ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να βρεις ξανά την όρεξη σου για δουλειά;

Μήπως τον τελευταίο καιρό έχεις χάσει την όρεξή σου για δουλειά, ενώ η προσοχή σου αποσπάται συνέχεια;
Γράφει η MATINA KONTOY
Πώς να βρεις ξανά την όρεξη σου για δουλειά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε καταλαβαίνουμε και ναι, μπορεί να συμβεί. Κάποιες φορές μπορεί να διαρκεί μια μέρα, κάποιες φορές για περισσότερο καιρό.

Ένας από τους λόγους που δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς στη δουλειά είναι και η έλλειψη κινήτρου.

Το κίνητρο είναι η ορμή για να πετύχεις κάτι. Έρχεται και φεύγει οπότε είναι φυσιολογικό να μην νιώθεις συνέχεια πως έχεις όρεξη και ενθουσιασμό. Αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας που σε βοηθά να θέσεις οποιουσδήποτε στόχους και να τους πετύχεις.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να βρεις ξανά την όρεξή σου για δουλειά;

Κάνε ένα διάλειμμα

Τα σύντομα διαλείμματα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο εγκέφαλός σου, ώστε να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς να χάσει την απόδοσή του. Η συνεχής έκθεση στον υπολογιστή, το multitasking και οι υποχρεώσεις ίσως σε έχουν κουράσει. Κάνε συχνά διαλείμματα για ξεκούραση, ώστε να ανανεωθείς και να συνεχίσεις τη δουλειά σου με θετική διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φρόντισε τον εαυτό σου
Πολλές φορές η έλλειψη όρεξης είναι αποτέλεσμα έλλειψης ουσιαστικής ενασχόλησης με τον εαυτό μας και τις πραγματικές του ανάγκες. Μία ολοκληρωμένη αυτό - φροντίδα περιλαμβάνει σωστή υγιεινή, ύπνο, ισορροπημένη διατροφή και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αποφορτίζουν και σε βοηθούν να ξεπεράσεις τα άγχη σου.

Το να εστιάζουμε στον εαυτό μας δεν είναι εγωιστικό, αλλά απαραίτητο!

Οργάνωσε το χώρο εργασίας σου
Φρόντισε να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και απαλλαγμένος όσο γίνεται από θορύβους. Ένα εργονομικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας ενισχύει τη συγκέντρωση. Επίσης βρες τα εργαλεία που διευκολύνουν τη δουλειά σου, πχ. ένα ημερολόγιο - ατζέντα ειδικά σχεδιασμένο για εσένα και τις ανάγκες σου ή ένα screensaver στον υπολογιστή με ένα δυνατό quote που σε εμπνέει. Βρες τι σε κινητοποιεί και χρησιμοποίησέ το υπέρ σου!

Βρες το σκοπό σου
Δες την μεγάλη εικόνα και θυμήσου για ποιο λόγο επέλεξες να κάνεις αυτή τη δου-λειά. Πέρα από τη βιοποριστική ανάγκη η δουλειά σου μπορεί να σε βοηθάει να στηρίξεις την οικογένειά σου, να ανελιχθείς, να αποκτήσεις γνώσεις, αυτονομία και αυτοπεποίθηση. Η ικανοποίηση των εσωτερικών σου αναγκών μέσω της δου-λειάς θα σου δώσουν την ώθηση να συνεχίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 515 / position2: 993
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb