδους πίτσας, με αφράτη Chicago style ζύμη που ψήνεται σε ξυλόφουρνο. Ενδεικτικά, κάποιες από αυτές που έχουν ιδιαίτερο σουξέ είναι η Margherita, η Lolita με μορταδέλα, φιστίκι, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού και η Gioconda, η οποία συνδυάζει γλυκιά γκοργκοντζόλα, πρόβολα και παρμεζάνα. Ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των τυριών!

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝑴𝑨𝑹𝑰𝑶 & 𝑳𝑼𝑰𝑮𝑰 • 𝑻𝒉𝒆 𝑬𝒂𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏𝒔 (@mario_luigi_eatalians)

Αυτοί που αγαπούν την πίτσα, την αγαπούν όπως και να’χει. Η ζύμη παίζει μικρό ρόλο μπροστα στα λαχταριστά υλικά που την γαρνίρουν. Αν θέλεις μία αλλαγή λοιπόν, από τη συνηθισμένη ιταλική λεπτή ζύμη που έχεις συνηθίσει, είναι μια τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσεις deep dish pizza και τώρα ξέρεις ακριβώς πού πρέπει να πας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 329 / position2: 1179
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb